Alle wonen artikelen / General / Wonen / 3 november 2019

Hoe ziet jouw ideale kledingkast eruit?

Is jouw kledingkast te klein? En weet je niet waar je al je toffe items moet laten? No worries! Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten kasten waar jouw kleding makkelijk inpast. Wil je niet zo’n groot meubel in je kamer hebben staan? Dan kun je er voor kiezen om een seizoenskast te maken en de rest van je pareltjes op te bergen op zolder. Is dat ook niet helemaal waar je naar opzoek bent? Geen probleem. Er zijn veel creatieve en makkelijke manieren om je kleding efficiënt én fashionable te organiseren en op te ruimen. Wil jij weten hoe? Lees dan gauw verder!

de ideale kledingkast

Wandkast ♥

wandkast als kledingkast

Ben jij een ontzettende rommelkont? Slingeren al jouw kleren door je kamer heen? En ga jij een open kledingkast never nooit netjes houden? Dan is de wandkast met schuifdeur jouw perfecte kast! Je prachtige modepareltjes, die dat zooitje in jouw kast vormen, zijn op deze manier prima uit het zicht. Ben je bang dat deze kast te veel plek inneemt in je kamer? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Een wandkast kun je namelijk multifunctioneel gebruiken. Er zijn veel verschillende varianten, ook met spiegel schuifdeuren! En je kunt er desnoods zelf altijd een spiegel op bevestigen. Bevestig haakjes op de zijkant van de wandkast en deze kunnen prima functioneren als kapstok voor je kleine hippe tasjes. Ben jij een creatieveling? Pimp je kast dan met krijtbordverf of toffe foto’s!


Retro kledingkast ♥

retro look kledingkast

Houd jij niet zo van die strakke, moderne wandkasten? En ben jij meer een retro type? Kijk dan eens of je een retro look servieskast of iets dergelijks kan vinden. Deze kasten zijn namelijk niet alleen geschikt om servies in te bewaren. Fashion items passen er ook prima in! Het toffe is dat er vaak glazen deurtjes in deze kast zitten. Op deze manier stelen je toffe items de show in jouw kamer. Vind je het te antiek? Gooi er dan een gewaagde tint verf tegenaan. Je zult zien dat jouw retro kledingkast een totaal andere look zal krijgen. Hij past perfect bij jouw interieur. Een retro kledingkast is dus niet alleen functioneel maar ook een echte eyecatcher!


Kledingrek ♥

kledingrek als kledingkast

Ben jij een opruimfreak? En misschien zelfs wel een beetje perfectionistisch? Dan is een kledingrek echt de perfecte match voor jou! Ondanks dat niet al je kleding opgehangen hoeft te worden, werkt een verticale organisatie wel beter. Als je je kleding op dunne kledinghangers ophangt, kun je heel veel items kwijt. Je kunt je modepareltjes op alle mogelijke manieren indelen. Van lang naar kort, van winter naar zomer, van shirt tot broek én natuurlijk op kleur! Hoe fijn is het als je naar een opgeruimd kledingrek kunt kijken, waarin alle fashion items op kleur gesorteerd zijn. Als je het mij vraagt, is dat écht perfectie!


Planken ♥

planken en wandrekken als kledingkast

Heb jij een lange wand in jouw kamer waarmee je niks doet? Ben je opzoek naar een schilderij of leuke accessoires? Ga dan voor planken en vierkante wandrekjes waarop je je kleding netjes kunt neerleggen. Op deze manier is je muur op een kunstzinnige, speelse en kleurige manier ingericht. Ook heb je plek over in je kamer omdat jouw kast nu als accessoire dient en aan de muur hangt, waardoor hij geen plek in beslag neemt. Let wel op dat je de planken en rekken netjes houdt! Niemand wordt blij van een rommelige muur. Ook moet je er rekening mee houden dat je de planken niet te hoog hangt. Je moet er natuurlijk zelf nog wel bij kunnen!


Inloopkast ♥

Inloopkast als kledingkast

Heb je écht geen plek in jouw kamer voor een kast waar al jouw toffe items inpassen? En staat er een kamer leeg in huis? Transformeer deze dan tot jouw ultieme droom: een inloopkast! Hierin heb je natuurlijk alle vrijheid. Ga je je kamer inrichten met grote kasten? Gebruik je de retro kasten? Ga je liever voor kledingrekken? Of maak jij een inloopkast door middel van planken en wandrekken? Maar een mix kan natuurlijk ook! Heb je meer inspiratie nodig voor het maken van een inloopkast? Wij schreven een blog met de beste tips voor het creëren van je eigen inloopkast.


Genoeg inspiratie en manieren om jouw kleding op te bergen. Hoe ziet jouw ideale kledingkast eruit?

Liefs, Loes

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Ideeën Inrichten Inspiratie Kasten Opruimen OTTO Pimpen Wonen

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like