Alle wonen artikelen / Wonen / 24 oktober 2016

Jouw slaapkamer opruimen doe je zo!

Ben je vanochtend weer een half uur opzoek geweest naar je favoriete jeans? Gisteren weer de zoveelste discussie met je moeder gehad omdat ze al maanden de vloer van je slaapkamer niet heeft kunnen bekijken? Waarschijnlijk weet je diep van binnen wel dat je jouw slaapkamer moet gaan opruimen, maar overtuig je jezelf er iedere keer opnieuw van dat andere dingen echt meer prioriteit hebben, zoals chillen met je vriendje of shoppen met je vriendinnen. I totally get it! Helaas kun je het niet uit blijven stellen en daarom ga ik je helpen. Stiekem ben ik namelijk een enorme opruim opruimjunkie! Speciaal voor jou heb ik een stappenplan gemaakt, zodat je makkelijk en snel je rommelige kamer omtovert tot een opgeruimde slaapkamer.

Slaapkamer

Wat heb je nodig om op te ruimen?

Voordat je gaat beginnen aan de grote schoonmaak, heb je wel een aantal essentials nodig. De handigste hulpmiddelen heb ik voor je samengesteld:

  • Dozen, manden of kisten: een opbergdoos, -mand of –kist is handig om al je rotzooi in op te bergen. Dit schept orde en voorkomt onnodige rommel. Sorteer al je oude tijdschriften en leg ze in een opbergmand. Heb je deze essentials nog niet? Neem dan eens een kijkje bij onze opbergmanden.
  • Vuilniszakken: opruimen en schoonmaken begint met het weggooien van spullen die je niet meer gebruikt. Misschien heb je inmiddels ook een hamstervoorraad aan voedsel of lege verpakkingen, gooi.dit.weg. Het zorgt niet alleen voor rommel en vuil, ook ongedierte vindt dit erg aantrekkelijk.
  • Een stofzuiger of bezem: haal letterlijk de bezem door je kamer! Niets is zo fijn als met blote voeten door je kamer lopen, zonder dat er een kilo stof en kruimels onder je voeten blijft plakken. Misschien doet een bezem in jouw kamer niet voldoende zijn werk en moet er echt een stofzuiger aan te pas komen. Ontbreekt deze nog in jouw collectie? In onze webshop is er keuze genoeg aan stofzuigers en reinigers.
  • Schoonmaakmiddelen: wat niet kan ontbreken zijn een paar poetsdoekjes, een theedoek en wat schoonmaakmiddelen. Je wilt tenslotte wel een kamer die fris ruikt!

Heb je het lijstje compleet? Dan kan het opruimen nu echt gaan beginnen..

Stap 1: Verzamelen

Zorg er eerst voor dat je vies wasgoed bij elkaar verzamelt. Gooi deze vervolgens in een wasmand of stop ze meteen in de wasmachine. Heb je vaak last van een slaapkamervloer bezaaid met wasgoed? Dan is het een goed idee om een wasmand in je kamer neer te zetten. Zo kun je meteen je wasgoed sorteren en opruimen. Misschien dat je nu eindelijk de kleur van je slaapkamervloer kunt bewonderen. Verzamel daarnaast ook schoon wasgoed, vouw deze kleren op en leg ze in je kledingkast. De laatste tijd zijn kledingrekken ook helemaal hot voor je slaapkamer. Misschien dat ‘de stoel’ dan ook eindelijk wordt gebruikt waarvoor die bedoeld is.

Stap 2: Gooi spullen weg

Gooi kleding die je niet meer gebruikt weg. Je zou ze ook kunnen doneren aan een goed doel. Wil je precies weten hoe je je kledingkast het beste onder handen neemt? Lees dan onze blogpost over het opruimen van je kleren eens! Sorteer daarnaast alle spullen, rommel en prullaria die je niet meer gebruikt en gooi deze ook weg. Oude spullen die je niet meer gebruikt maar er nog wel prima uitzien, kun je verkopen of weggeven. Zo maak je een ander ook nog eens blij! Een echte must voor je slaapkamer is natuurlijk ook een hippe prullenbak. Zo hoef je geen rommel meer op de grond te gooien.

Stap 3: Ordenen en opruimen

Wat doe je met de spullen die je wel wil bewaren? Stop ze in opbergdozen en breng structuur aan: tijdschriften bij de tijdschriften en schoenen bij schoenen. Label de dozen voor extra overzicht. Zo ben je niet eindeloos op zoek naar die chique pumps, maar kun je direct de juiste opbergdoos erbij pakken.

Stap 4: Schoonmaken

Is alles inmiddels opgeruimd? Dan is het tijd om te gaan poetsen. Laat de assepoester in je los en schrobben maar! Begin met het stoffen van je kamer, dit zou je kunnen doen met een afstoffer of droge doek. Maak vervolgens een sopje en poets je kamer met een vochtige doek. Daarna wel even droog boenen met een theedoek om strepen en vegen te voorkomen. Heb je een spiegel in je slaapkamer? Deze kun je het beste niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen, maar alleen met water. Dit voorkomt strepen en vegen op je spiegel.

Stap 5: Decoreren

Vind je jouw slaapkamer uiteindelijk wat leeg of misschien niet zo gezellig? Zorg dan voor leuke decoratie. Wie houdt er nou niet van een bed vol met lekkere kussens? Of een paar mooie kaarsen? Accessoires kunnen ook meer kleur in je kamer aanbrengen en zorgen voor sfeer. Ben je nog opzoek naar leuke decoratie? Ik heb de leukste woonaccessoires voor je op een rijtje gezet!

 Wekker  vaas rose

Hopelijk kun je met dit stappenplan uit de voeten en heb jij straks ook weer een opgeruimde kamer. I know you can do it!

Handtekening liefs Juliette

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Opruimen OTTO Slaapkamer Tips Wonen

Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.
You might also like