General / Mode / 12 februari 2018

Meer kleur dragen doe je zo: 4 tips

Als je vraagt welke kleur je het meeste in de kast hebt liggen, dan zullen de meeste mensen de kleuren zwart, wit, blauw en grijs noemen. Deze kleuren zijn lekker makkelijk te combineren en vallen niet zo op. Maar het dragen van felle kleuren is veel leuker! Het kan je namelijk spontaner, vrolijker en toegankelijker laten overkomen. Daarnaast wordt je zelf vaak ook vrolijker als je een felle kleur draagt! Lees mee en ontdek hoe jij het beste kleur kan dragen!

Accessoires in kleur

Draag jij nooit kleur? Begin dan met een aantal kleurrijke accessoires te dragen. Dit is een gemakkelijk beginpunt, van een basic kledingkast meteen naar een fel gekleurde gaan is misschien een beetje heftig. Draag bijvoorbeeld een rode tas om je donkere outfit op te vrolijken of draag felle sneakers bij je normale outfit. Zo creëer je toch een vrolijke outfit, ondanks dat je relatief weinig kleur aan hebt. Tip: draag jij vaker lippenstift? Doe dan een felle kleur op, hiermee kun je de hele look opfleuren!

kleur accessoires

Prints

Een andere makkelijke manier om wat meer kleur in je kledingkast te brengen is door middel van prints. Printjes kunnen je outfit van saai naar leuk brengen. Je hoeft natuurlijk niet meteen voor panterprint te gaan (mag zeker wel!!), je kan ook rustig beginnen met een gestreepte top. Kies dus een keer voor een polkadot blouse in plaats van een witte blouse. Of draag een broek met een gekleurde streep op de zijkant van de broekspijp. Deze kleuraccenten op je kleding laten je meteen meer opvallen dan de vertrouwde witte of zwarte kledingstukken.

kleur broekVero Moda casual broek – 39,99

Pop of Color

Durf je al meer kleur aan? Ga dan voor één fel kledingstuk, zodat je een echte pop of color creëert. Trek een rode broek aan met een witte blouse of stijl je spijkerbroek met een knaloranje jack. Zo val je lekker op zonder te veel bekijks te krijgen. Combineer prints ook vooral met een fel kledingstuk. Heb jij bijvoorbeeld een bloemenprint aan met rood en zwart erin, ga dan voor een rood jack in plaats van die eeuwige zwarte blazer.

kleur jack

Only Nylon Jack – 39,99

Colorblocking

Ben je een echte durfal op modegebied en durf jij de volledige aandacht op je te hebben? Ga dan voor colorblocking! Dit betekent dat je twee (of drie) felle kleuren met elkaar combineert. Als je echt lef hebt draag je ook nog contrasterende kleuren met elkaar. Trek bijvoorbeeld een groene jurk aan met roze schoenen. Een andere eyecatcher is om volledig in één kleur gekleed te gaan. Ga bijvoorbeeld een keer volledig in het rood, zo ben je echt het middelpunt van de aandacht!

kleur colorblocking

Durf vooral in de spotlight te staan en trek gewoon felle kleuren aan. Je zal zien dat jij en degenen om je heen er meteen een stuk vrolijker van worden!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Kleuren Mode Outfits Tips

Noor Caris
You might also like