Kerstdiner organiseren: Lees hier de tips!

De hele familie over de vloer, een kalkoen in de oven én een hoop gezelligheid: ja we hebben het natuurlijk over het kerstdiner. Het is super leuk om een kerstdiner te organiseren, maar het vraagt wel veel van jou als organisator. Daarom willen wij van EDITED je hier graag bij helpen. Van de aankleding van de tafel tot de sfeer: we hebben overal aan gedacht. Ben jij benieuwd hoe je een perfect kerstdiner organiseert? Lees dan snel verder!

Het diner 

Het kerstdiner draait natuurlijk om de gezelligheid én het samenzijn. Echter speelt het eten ook een grote rol. Inventariseer van tevoren dus goed wat jouw gasten lekker vinden. Zijn het vlees-of viseters, drinken ze graag rode of witte wijn, houden ze van een zoet dessert of een hartig dessert, ga zo maar door. Je wilt je familie en vrienden natuurlijk verrassen en verwennen met een overheerlijke maaltijd. Het zou dan ook jammer zijn als zij niet van het eten kunnen genieten, omdat ze het nou eenmaal niet zo lekker vinden. Echter ken jij jouw naasten natuurlijk erg goed, én je zal dit dan ook zeker goed in kunnen schatten. Daarnaast is het de bedoeling dat jij ook geniet van het diner. Zorg dat je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. Bereid van te voren zoveel mogelijk voor, zodat jij samen met je geliefden een onvergetelijke avond kunt beleven.

De tafel 

De tafel is het volgende belangrijke onderdeel van het kerstdiner. Want wat is nu een kerstdiner, zonder een mooie gedekte tafel? De aankleding van de tafel begint met het tafelkleed. Je kunt het beste gaan voor een wit tafelkleed, hier staan namelijk alle kleuren servies goed bij. Echter zie je hier wel snel vlekken op. Mochten er dus veel kleine kinderen bij zijn, is een grijs tafelkleed een goed alternatief. Zorg er vervolgens voor dat je een kopje, een klein bord en een groot bord hebt. Deze kun je namelijk gemakkelijk opstapelen: zo voorkom je meteen een chaotische eettafel. Daarnaast hebben de gasten meteen het servies voor de amuse het voor- en hoofdgerecht.  Zet bij ieder bord ook een wijn- of champagneglas, dit ziet er meteen erg chique uit. De tafel is nu bijna helemaal aangekleed. Echter ontbreken de servetten nog. Zoek servetten die passen bij de borden en het tafelkleed. Vouw deze op een toffe manier, zodat ze zeker opvallen. Als finishing touch kun je naamkaartjes maken voor de genodigde, én deze bij de borden leggen.

De decoratie

Naast het feit dat de tafel er op én top uit moet zien, is het ook leuk als de rest van de kamer er ‘kerst-achtig’ uitziet. Om te beginnen is het leuk om de kerstboom naar de eetkamer te verplaatsen. Is dit geen optie in jouw woning? Geen probleem! Je kunt bijvoorbeeld ook kleine accessoires in je eetkamer plaatsen. Je kunt een glazenvaas vullen met kerstballen en lichtjes. Ook kun je hoog boven de tafel takken hangen en deze versieren met kerstballen en lichtjes. Als je geen takken boven je tafel kunt hangen, kun je er ook voor kiezen om alleen kerstverlichting boven je tafel te hangen. Tot slot kun je de eetkamer voorzien van kaarsen. Dit geeft de ruimte meteen het ultieme kerstgevoel. Wil je nog meer decoratietips? Lees dan ook zeker dit artikel.

De sfeer 

Je bent natuurlijk al omringt door de mensen die jij het allermeeste liefhebt: je familie én vrienden. De sfeer zal om die reden waarschijnlijk al top zijn. Toch geven we je graag nog wat tips om de sfeer nóg beter te maken. Zo is het altijd gezellig om een achtergrondmuziekje aan te hebben staan. Als je gekke oom dan een awkward vraag stelt, valt er niet meteen een stilte. Je hoeft hier niet veel moeite voor te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de radio zachtjes aanzetten. De Top2000 kan natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Daarnaast is een gezelschapsspel altijd een leuke activiteit voor na het diner. Het spel 30 seconds is een echte aanrader om te spelen met je hele familie.

Kerstdiner sfeer

Hopelijk helpen deze tips jou bij het organiseren van een onvergetelijk kerstdiner.

Hoe ga jij dit jaar het kerstdiner organiseren? 

Handtekening EDITED

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Diner Feestdagen Kerstmis Koken Lifestyle OTTO Tips

Yaika Tak
You might also like