General / Wonen / 11 oktober 2017

Winterse gezelligheid in huis: Botanisch wonen [2/4]

Welkom terug bij ‘Winterse gezelligheid in huis’! Dé rubriek tijdens de Oktober Woonmaand waarbij wij jou interieuradvies geven over het gezellig maken van je woonkamer in je favoriete woonstijl. Omdat we de zomer achter ons hebben gelaten en het ingaan van de wintertijd steeds dichterbij komt, zoeken wij de gezelligheid binnen op. Vorige week kon je lezen over het gezellig maken van een Scandinavische woonkamer. Deze keer is de botanische variant aan de beurt.

kussenovertrek tom tailor, voor een botanische woonkamer

Botanische gezelligheid

In één van onze eerdere blogs kun je lezen over de basis van de botanische stijl. Een typisch botanisch interieur staat bol van de natuurlijke elementen. Dit kan gaan van junglebehang en rieten vloerkleden tot een plantenhanger aan het plafond. Daarnaast zijn er genoeg planten in aanwezig. Bekijk bijvoorbeeld de afbeelding hieronder. Maar hoe creëer je met al die natuurlijke en groene elementen een knusse sfeer in huis?

Home Affaire stoelen en tafels van massief grenen met een vleugje blauw. Botanisch geheel

Stoffen met printjes

Wanneer je warmte wil creëren in je botanische woonkamer mogen stoffen artikelen met vrolijke printjes niet ontbreken. Dit soort elementen geven intimiteit aan een frisse botanisch woonkamer. Let wel op dat je niet te ver gaat met de printjes en kleurtjes. Je wil de botanische identiteit van je interieur natuurlijk blijven herkennen! Oosters vloerkleden en kussens met jungleprints zijn perfecte voorbeelden van artikelen die goed samen gaan met de natuurtinten van een botanisch interieur.

Speel met kleur

Bij een botanische inrichting wordt al snel gedacht aan groen- bruin- en grijstinten. Dit staat inderdaad centraal in een zo’n design. Maar niet alle kleuren in je botanische living hoeven in deze categorie te vallen! Door in je botanische huis te variëren met wat meer kleur breng je vanzelf meer winterse intimiteit in huis.  Met een donkere bank midden in je woonkamer geef je juist een romantische boost aan de ruimte. Het botanische gevoel zal absoluut niet verdwijnen. Ook zorgt een lichtbruin, houten dressoir voor een warmere gevoel dan bijvoorbeeld een lichtgrijs dressoir.

Accessoires

Wanneer je je huis perfect botanisch gestyled hebt, is het natuurlijk spannend om nieuwe accessoires toe te voegen. Je wil je pareltje niet verpesten! Met planten, moderne lampen en een rieten mandje proberen veel stylisten het geheel binnen de perken te houden. Maar als je knusheid in huis wil halen zul je uit je botanische comfortzone moeten stappen. Een sierlijke dromenvanger, retro fotolijstjes en good old kaarsen kun je prima overal neerzetten en ophangen zonder dat je het geheel aantast. Je zult je slechts fijner voelen!

Ben jij klaar om de botanische warmte in huis halen? Hier shop je de mooiste items.

accessoires om een botanisch interieur gezellig te maken

TOM TAILOR kussenovertrek vanaf 15,69 – Home Affaire kandelaar 39,99 – My Home geweven vloerkleed vanaf 9,19 – Max Winzer chesterfield 2,5-zitsbank vanaf 1399,99 – SIT sideboard 629,99 – Dromenvanger 59,95 – Collection Ab hoekbank 649,99

Tot volgende week!

Ps. Is botanisch niet helemaal jouw woonstijl? Volgende week vertel ik hoe je een industrieel interieur winters gezellig maakt!

Delen?

Reacties


Dorthe Bussink