De vakantie checklist: je koffer inpakken doe je zo!

Vakantiestress… Voordat we eindelijk op die welverdiende vakantie kunnen gaan moeten er altijd nog een aantal dingen geregeld worden. Van het huis netjes achterlaten tot de laatste mails beantwoorden tot je koffer inpakken. Er zijn genoeg dingen waar we aan moeten denken voordat we kunnen ontspannen op vakantie. Van al deze stressverzorgers is ‘je koffer inpakken’ toch wel een van de meest stressvolle…

thumbnail koffer inpakken

Altijd dat idee dat je iets vergeten bent.. De struggle om alles in je koffer te laten passen.. Die té zware koffer (maar eigenlijk niks kunnen missen van wat erin zit).. Je favoriete jurkje dat er eigenlijk niet meer bij past.. Genoeg problemen waar je tegenaan kunt lopen tijdens het inpakken van je koffer. Gelukkig bestaan er een aantal super handige hacks voor het inpakken van je koffer. Zo verminder je toch even die vervelende vakantiestress en kun je lekker ontspannen het vliegtuig instappen. Lees maar snel verder!

 #1 important stuff

handtas inpakken

Allereerst zijn er een aantal dingen die gewoon erg belangrijk zijn en je nooit mag vergeten bij het inpakken van je koffer. Dit zijn je paspoort, je pinpas of credit card (geld), je sleutels, je telefoon en je medicijnen als je die nodig hebt. Dit zijn namelijk van die dingen die je niet zomaar kunt kopen op je vakantiebestemming. En je kunt je wel voorstellen dat je zonder paspoort niet eens zo ver komt… Heb je al deze belangrijke spullen bij je? Dan kun je niet tegen échte problemen aanlopen. Natuurlijk is het vervelend als je je tandenborstel vergeet, maar zo’n beetje alles buiten de ‘important stuff’ is te koop. Doe dan ook maar even een check check dubbelcheck bij deze spullen!

#2 lijstjes

Een beetje orde in de chaos scheppen kan best wel eens voor wat rust zorgen. Je hebt zoveel aan je hoofd en het denken aan al die spullen die je mee moet nemen kan de druppel zijn die de emmer doet overlopen. Lijstjes maken biedt hier zeker een uitweg. Je kunt zelf kiezen wat voor lijstjes je het handigste vindt, van één grote lijst tot meerdere kleine lijstjes. Bij meerdere lijstjes kun je bijvoorbeeld denken aan lijstjes als ‘extra’s’, ‘toiletspullen’, ‘broeken’, etc. Het komt er in ieder geval allemaal op neer dat je opschrijft wat je nodig hebt.

tas inpakken

Tip: Als je voor de eerstvolgende vakantie een lijstje maakt kun je deze vervolgens voor al je vakanties gebruiken, ideaal toch! Wanneer je de eerste keer toch nog iets vergeet, voeg je die na je vakantie nog even aan het lijstje toe en vanaf dan vergeet je ‘nooit’ meer iets. Voor je skivakantie en zonvakantie kun je verschillende lijstjes maken, maar met één lijstje red je het ook. Zolang je alle benodigdheden voor beide vakanties maar op het lijstje hebt staan. Afstrepen is zo gebeurd toch?!

#3 overzicht

Tijdens het inpakken kun je best wel eens een punt bereiken waarop je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt het een en ander al in je koffer zitten maar na een tijdje weet je eigenlijk niet meer of alle keuzes die in je koffer zitten wel de beste keuzes zijn… Dat shirtje wat nog in de kast ligt… is die niet toch beter dan dat shirtje dat nu al onderop in de koffer ligt… Om het overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat je precies de spullen meeneemt die je ook echt mee wilt nemen kun je het beste eerst alles uitstallen op je bed. Zo kun je makkelijk nog even wat shirtjes switchen en de last minute check doen voor bijvoorbeeld je schoenen.

koffer inpakken

#4 accessoires zijn een must

De bekende regels van vliegtuigmaatschappijen kunnen af en toe best wel voor irritaties zorgen. Je mag maar een bepaald aantal kilo’s meenemen, de afmetingen van je koffers moeten aan allerlei eisen voldoen en dan hebben we het nog niet over alle andere kleine regeltjes. Voldoen aan het gewenste gewicht en de juiste afmetingen kan best wel eens lastig zijn… Het wordt al helemaal een uitdaging als je ervoor kiest om bagage in het ruim achterwege te laten en puur voor handbagage te gaan. Dit kan vies tegenvallen als die koffer opeens toch wel snel vol zit…

Je wilt er natuurlijk leuk uitzien op vakantie en niet elke dag in dezelfde outfit lopen. Kies daarom voor items die je op meerdere manieren kan dragen. De juiste accessoires kunnen ervoor zorgen dat een outfit eruit ziet als een volledig andere outfit. Accessoires kosten minder ruimte en gewicht en daarom kun je juist lekker veel accessoires meenemen om toch veel verschillende outfits te kunnen creëren.

#5 oprollen

Deze tip zien we al langer op verschillende plekken voorbij komen wat betreft je koffer inpakken. Toch hoort deze tip zeker in het rijtje thuis. Het oprollen in plaats van opvouwen van je kleding zorgt er zeker voor dat je koffer inpakken lekker vlot gaat. Je bespaart niet alleen een heleboel ruimte maar ook zorg je ervoor dat je kleding minder gekreukt uit je koffer komt op je vakantiebestemming. Zo hoef je niet in gekreukte kleding te lopen op vakantie! En zeg nou zelf, oprollen is net zo makkelijk als opvouwen! Let’s do it!

koffer inpakken

En dan nog…

Naast deze 5 tips zijn er nog meer verschillende tips voor het slim inpakken van je koffer. Wat dacht je van heerlijk ruikende kleding als ze uit de koffer komen, een vleugje parfum erop spuiten voordat ze in de koffer gaan en ze komen er heerlijk ruikend uit. Ook is het slim om laagjes kleren aan te trekken in het vliegtuig. Je gaat immers van de Nederlandse temperatuur naar de kou in het vliegtuig naar misschien wel de hitte op je vakantiebestemming. Laagjes kun je aan en uittrekken, zo heb je voor elke temperatuur meteen de goede outfit aan. Stop daarnaast je breekbare spullen in sokken, zo geef je ze wat extra bescherming. Ten slotte is het handig om niet de ruimte in je schoenen te vergeten, we moeten immers alle mogelijke plekken benutten toch?! Maar let op, als je wil gaan shoppen op vakantie… Houd hier dan wel een beetje rekening mee, zou toch zonde zijn als je je nieuwe aankopen niet mee naar huis kunt nemen…

Je koffer inpakken is nog nooit zo makkelijk geweest, bye bye vakantiestress! Hello ontspannen vakantie!

liefs liselotte

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Koffers Lifestyle OTTO Reizen Vakantie Zomer

Liselotte Stienen
You might also like