Alle wonen artikelen / General / Wonen / 16 augustus 2022

Zonder kledingkast je kleding opbergen doe je zo!

Kledingrek

Kleding opbergen kan soms een uitdaging zijn. Heb jij een gezellige, maar kleine slaapkamer? Of maak je liever ruimte voor andere leuke meubels in plaats van een grote kledingkast? Tegenwoordig zijn er veel leuke en creatieve manieren om je kleding op te bergen zonder dat je daar een kledingkast voor nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een stevig kledingrek met een vintage look of multifunctionele meubels, zoals een hocker of bed met opbergruimte. Benieuwd naar de andere mogelijkheden? In dit blogartikel lees je hoe je in jouw slaapkamer gemakkelijk ruimte kunt creëren voor al die leuke kledingsetjes, zonder dat je daar een kledingkast voor nodig hebt. 

Kleding gemakkelijk ophangen op een kledingrek

Kledingrek
Een kledingrek oftewel dressboy is een ideale manier om kleding op te hangen. Kledingrekken zijn niet alleen enorm handig, maar daarnaast zijn ze ook te verkrijgen met leuke designs. Met een kledingrek in je slaapkamer hang je gemakkelijk jurken, broeken en blouses op. Een minimalistisch rek met één stang geeft een leuke uitstraling en je ziet in één oogopslag welke kleding je allemaal hebt. En wij dames willen dit nog wel eens vergeten.. Ook zijn er modellen met planken, waarop je nog stapeltjes kleding, tassen of schoenen kwijt kunt. Hang een leuke spiegel in de buurt van het kledingrek en stel in no time weer een leuke outfit samen!

Wandplanken voor een ruimtelijk effect 

Ook kun je je kleding gemakkelijk opbergen op wandplanken. Wandplanken creëren meer ruimte en sfeer in de slaapkamer. Je kunt wandplanken gebruiken om stapeltjes kleding op te leggen, maar ook om opbergdozen op te zetten. In deze opbergdozen kun je bijvoorbeeld in de zomer je winterkleding opbergen, of andere kleding die je tijdelijk niet nodig hebt.

Multifunctionele meubels: dè oplossing om kleding op te bergen

Meubels die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, dat klinkt ideaal toch? Multifunctionele meubels bieden een goede oplossing voor kleine slaapkamers. Er bestaan tal aan 2-in-1 meubels, denk aan een hocker, poef, fauteuil of bed met opbergruimte.

Hocker of opbergbank

Met een hocker of opbergbank in je slaapkamer heb je altijd een lekker plekje om te gaan zitten, bijvoorbeeld om je schoenen aan te trekken. Maar ook zijn ze ideaal als kledingopslag. Zet de hocker of opbergbank achter je bed neer en beleef het ultieme hotelgevoel. Heb je een wat kleinere opslag nodig voor bijvoorbeeld sokken of lingerie? Hockers of zitblokken zijn ook te verkrijgen in kleinere formaten. Deze staan bijvoorbeeld leuk in een hoekje. Combineer het met een rond kleed voor een gezellige, huiselijke uitstraling.
Slaapkamerbankje

Kleding opbergen onder je bed

Kleding opbergen onder bed
Iets waar we misschien niet snel over nadenken, is dat je onder je bed veel ruimte hebt. Een bed met opbergruimte zoals lades is ideaal om kleding, tassen of schoenen in op te bergen. Moet je nog een nieuw bed uitkiezen is het dus slim om voor een bed te gaan met bedlades. Heb je een bed zonder bedlades? Je kunt bedlades ook los kopen. Ook kun je ervoor kiezen om je kleding op te bergen in opbergmanden of opbergdozen, deze kun je namelijk gemakkelijk onder je bed plaatsen. Zonde om de ruimte onder je bed niet te gebruiken!

Fauteuil

Je hebt altijd wel kleding die je nog niet in de was hoeft of kleding die je vast klaarlegt voor de volgende dag. Een fauteuil is hiervoor de ideale opbergstoel. Hang je kleding gemakkelijk over de stoel heen. Ook bestaan er fauteuils met extra bergruimte onder het zitvlak. Ga voor een fauteuil in een trendy print of kies voor een mooie kleur die perfect macht met de kleuren van jouw slaapkamer.
Kleding opbergen fauteuil

DIY-ideeën: Ladder of houten tak aan de muur

Er zijn nog genoeg andere leuke ideeën om je kleding op een creatieve manier op te bergen, ook voor een wat kleiner budget. Heb je ergens nog een oude houten ladder in de schuur staan? Maak deze dan netjes schoon en zet hem tegen een geschikte muur aan. Aan de ladder kun je bijvoorbeeld sjaals of tasjes ophangen. Voor wat extra haakjes kun je een aantal schroeven boren in de ladder.

Ook kun je ervoor kiezen om een grove tak op te hangen aan het plafond en hier kledinghangers aan op te hangen met wat kleding. Een origineel, simpel, maar super leuk idee waardoor jouw slaapkamer een hele leuke uitstraling zal krijgen! 

Kleding opbergen in opbergmanden of opbergdozen

Wanneer je geen kledingkast hebt dan hangt of ligt een groot deel van je kleding in de open lucht. Dit kan er wel voor zorgen dat er vocht of stof op je kleding terechtkomt, wat je natuurlijk zoveel mogelijk wilt voorkomen. Daarom is het slim om kleding die je weinig draagt op te bergen in opbergmanden of opbergdozen.

De kleding die in de open lucht hangt of ligt kun je beschermen tegen vocht en stof door ze vaak te wassen, zelfs als je ze nog niet hebt gedragen. Ook kun je kledinghoezen aanschaffen, die gemakkelijk over een kledinghanger heen past. Kledinghoezen sluit je met een rits, waardoor stof en vocht geen kans krijgen om bij je kleding in de buurt te komen.


Nu weet je hoe je jouw kleding gemakkelijk kunt opbergen zonder dat je daar een grote kledingkast voor nodig hebt. Tijd om met je creatieve geest aan de slag te gaan en van jouw slaapkamer een fijn plekje te maken. Kun jij nog wel wat hulp gebruiken met het op de juiste manier inrichten van jouw slaapkamer? Lees dan ons eerder geschreven artikel en ontdek wat je zeker moet vermijden tijdens het inrichten van jouw slaapkamer.

Op welke manier ga jij je kleding voortaan opbergen?
Liefs, Meke

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Slaapkamer Wonen

Meke Broers
You might also like