Alle wonen artikelen / General / Wonen / 31 maart 2018

Je kantoor inrichten doe je zo!

Een kantoor in huis is een ideale plek om te studeren, je administratie bij te houden, te lezen, mails te beantwoorden en ga zo maar door. Een fijne werkplek in huis is in ieder geval geen overbodige luxe. Een geslaagde kantoorinrichting zorgt niet alleen voor minder fysieke klachten. Ook zorgt het voor meer productiviteit en dit is dan ook zeker een goede reden om hier wat aandacht aan te schenken! Je kantoor op een efficiënte manier inrichten hoeft zeker niet moeilijk en duur te zijn. Sterker nog: als je de volgende 4 stappen volgt is het sneller gebeurd dan je denkt!

kantoor

Het bureau

Het bureau in je kantoor is misschien wel het allerbelangrijkste element! Dit is immers de plek waar je aan werkt. Genoeg ruimte op je bureau is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een bureau. Weet je van jezelf dat je het lastig vindt om netjes en geordend te werken, dan is het sowieso slim om een wat groter bureau te kiezen (meer plek om je papierwerk kwijt te kunnen!). Maar misschien is je nieuwe kantoorinrichting ook wel een goede motivatie om wat meer geordend te gaan werken. Heb je weinig ruimte in je kantoor dan kun je voor een hoekbureau kiezen, zo gebruik je de kleine ruimte optimaal. Voor de afwisseling is het ook goed om af en toe eventjes van houding te veranderen en een tijdje staand te werken. Als je er plek voor hebt kun je een wat hogere tafel in je kantoor zetten voor deze momenten.

kantoor bureau

De bureaustoel

Een goede bureaustoel is ook erg belangrijk aangezien je hier heel wat tijd op doorbrengt! Waar je bij het kopen van kleding misschien toch wel meer waarde hecht aan uiterlijk dan aan comfort, moet je bij het aanschaffen van een bureaustoel het comfort toch wel voorop stellen. Je wilt natuurlijk niet dat je moet stoppen met je werk omdat de bureaustoel niet meer helemaal comfortabel zit. Een aantal punten waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van je nieuwe bureaustoel zijn de volgende:

  • De losse onderdelen en de kwaliteit: Als je aan het zoeken bent naar een bureaustoel zul je ongetwijfeld veel trendy modellen tegenkomen. Deze stoelen zien er prachtig uit maar ‘comfortabel’ is zeer waarschijnlijk niet hun kwaliteit. Vaak ontbreekt het deze trendy stoelen aan een aantal onderdelen die wel bijdragen aan de functionaliteit van de stoel. Denk aan een kruisvoet met wielen, een gasveer, een zitvlak, een goede rugleuning en armleuningen. Ook de kwaliteit van het stof en het materiaal van de stoel zijn het zeker waard om even te checken.
  • De vorm en verstelbaarheid van de stoel: Om klachten aan je rug, nek of schouders te voorkomen is de vorm van de rugleuning belangrijk. Deze moet een S-vorm hebben. Zo’n S-vorm volgt de ruggenwervel als je het bolle gedeelte van de leuning instelt op het holle gedeelte van je rug. Check dan ook even of de rugleuning en armleuningen verstelbaar zijn. Wanneer dit het geval is kun je deze op jouw ideale manier instellen en zul je minder klachten ervaren.
  • Persoonlijke voorkeur: Ieder mens is natuurlijk anders en ieder mens heeft dan ook zijn eigen voorkeur voor een bureaustoel. Ben je wat kleiner, dan moet je geen te grote bureaustoel hebben en andersom geldt hetzelfde. Mensen kunnen een voorkeur hebben voor een bepaalde bureaustoel, maar dat wil zeker niet zeggen dat deze voorkeur ook goed voor jou is! Kijk naar wat jij zelf fijn vindt!
kantoor stoel 2 kantoor stoel 3
Mojave bureaustoel 129,99 Ergonomische bureaustoel 229,99 Fellbach bureaustoel 119,99

Opbergruimte

Een overzichtelijke werkplek is een must! Bij het werken of studeren kan nog wel eens veel papierwerk komen kijken waardoor je kantoor al snel kan overlopen in een ongeorganiseerde chaos. Dit willen we natuurlijk voorkomen en daarom zijn opbergkasten of accessoires nodig. Onder of naast je bureau is er vaak genoeg plek voor een fijne ladekast (of misschien wel meerdere). Hierbij kun je voor jezelf vaststellen wat je in welk laatje kunt doen. Ook aan de muur (boven je bureau) heb je waarschijnlijk nog wel wat ruimte over. Ideaal voor handige bureaurekken! Een plankje aan de muur geeft ook weer mogelijkheden om een overzichtelijk geheel te creëren!

Accessoires

In je kantoor kun je kiezen voor een combinatie van trendy en handige accessoires. Een prikbord of magneetbord is bijvoorbeeld superhandig en je kunt hier naast werkgerelateerde documenten ook leuke foto’s op prikken. Daarnaast zijn er verschillende papierenopbergers die je kwijt kunt op je magneetbord of op je bureau. Ook een leuk plantje mag niet ontbreken in je kantoor. Een beetje groen doet iedereen goed en bevordert dan ook de productiviteit.

Creëer de optimale werkplek bij jou thuis met deze weetjes!

liefs liselotte

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Bureaus Inrichten Interieur Kantoor OTTO Studenten Tips Wonen

Liselotte Stienen
You might also like