Alle wonen artikelen / Wonen / 24 december 2021

Je keuken opknappen en stylen doe je zo!

keuken opknappen

Een nieuwe keuken kopen doe je niet zomaar. Keukens zijn nou eenmaal erg duur en daarom niet een spontane aankoop. Echter is iedereen wel eens toe aan verandering in huis. Soms kan je huis ineens gaan vervelen en ben je toe aan wat nieuws. Dus hoe leuk is het dan om je keuken op te knappen en stylen zonder direct een hoop geld kwijt te zijn aan een nieuwe keuken? Aan de hand van dit blogartikel kun je ideeën opdoen over hoe je je keuken het beste kunt opknappen en stylen! Zo leggen we je uit hoe je je keukenkastjes kunt opknappen, hoe je de muren van je keuken kunt oppimpen en hoe je door middel van accessoires nieuw leven in je keuken kunt blazen. Dus ben je benieuwd hoe je je keuken eenvoudig kunt opknappen en stylen? Lees dan snel verder!

De keukenkastjes opknappen

Een eenvoudige manier om je keuken te vernieuwen is door allereerst je keukenkastjes op te knappen. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om je keukenkastjes aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen om je keukenkastjes te vervangen, maar je kunt ze ook laten wrappen. Het ligt maar net aan het soort keukenkastje dat je hebt. Als je houten keukenkastjes hebt, kun je ze namelijk ook licht laten opschuren en in de olie zetten. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om jouw keukenkastjes op te knappen en het is een simpele manier om je keuken te herstylen.
koel vriescombinatie


keuken opknappen

De keuken opknappen door te verven of behangen

Een goede vervolgstap is het verven of behangen van je keukenmuren. Door de muren in je keuken op te knappen, kun je je keuken een geheel nieuwe uitstraling geven. Een likje verf is de eenvoudigste manier om elke kamer in huis weer te vernieuwen, maar met name voor de keuken is het verven of behangen van de muren een ideale uitkomst. Zo kun je namelijk met weinig geld je keuken gemakkelijk weer opfrissen.


De keuken opknappen door middel van nieuwe accessoires

De laatste en wellicht wel de meest eenvoudige manier om je keuken te stylen is door middel van nieuwe woonaccessoires. Nieuwe wanddecoratie, vazen en accesoires zijn simpele manieren om je keuken op te knappen en te stylen zonder hier veel moeite in te steken. Zo hoef je niks te verbouwen en ben je weinig tijd kwijt om accessoires te vervangen. Ook hoef je niet veel geld te besteden, maar kun je met kleine veranderingen je keuken weer vernieuwen! Een nieuw wandrek, theedoeken en kandelaars kunnen namelijk ook al een hoop betekenen voor je keuken.
keuken opknappen


wanddecoratie

Wand en raamdecoratie

Met nieuwe wanddecoratie kun je gemakkelijk een gehele nieuwe uitstraling geven aan je keuken. Nieuwe wanddecoratie hoeft niet duur te zijn, maar kan wel je keuken omtoveren. Een mooi wandrek, planken of nieuwe fotolijstjes zijn super simpele manieren om je keuken op te frissen. Heb je een raam in je keuken? Dan zijn nieuwe lamellen of gordijnen een fantastische wijze om nieuw leven in je keuken te blazen.


Vazen

Een van de makkelijkste manieren om je keuken wat te vernieuwen? Mooie nieuwe vazen met bloemen! Een vaas op de eettafel of in sommige gevallen op het aanrecht zorgt voor een super knusse en rustgevende sfeer. Het vrolijkt de boel goed op en is makkelijk toe te voegen aan je interieur. Houd je er niet van om elke week nieuwe bloemen te kopen? Dan zijn kunstplanten een echte uitkomst voor jou. Wil je weten hoe je kunstbloemen het beste kunst stylen? Lees dan ons eerder geschreven artikel over hoe je je huis op een leuke manier kunt decoreren met kunstbloemen!

tafelvaas


theedoek

Accessoires

Nog een eenvoudige manier om je keuken op te pimpen is door middel van woonaccessoires. Nieuw keukentextiel als theedoeken en tafelkleden zijn een goede eerste stap. Maar ook accessoires als nieuwe verlichting, kaarsen of schalen in de keuken kunnen een vernieuwde uitstraling geven aan je keuken. Als je dus met een klein budget je keuken wilt opknappen, kun je dit het beste doen door je oude, verbruikte keukenaccessoires te vervangen.


Heb jij al zin om je keuken op te gaan knappen? Zo ja, waar ga jij beginnen?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Keuken Wonen

Elisa van Doorn
You might also like