Badkamer inrichten: welke stijl past bij jou?

Het is heerlijk om na het sporten, na een warme zomerdag of gewoon zomaar even te relaxen in de badkamer. Lekker onder een koude douche of een warm bad, net wat je fijn vindt! Iedereen heeft natuurlijk een eigen style, denk bijvoorbeeld aan een kleurrijke badkamer, een moderne badkamer of een landelijke badkamer. Maar wat zijn nu de must haves bij iedere badkamer stijl? Je leest het hier!

Landelijke badkamer

Badderen en douchen brengt een ontspannende sfeer met zich mee. Het toevoegen van hout kan hier aan bijdragen, aangezien het een rustgevende werking heeft. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal houten accessoires of meubels in je badkamer te plaatsen. Veel mensen denken dat houten meubels een no-go zijn, doordat het hout kan gaan rotten door het vocht. Maar hier zijn verschillende oplossingen voor. Je kan bijvoorbeeld het hout oliën. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kun je het beste kiezen voor meubels die bestaan uit jatoba, merbau of teak hout. Deze zijn bestand tegen vocht.landelijke badkamer

Kleurrijke badkamer

Aangezien een badkamer the place to be is, is het fijn als dit natuurlijk een happy place is. Wanneer je kiest voor een vrolijk interieur zul je hier zelf ook vrolijk van worden. Je kan kiezen om één wand een felle kleur te geven of je kiest voor kleurige meubels om te accentueren (of beide natuurlijk). Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor geel, blauw, of pastelkleuren. Let wel op dat je niet teveel kleuren door elkaar gebruikt. Het zit hem in het juist combineren van kleuren. Kleuren die bijvoorbeeld mooi matchen zijn rood en wit en lichtblauw en donkerblauw. Hierdoor zal je badkamer en jijzelf stralen.

kleurige badkamer

Moderne badkamer

Helemaal tijdloos is de moderne badkamer! Modern wordt gekenmerkt door rust en simplisme. Vaak worden dus op de wanden dezelfde kleuren gebruikt als op de vloeren om een rustige en strakke sfeer te creëren. Bovendien lijkt de kamer hier een stuk groter door. Een van de belangrijkste musthaves in de moderne stijl is toch wel een regendouche. Als je eenmaal hebt kennis gemaakt met deze manier van douchen wil je nooit meer anders! Om een echt mooi regenwoud sfeertje te creëren is het ook leuk om een aantal plantjes in de ruimte te zetten. Ben je meer van het badderen, dan is een vrijstaand bad de oplossing voor jou. Dit is ook handig, want deze kan je plaatsen waar je maar wilt. Qua vloer, een moderne vloer bestaat meestal uit beton of grote keramische tegels. Maar aangezien beton niet echt handig is met al dat water, kun je beter voor een gietvloer of tegels kiezen. moderne badkamer

Industriële badkamer

Helemaal hot is de industriële look. Waarom zou je deze trend niet ook naar de badkamer halen? Door het toevoegen van houten, betonnen en metalen meubels kun je ervoor zorgen dat jouw badkamer een trendy en stoere look krijgt. De kleuren van een industriële look zijn vaak donkerdere grijstinten, maar je kunt ook een aantal gouden accessoires combineren met het hout. Dit is namelijk ook iets typisch industrieels. Bovendien kun je ook spelen met licht. Helemaal hot zijn de industriële hanglampen. Lees in dit blog alles over (industriële) hanglampen. Bij deze look wordt ook vaak gebruik gemaakt van een gietvloer en bakstenen muren. Tip: de industriële look is goed te combineren met de moderne look! Denk bijvoorbeeld aan strakke meubels, met industriële accessoires zoals een hanglamp bijvoorbeeld.

industriële badkamer

Klassieke badkamer

In tegenstelling tot de moderne badkamer brengt de vintage badkamer een nostalgisch sfeertje met zich mee. Het heeft eigenschappen van een knusse, vrolijke ruimte met eventueel bloemenprintjes op de meubels.  De nadruk ligt bij vintage op de details en de hoeveelheid hiervan. Meestal bestaat deze look namelijk uit heel veel details. Kenmerkend zijn vooral een bad op pootjes, en de losstaande wasbak. Mocht je niet zo zijn van alle tierlantijn, kun je de vintage stijl goed combineren met een moderne stijl. Doe je het goed, dan kan dit een heel mooi resultaat opleveren. Net als bij de industriële look, kun je waar nodig, accessoires toevoegen met een goud tintje, bijvoorbeeld een gouden zeeppompje.

Welness badkamer

In de welness badkamer kom je helemaal tot rust. Wanneer je deze in je huis hebt, is het niet meer nodig om nog naar de sauna te gaan. Deze stijl kenmerkt zich door veel luxe, denk bijvoorbeeld aan een whirepool of een infraroodsauna. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar je kan er ook voor zorgen om met een lager budget een ontspannende welness badkamer te creëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bad met massagebubbels of een stoomdouche. Deze stijl komt vooral voor bij mensen die houden van ontspanning en ook echt de tijd nemen om lekker te ontspannen. Wil jij dus alleen een praktische badkamer, die functioneel is voor tandenpoetsen, douchen en omkleden, dan is een welness badkamer misschien niet zo’n goed idee.

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Badkamer Inrichten OTTO Wonen

Evie van den Berg
You might also like