Alle wonen artikelen / General / Wonen / 20 oktober 2019

Jouw subtiele woonkamer make-over

In de woonkamer breng je de meeste tijd door. Je bent er met je familie, met je vrienden worden er gezellige gesprekken gevoerd én je ploft er op de bank na een lange werkdag. Is jouw woonkamer functioneel ingericht, maar ben je echt toe aan iets nieuws? Het lijkt een hele grote stap om je woonkamer te veranderen. Klinkt het voor jou gecompliceerd of lastig? Dat is nergens voor nodig. Er hoeven helemaal geen ingrijpende veranderingen plaats te vinden wanneer jij je woonkamer een make-over wil geven. Ben jij benieuwd wat je dan wel moet doen? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet!

☆ Verf is jouw beste vriend ☆

make-over verf op de muur

Wil jij dat jouw woonkamer een spannende en uitdagende touch krijgt? Verf jouw lange woonkamermuur een totaal andere kleur. Deze ene aanpassing zal zo veel doen aan de uitstraling van jouw kamer. Al jouw meubels passen weer op een andere manier in het geheel. Misschien krijgen ze wel een andere functie dan hiervoor. Een kast die eerst niet zo erg opviel, is door de nieuwe kleur ineens de eyecatcher van de ruimte. En misschien blendt de felgekleurde bank nu plotseling goed in met de muurkleur. Vind je het spannend om die ene grote muur aan te pakken? No worries. Je kunt natuurlijk ook een kleine muur in een spannende kleur verven. Ook deze make-over zorgt automatisch voor een nieuwe look. Is een kleur voor jou niet gek genoeg? Kies er dan voor om een muur te behangen met een toffe print. Hierin is tegenwoordig zo veel keus!


☆ Pimp met accessoires ☆

make-over met accessoires

Is jouw woonkamer redelijk clean, en wil je niet je hele muur een andere kleur verven. Kies dan voor leuke accessoires om een andere feeling te creëren. Dit is een makkelijk en goedkope manier om een make-over te geven aan jouw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een (ander) schilderij aan de muur of een gekleurd vloerkleed bij de bank. Ook persoonlijke accessoires als fotolijstjes doen het altijd goed! Je kunt ook je bank opfleuren met de hipste sierkussens en plaids. Hij lijkt dan weer zo goed als nieuw! Met het kiezen van accessoires kun je rekening houden met een bepaald thema of een kleur die je graag terug wil zien. Op deze manier wordt jouw woonkamer wel opgefleurd, maar is het niet te druk. Door allerlei accessoires die door het thema of de kleur toch op een bepaalde manier elkaar versterken en bij elkaar passen, heeft jouw woonkamer een totaal andere uitstraling.


☆ Kleine verhuizing ☆

make-over kleine verhuizing

Ben je nog steeds helemaal fan van jouw meubels en accessoires, maar ben je toch aan vernieuwing toe? Geef jouw meubels en accessoires dan een andere plek. Stond jouw tafel tegen de muur? Zet hem dan nu midden in de kamer. Dit geeft meteen een andere look. Denk je dat jouw bank alleen mooi staat tegen die ene lange muur? Dan heb je het mis! Zet hem eens aan de overkant, of misschien wel los van de muur. Je komt er op deze manier achter dat je hele leuke kleine hoekjes kunt creëren, of juist een hele ruimtelijke sfeer. Niet alleen de grote meubels kun je een nieuwe plek geven, ook de accessoires verhuizen mee! Zet de prachtige bloemenvaas die op tafel stond bijvoorbeeld eens neer op dat kleine kastje naast de deur. Je zult versteld staan van de make-over!


Krijg jij ook helemaal zin om jouw woonkamer een andere touch te geven? Laat ons weten hoe jouw make-over is gegaan.

Liefs Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Combineren Make-over Pimpen Woonkamer

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like