General / Nieuw / Wonen / 21 december 2016

In de spotlights: Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen is inmiddels niet meer weg te denken uit menig interieurwinkel of huishouden. Alhoewel deze stijl al enkele jaren hip en trendy is, zet ik ‘m vandaag nogmaals in de spotlight! Deze prachtige woonstijl is afkomstig uit Noorwegen en Zweden, natuurlijke producten staan daarom dan ook centraal. Kun jij ook zo lekker wegdromen of over fantaseren over deze woonstijl? Wij in ieder geval wel!

Wat houdt de woonstijl precies in?

Het is niet moeilijk een Scandinavisch interieur te herkennen. Het wordt omschreven als minimalistisch, functioneel en sfeervol. Soms met een authentieke twist erin verwerkt. De basis voor deze stijl is de kleur wit, wat wordt aangevuld door andere kleuren zoals: zwart, pasteltinten en neonaccenten. Het is belangrijk een licht interieur te creëren, dit omdat de zon in Scandinavië vroeg onder gaat. Hierdoor wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk daglicht. Zoals ik net al benoemde maken natuurlijke materialen deze stijl compleet, denk bijvoorbeeld aan hout en materialen van leer. Daarnaast kenmerkt de Scandinavische woonstijl zich door zijn stoere uitstraling, industriële meubels passen dus ook bij deze manier van inrichten. Wat je tenslotte nog kunt terug zien in deze stijl is het gebruik van woonaccessoires met grafische en geometrische prints. De accessoires mogen niet afleiden van de functionele inrichting, daarom geldt dan ook: “simplicity is the key.”

Haal de woonstijl in huis

Om te beginnen is een lichte houten vloer een goede basis voor het aanbrengen van deze woonstijl. Vooral blond hout zorgt voor de perfecte sfeer! De Scandinaviërs halen hiermee echt de natuur naar binnen, iets wat jij ook kunt doen. De materialen worden vaak zo min mogelijk bewerkt waardoor ze ruw blijven, dit geeft een pure uitstraling en zorgt voor eenvoud en rust. Kies dus voor onbewerkte natuurlijke materialen voor meubels en accessoires. Een goed voorbeeld van een Scandinavisch meubelstuk is een eetkamerstoel met drie poten, omdat het uitgangspunt van de meubels bij een Scandinavische woonstijl minimalisme en functionaliteit is. Ongeacht hoe strak het interieur eruit ziet, wordt de eenvoud niet uit het oog verloren. Dit is belangrijk om in gedachte te houden. Het minimalisme wordt doorgetrokken in de woonaccessoires, ruimte voor prullaria is er daarom niet bij Scandinavisch wonen. Je kan gebruik maken van verschillende stoffen, materialen en patronen zolang de kleuren rustig zijn en de vormen simpel en geometrisch eruit zien.

Scandinavisch wonen doe je zo!

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen

Hopelijk heb ik je genoeg informatie & inspiratie gegeven over Scandinavisch wonen! Neem een kijkje in onze Scandinavische woonshop voor de leukste artikelen in deze woonstijl.

liefst

 

Delen?

Reacties


Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.