Keuken essentials: musthaves voor bij het koken

De een is een echte keukenprinses, de ander kan net een gerechtje in elkaar flansen. Of je nu een sterrenchef in spe bent of een beginnend amateurchef, er zijn een aantal dingen die ontzettend handig zijn bij het koken. Deze tools maken het leven in de keuken een stuk gemakkelijker en zorgen ervoor dat je sneller een goede maaltijd op tafel kan zetten. Lees mee en ontdek wat jij nog mist in je keuken!

keuken musthaves

Keukenmachine

De reddende engel van iedere keuken, de keukenmachine. Ze zijn echt van alle markten thuis; van het snijden van groenten tot het mixen van deeg tot het persen van fruit. You name it, de keukenmachine kan het voor je doen! Koop een keukenmixer voor het mixen als je graag bakt, een foodprocessor als je niet houdt van snijden of koop een keukenmachine met alles in één. Scheelt weer heel wat geklungel in de keuken.

Het is natuurlijk ook een optie om zelf in de weer te gaan met snijplank en mes. Zorg dan wel dat je goede messen en een goede snijplank hebt! Je kan het beste een houten snijplank aanschaffen. Als je snijdt in een plastic snijplank gaan de bacteriën namelijk in de krassen zitten en die gaan er bijna niet meer uit. Een houten snijplank leeft en ademt meer, waardoor bacteriën er minder in blijven zitten. Daarnaast is een houten snijplank ook beter voor je mes, je mes wordt van plastic sneller bot. Dit is gevaarlijk, want met een bot mes schiet je sneller uit! Zorg dus dat je messen altijd scherp zijn, zo raak je niet gewond in de keuken.

Pannenkeuken pannen

Er zijn vier pannen die in iedere keuken te vinden zouden moeten zijn: de hapjespan, steelpan, kookpan en koekenpan. Als je deze vier in jouw keukenkastjes hebt liggen ben je onder de pannen. De hapjespan is perfect voor eenpansmaaltijden of als je een grote hoeveelheid eten tegelijkertijd wil bakken. De pan heeft een handige hoge rand zodat het eten niet over het hele fornuis ligt als je het omroert. De steelpan is ideaal voor het koken van kleine hoeveelheden eten zoals eieren en het opwarmen van sauzen en soepen. De kookpan is de standaard pan in ieders keuken. Je kan hier alles in koken: aardappelen, pasta, rijst, groenten etc. De koekenpan is ook van alle markten thuis; je bakt er bijvoorbeeld aardappeltjes, vlees en pannenkoeken in. Tip: des te dikker de antiaanbaklaag is, des te langer de pan meegaat!

Niet te geloven, die oven

Waar zouden we toch zijn zonder de oven? Geen pizza even snel in de oven doen, geen afgebakken broodjes op de zondagmorgen en geen taart bakken voor je verjaardag. De oven is toch echt onmisbaar in je keuken. Het is belangrijk om bij je oven een goede bakplaat te hebben. Een bakplaat met een opstaande rand zorgt ervoor dat het eten niet van de plaat af valt als je het uit de oven haalt. Haal hierbij een goede braad- of ovenschaal in huis en je bent compleet. Zo kun je gemakkelijk grote stukken vlees in de oven klaarmaken of een lekkere ovenschotel maken. Ovenhandschoenen maken het plaatje helemaal af, zo verbrand je je niet als je jouw heerlijke gerechten uit de oven haalt!

Handige hulpjes in de keuken

Naast je partner of kinderen zijn er natuurlijk ook nog andere handige hulpjes in de keuken. Zo zijn bijvoorbeeld de kurkentrekker, flessenopener en blikopener onmisbaar in je keuken. Hoe kun je anders je favoriete wijn drinken? Naast deze keukenhulpjes kan de kaasschaaf toch ook echt niet ontbreken, je bent tenslotte geen echte Hollander als je geen kaasschaaf in huis hebt!

Naast deze kleine keukenhulpjes zijn er ook wat grotere hulpjes die goed te pas komen in de keuken. De echte bakkers onder ons kunnen natuurlijk niet zonder mengkom en keukenweegschaal in hun keuken. Ook een maatbeker helpt enorm bij het meten van je ingrediënten, zo zorg je dat je niet genoeg eten maakt voor een heel weeshuis.

Vul dit alles aan met bestek en servies en je bent klaar om de beste etentjes te geven!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Huishoudelijk Keuken Koken Must haves OTTO Wonen

Noor Caris
You might also like