Alle wonen artikelen / General / Wonen / 30 april 2018

Interi-kleur: meer kleur in jouw interieur!

Nu het zonnetje weer gaat schijnen is iedereen steeds vrolijker en is er meer en meer kleur te zien op straat. In de winter is iedereen vaak donker gekleed en in lente komen eindelijk al die gekleurde kledingstukken weer de kast uit! Waarom doen we dat ook niet in huis? Meer kleur in huis maakt het interieur vrolijker en het oogt frisser. Lees mee en ontdek hoe jij jouw interieur kunt opfleuren!

interieur kleur

Pop of colour

Wil je graag wat meer kleur in huis brengen maar ben je bang dat het allemaal te veel wordt? Don’t worry, door één groot meubelstuk in een felle kleur te kopen geef je het interieur een grote pop of colour. Het kan een neutraal, misschien wel saai, interieur omtoveren naar een vrolijk huis! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gele bank, roze stoelen of rode kasten. Zolang je de rest eromheen redelijk neutraal houdt zal niemand zich overweldigd voelen als ze binnenkomen.

Verschillende kleuren hebben verschillende effecten op je stemming. Zo geven warme kleuren als rood, oranje en geel je meer energie. Ze zorgen ervoor dat je zin hebt om dingen te ondernemen en je wat meer extravert wordt. Een kleur als blauw, groen en paars heeft een kalmerend effect. Deze koele kleuren geven je meer rust in het dagelijkse leven.

woonaccessoires kleur

Kleurrijke woonaccessoires

Een andere manier om je interieur wat kleurrijker te maken is om kleurrijke woonaccessoires in huis te plaatsen. Je kan de basis dan neutraal houden, zodat je om bepaalde tijd gemakkelijk het interieur kunt veranderen. Je hoeft dan alleen maar wat nieuwe woonaccessoires in een andere kleur te kopen en je interieur krijgt meteen een hele andere feeling. Leg bijvoorbeeld een kleurrijk vloerkleed neer, gooi wat leuke kussentjes op de bank, zet vrolijke kaarsen op tafel en koop een fleurig bosje bloemen! Je interieur oogt zo in een handomdraai een stuk vrolijker.

Print

Je kan je muren natuurlijk in effen kleuren verven, maar je kan ook je muren behangen met een leuke print! Behang bijvoorbeeld één muur in print en verf de rest van de muren in de effen kleur die het meeste in de print voorkomt. Dit geeft toch weer een extra stukje kleur en vrolijkheid aan je interieur. Leuke prints kun je ook terug laten komen in vloerkleden, artprints, kussenslopen, vaasjes en meer. Wees creatief!

Mix effen kleur met print

De echte waaghalzen onder ons gaan natuurlijk het liefste een stapje verder. Hoezo één muur in kleur? Mix lekker met kleuren en prints door de hele ruimte heen! Een gek vloerkleed, met kleurrijke eetkamerstoelen of aan de ene kant van de kamer een roze muur en aan de andere kant van de kamer een groene. Je kunt het je zo gek niet bedenken maar het kan er allemaal super tof uitzien! Durf vooral kleuren en prints te combineren. Overal dezelfde kleur door het hele huis heen is ook maar zo saai. De ene keer zal het beter werken dan de ander, maar van fouten kun je natuurlijk leren! Wie wordt er nou niet vrolijk als hij zo’n kamer binnenloopt?!

Durf vooral te experimenteren met kleur en je zal ontdekken dat je het huis een stuk vrolijker verlaat elke ochtend!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Kleuren OTTO Tips Wonen Woonkleuren

Noor Caris




You might also like