Alle wonen artikelen / General / Wonen / 22 september 2020

Jouw terras nazomer proof maken, dit heb je ervoor nodig!

Het is weer september, de herfst is begonnen maar dit betekent niet dat jij niet meer kunt genieten van jouw buiten terras! Het zonnetje is nog volop te zien deze dagen en met een paar aanpassingen aan jouw terras hoef jij nog lang geen afscheid te nemen van deze heerlijke zomeravonden. Heb jij al wel eens gedacht aan een kachel of terrasverwarmer om jouw tuin of balkon te verwarmen? Er is niets zo lekker als thuis komen na een lange dag en nog even kunnen genieten in jouw eigen tuin of balkon onder het genot van een lekker drankje en een mooie avondzon. Benieuwd hoe jij extra lang kan genieten van jouw terras? Lees dan snel verder want wij laten je zien welke tuindecoraties en tuinaccessoires jij nodig hebt om jouw terras nazomer proof te maken! 

Terras

 

Een terrasverwarmer

Terrasverwarmer

Een terrasverwarmer is ideaal voor de zonnige herfstdagen wanneer het ‘s avonds wat sneller afkoelt en je toch graag buiten wilt zitten. Terrasverwarmers en warmtelampen werken vrijwel altijd op elektriciteit waardoor je direct kunt genieten van de warmte. Ook nemen ze relatief weinig ruimte in beslag en zijn ze makkelijk verplaatsbaar waardoor jij op ieder moment en op iedere plek gebruik kunt maken van jouw terrasverwarmer. Een warmtelamp brengt erg veel warmte met zich mee en is een perfect voor in jouw tuin of balkon! Voortaan zul jij het niet snel meer koud krijgen ‘s avonds!

Een houtkachel op het terras 

Houtkachel op het terras

Houd jij van gezelligheid? Creëer jij graag een warme, gezellig sfeer in jouw tuin? Dan is een houtkachel perfect voor op jouw terras! De houtkachel is een echte sfeermaker. Naast dat het zorgt voor een knus gevoel geeft het ook veel warmte af en kun jij ‘s avonds voor het brandend vuurtje, onder een mooi dekentje van een lekker drankje genieten! Vind je het teveel moeite om dat vuurtje steeds wakker te houden? Kies dan voor een gaskacheltje. Een gaskachel geeft net zoveel warmte af als een terrasverwarmer en brengt dezelfde gezellige sfeer mee als een houtkacheltje!

 

Buitenverlichting

Buitenverlichting

De dagen worden korter en het wordt eerder donker buiten. Met leuke tuinverlichting op jouw terras ziet jouw tuin of balkon er ook deze dagen sfeervol en gezellig uit! Led verlichting is ideaal voor op ieder terras. Deze tuinverlichting is er in allerlei verschillende kleuren. Een heldere wit kleur is erg handig wanneer je jouw tuin of balkon wat extra wilt verlichten. Heb jij liever een wat sfeervoller terras? Kies dan voor een warm, wit licht en creëer een gezellige sfeer. Een lichtsnoer, kleine lantaarns of lampjes in de boom doen het ook erg goed als sfeerverlichting! Wil jij nog meer inspiratie over hoe je jouw terras leuk kan aankleden met tuinverlichting? Lees dan onze blog over de leukste tuinverlichting!

  

Terrasoverkapping 

Tuinscherm op het terras

De grootste boosdoener van het koude, grauwe weer is vaak de regen. Door een terrasoverkapping te plaatsen heb jij geen last meer van de regen en de kou en kun jij extra lang genieten van jouw terras! Daarnaast blijft onder een afdak de warmte veel beter hangen. De combinatie van een overkapping en warmtelamp is dus ideaal! Een overkapping kan je laten plaatsen door een vakman maar er zijn ook kant-en-klaar overkappingen te koop die jij zelf boven je terras kunt plaatsen. Vind je een terrasoverkapping een te grote aankoop? Kies dan voor een verplaatsbaar tuinscherm. Een tuinscherm houdt de wind tegen en kun je op iedere gewenste plek in jouw tuin plaatsen waardoor jij ook op de wat koudere dagen optimaal kunt genieten van jouw terras!

   

Tuindecoratie op het terras

Tuindecoratie

Tuindecoratie kan op jouw terras natuurlijk niet ontbreken. Tuindecoraties geven jouw terras de finishing touch en zorgen voor een warme sfeer. Leuke kussentjes en dekens op jouw lounge set maken jouw tuin of balkon helemaal compleet! Het voordeel van een dekentje op jouw terras is dat je hier ‘s avonds lekker onder kunt kruipen en het ook in de nazomer niet koud hoeft te hebben! Kaarsen zijn ook erg leuke accessoires voor op jouw terras. Kaarslicht is romantisch en gezellig en mag dus zeker niet ontbreken op jouw zwoele nazomeravonden!

   

Kun jij ook nog lang geen afscheid nemen van de mooie zomeravonden? Wacht dan niet langer en maak jouw tuin of balkon nazomer proof zodat jij nog extra lang kunt genieten van jouw terras! 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Wonen

Lotte van Hooijdonk
You might also like