Je haar sneller laten groeien? Zo doe je dat!

Ondanks dat de lange manen tegenwoordig plaats hebben moeten maken voor allerlei andere fashionable kapsels blijven die lange lokken een gewilde haarstijl. Naast de bob, zien we dan ook nog steeds kapsels met lange haren (in allerlei kleuren) het straatbeeld vullen. Toch is het geen heel gemakkelijk kapsel. Veel dames zullen zich herkennen in de struggles van gespleten haarpunten, futloos haar en vooral haar dat maar niet wil groeien (voor je gevoel).

haar sneller laten groeien

Voor alle dames die zo snel mogelijk die haren willen laten groeien heb ik een aantal tips verzameld waarmee we aan de slag kunnen gaan. En geloof het of niet, de tips bevatten niet allemaal haarverzorgingsproducten!

Hoofdmassages

Met dit middel om je haargroei te stimuleren hebben we natuurlijk helemaal geen problemen. Je haar sneller laten groeien door af en toe jezelf te verwennen met een hoofdmassage klinkt als muziek in de oren. Vraag dus maar aan je beste vriendin, boyfriend of mama of ze even tijd willen maken om jouw hoofd te masseren met een heerlijke warme olie speciaal voor je haar. Door deze hoofdmassages stimuleer je de haargroei en daarnaast kun je je ook lekker even ontspannen op deze momenten! Ideaal!

Water drinken

Hoofdmassages en water drinken, met deze tips kunnen we wel wat toch ; )! Ja, ook goed water drinken helpt bij het versnellen van je haargroei. Het is namelijk zo dat sterk haar sneller groeit en water drinken wil nu net helpen bij het versterken van je haar. Een goede hydratatie laat je huid daarnaast ook nog eens stralen. Vul die glazen dus maar met water en zorg dat je goed drinkt! Je haar sneller laten groeien met behulp van water! Hoe makkelijk kan het zijn : )?!

Niet je haar in die handdoek wikkelen

Je haar na het wassen in een handdoek wikkelen is een no go! Ik moet toch wel toegeven dat ik me schuldig maak aan deze no go… Oopsss… Het is zo handig om die natte haren even een tijdje in een handdoek te laten drogen zodat niet heel het huis nat is elke keer als jij je haren weer gewassen hebt. Het is alleen zo dat je haar door de handdoek sneller afbreekt en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het snel laten groeien van je haar.

haar sneller laten groeien

Juiste producten

Deze tip kennen we allemaal wel, gebruik de juiste haarproducten. Maar deze tip moeten we eigenlijk ook allemaal van harte nemen om onze haargroei te versnellen. Het basisantwoord op de vraag ‘hoe groeit je haar sneller?’ is ervoor zorgen dat je sterk haar hebt. Met dunne haarpunten is het vrij lastig om van die lange lokken te creëren. Sterke en verzorgde haarpunten zijn de basis voor die gewenste lange haren. Haal dus ook maar snel de juiste shampoo, conditioner, haarmaskers en haarolie in huis. Vooral als je fan bent van haarstyling producten als een stijl- en krultang is het belangrijk dat je je haar goed verzorgt!

Satijnen kussensloop

Net als zo’n ruwe handdoek om je haar in te wikkelen, zijn ook niet alle kussenslopen even goed voor je haar. Aan een satijnen kussensloop kunnen we niet zoveel woorden vuil maken maar andere kussenslopen kunnen soms zo ruw zijn dat je haren ervan afbreken. Over een satijnen kussensloop kan je haar lekker glijden en hierdoor zullen je haren niet afbreken. De beweeglijke slapers onder ons moeten dan ook misschien maar overstappen op zo’n satijnen kussensloop.

Kammen en borstelen

De just-out-of-bed-look zal er niet voor zorgen dat je haar sneller groeit. Dit betekent namelijk dat je je haren vrijwel niet geborsteld hebt en door dit niet te doen stimuleer je je haar niet om te groeien. Door wel te kammen en borstelen stimuleer je de haarzakjes en daardoor laat je je haar sneller groeien. De regel is niet ‘hoe meer ik kam of borstel, hoe sneller mijn haar groeit’… Nee, met een kambeurt in de ochtend en eentje in de avond bereik je dezelfde resultaten als met heel de dag door je haar borstelen.

haar sneller laten groeien

Paardenstaart niet altijd op dezelfde plek

Draag je vaak een paardenstaart? Let dan op dat je deze niet altijd op dezelfde plek draagt. Hierdoor creëer je namelijk een zwakke plek in je haar en zal je haar sneller afbreken op de plek waar je je elastiekje telkens draagt. Draag de ene keer een hoge staart, de andere keer een lage staart en gooi er ook nog wat variaties in met losse en strakke staarten. Zo houd je de afwisseling in je paardenstaarten en creëer je geen zwakke plek in je haar.

Koud water na het wassen

Je haar sneller laten groeien doe je ook door deze kleine verandering in je wasroutine aan te brengen. Spoel de shampoo uit je haar met koud water in plaats van warm water. De koude waterstralen zullen er zo voor zorgen dat je haarschubben sluiten. Het sluiten van deze haarschubben zorgt ervoor dat je haar vocht blijft vasthouden waardoor het weer minder snel beschadigd wordt. En zoals we al weten, sterk en niet beschadigd haar stimuleert de haargroei!

Je haar sneller laten groeien doe je met behulp van deze tips! Haal de juiste producten, borstels, satijnen kussenslopen en kammen maar vast in huis!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Lifestyle OTTO Tips Trends

Liselotte Stienen
You might also like