Alle wonen artikelen / Wonen / 14 december 2021

Je huis op een leuke manier decoreren met kunstbloemen

kunstbloemen decoratie

Wanneer je je huis op een leuke manier wilt aankleden, kan dat op veel verschillende manieren. Er zijn namelijk talloze woonaccessoires die helpen om jouw woning een gezellige uitstraling te geven. Naast diverse woonaccessoires als kaarsen, schilderijen en beeldjes zijn ook kunstbloemen een leuke toevoeging aan je interieur. Vooral wanneer je op zoek bent naar wat extra kleur in huis is dit een ideale oplossing. In deze blog laten we je zien hoe je jouw huis leuk kunt decoreren met kunstbloemen. Hierbij zijn niet alleen de bloemen zelf belangrijk, maar ook de verschillende soorten vazen en de plek waar je ze neerzet. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan vooral verder!

Waarom kunstbloemen?

Zoals eerder gezegd, zijn bloemen de ideale manier om wat kleur in huis te brengen. Maar waarom kunstbloemen in plaats van echte bloemen? Echte bloemen zijn zeker niet verkeerd en ook prachtig om in huis te hebben. Maar was je al bekend met alle voordelen die kunstbloemen met zich mee brengen?

De voordelen van kunstbloemen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je kunstbloemen niet hoeft te verzorgen. Ben jij iemand die nog wel eens vergeet om de bloemen water te geven? Dan zijn kunstbloemen dé uitkomst voor jou. Daarnaast hoef je bij kunstbloemen niet na te denken over het feit dat ze uit de zon moeten staan. Ook op dat ene leuke tafeltje in huis waar de zon op staat, kun jij jouw kunstbloemen kwijt! Bij echte bloemen is dit niet het geval.

Verder worden kunstbloemen tegenwoordig zo gemaakt, dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ze worden lang niet meer gemaakt van nep-ogend plastic met een goedkope kwaliteit. Dus waarom zou je nog kiezen voor echte bloemen die twee weken meegaan, als je ook kunt kiezen voor kunstbloemen of kunstplanten het gehele jaar door?

Leuke plekken voor je kunstbloemen

Je kunt bloemen op verschillende plekken in huis neerzetten. Zelfs wanneer jij niet zoveel ruimte hebt, is er wel een plekje te vinden. Op sommige plekken komen ze net wat beter tot hun recht, bijvoorbeeld op de keukentafel, de side table, de vensterbank of aan de muur.

Aan de muur

Heb je nog een lege muur in huis en weet je niet wat je er mee moet? Dan hebben wij een creatieve en leuke oplossing. Je hebt namelijk tegenwoordig diverse soorten wandrekken die het mogelijk maken om leuke bloemen of plantjes op te zetten. Je kunt dit op verschillende manieren stylen. Wil je graag een wat speelser effect? Dan is het leuk om te kiezen voor een paar dezelfde wandrekken in diverse formaten. Zo behoud je een gehele uitstraling maar is het niet te simpel. Wandrekken zijn vaak niet mega groot en daarom is het leuk om te kiezen voor wat kleinere en subtielere kunstbloemen. Zijn bloemen niks voor jou? Je kunt het ook heel leuk combineren met cactussen!

wandrek met cactus


Op de vensterbank

kunstbloemen op vensterbank
De vensterbank is een plek in huis die je zelf leuk kunt opvullen. Echter wil je natuurlijk geen chaos creëren door de hele vensterbank maar vol te zetten. Een mooie vaas met bloemen is hierin de ideale oplossing. Je creëert namelijk direct een leuk en sfeervol plekje zonder dat het te druk wordt. De vensterbank is vaak wel maar een kleine ruimte, hierdoor moet je de bloemen hier wel op afstemmen. Je kunt misschien wel fan zijn van een groot boeket met bloemen, maar dit zal op de vensterbank niet prettig staan. Dit betekent natuurlijk niet dat er geen mogelijkheden zijn. Er zijn diverse leuke, maar subtiele bloemen die jij op de vensterbank kwijt kunt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar de vaas. Je wilt natuurlijk niet dat wanneer je er langsloopt, hij steeds bijna omvalt. Zorg er daarom altijd voor dat het passend is voor op de vensterbank.

Op de sidetable

Heb jij een sidetable in huis? Dan is dit de ideale plek om een mooie vaas met kunstbloemen neer te zetten. Een sidetable wordt vaak neergezet in de hal of in de woonkamer. Wanneer hij in de hal staat, geeft het direct een mooie uitstraling voor het bezoek wat binnenkomt. Wanneer de sidetable in de woonkamer staat, kun je er zelf de hele dag van genieten. Alle opties zijn dus mogelijk. Het fijne aan deze plek is dat je niet subtiel of simpel hoeft te blijven. Je mag best uitpakken met een wat grotere of hogere bloem zoals een orchideeWil je extra opvallen? Kies dan voor bloemen in een leuk fel kleurtje zoals paars, rood of roze. Heb jij een hele rustige woonkamer en wil je die sfeer ook zeker behouden? Dan zijn witte bloemen zeker een aanrader.

Ben je nou op zoek naar een nieuwe sidetable en kun je wel wat hulp gebruiken? Lees dan onze eerder geschreven blog met 4 stappen om jouw ideale sidetable te vinden

Kunstbloemen op sidetable


Helemaal hip; droogbloemen!

Er zijn diverse soorten kunstbloemen te vinden zoals orchideeën, hortensia’s, begonia’s en nog veel meer. Maar als er één soort bloemen uitspringt momenteel, zijn dat wel de droogbloemen. Ze zijn de afgelopen tijd razend populair geworden en wij begrijpen waarom! Droogbloemen zijn te vinden in verschillende soorten en maten en geven een prachtige, elegante uitstraling aan je interieur. Je kunt kiezen voor gedroogde sierbloemen, maar ook voor grassen. Een erg populair grassoort is pampasgras. Droogbloemen zijn mooi te combineren in vrijwel ieder interieur. Droogbloemen hebben van zichzelf een rustige en natuurlijke uitstraling, daarom is het leuk om dit te combineren met een aparte vaas. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een doorzichtige vaas of een vaas met een mooi design. Je zult zien dat het een echte eye-catcher in jouw woonkamer zal zijn.

droogbloemen op bureau

droogbloemen

droogbloemen

Verschillende soorten vazen voor jouw kunstbloemen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe kunst -of droogbloemen, is een vaas van erg groot belang. De keuze voor een soort vaas is vaak persoonlijk, maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

Allereerst is het van belang om te kijken waar je de bloemen in huis wilt neerzetten. Zo zijn er speciale tafelvazen, geschikt voor op de salon -of eettafel. Dit soort vazen zijn vaak klein tot middelgroot, waardoor het genoeg sfeer biedt, maar niet storend in het zicht zal staan. Daarnaast heb je nog vloervazen welke ideaal zijn om op de grond neer te zetten of op een lage tafel. Ook de bolvaas is een veelvoorkomende vaas die eigenlijk op iedere plek in huis leuk staat. Grote bloemsoorten staan hierin prachtig.

Speels effect door middel van vazen

Wil jij graag een speels effect creëren? Dat doe je gemakkelijk door verschillende maten en vormen vazen aan te schaffen in dezelfde kleur. Vaak gebeurt dit in een set van drie, maar je kunt ook kiezen voor twee of juist vier. Doordat ze dezelfde kleur hebben, blijft het een mooi geheel. De verschillende vormen en maten zorgen dan weer voor het speelse effect. Een set van vazen kun je op verschillende plekken leuk neerzetten. Vooral op een wandtafel of salontafel heeft dit een leuke uitstraling.

kunstbloemen drie stuks


Ben jij ook zo’n fan van kunstbloemen? Of heb jij toch liever echte bloemen in huis?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur

Esmee Krijnen
You might also like