Alle mode artikelen / General / Mode / 17 november 2019

Dit zegt de kleur van je kleding over je persoonlijkheid

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur in kleuren. Maar wist je dat deze voorkeur iets zegt over jouw persoonlijkheid? Ligt jouw kledingkast vol met licht gekleurde pareltjes? Of ben jij helemaal fan van donkere kleding? Met het dragen van een bepaalde kleur straal je iets uit. Elke kleur heeft zijn eigen eigenschappen. En ieder mens natuurlijk ook. In hoeverre passen jouw eigenschappen en jouw persoonlijkheid bij jouw favo kleur? Lees het hieronder!

Kleur en persoonlijkheid thumbnail

Zwart ♥

Kleding kleur zwart

Draag jij graag zwarte kleding? Dan ben je bij deze NIET depressief. Zo pff.. dan is dat de wereld ook even uit! Zwart werd vroeger geassocieerd met rouwen. Tegenwoordig wordt zwarte kleding geadoreerd in de mode. Een zwart item kan elegantie en stijl uitdrukken. Denk bijvoorbeeld aan een chique zwart jurkje. Je bent een sterke vrouw en je staat stevig in je schoenen. Daarnaast is zwart ook een rebelse kleur. Met het dragen van zwarte items heb je een soort kracht om je heen hangen. Maar zwarte modepareltjes zijn natuurlijk ook gewoon dé perfecte basics. Je kunt ze overal mee combineren. Een must have voor iedere kledingkast!


Blauw ♥

Kleding kleur blauw

Is kleding in de kleur blauw jouw favoriet? Dan ben jij een loyaal en positief persoon. Blauw wordt ook vaak gelinkt aan intelligentie en vertrouwen. Je leeft volgens je eigen regels en bent erg zelfstandig. Daarnaast val je goed in de groep en vinden mensen je grappig. Blauw wordt gezien als een toegankelijke kleur. Je straalt met een blauwe top dus zeker een bepaalde kracht en status uit. Maar daarnaast heeft de kleur ook een hele vriendelijke en vertrouwelijke ondertoon. Door het dragen van blauwe items kunnen mensen jou gaan zien als een voorbeeld.


Rood ♥

Kleding kleur rood

Draag jij graag een rode jurk of trui? Dan sta jij graag in het middelpunt. De kleur rood doet veel met het brein van de mens. De kleur straalt passie uit. Rood is natuurlijk ook de kleur van de liefde. Een rood fashion item kan dan ook een sexy uitstraling hebben. Mensen die vaak rood dragen zitten vol energie en zijn heel zelfverzekerd. Ze hebben veel lef en genieten volop van het leven. Wist je trouwens dat serveersters die iets rood dragen vaak meer fooi krijgen? Zelfs rode lippenstift helpt al!


Geel ♥

Kleding kleur geel

Ben jij helemaal jezelf in gele fashion items? Dan ben jij letterlijk het zonnetje in huis! Geel is een vrolijke en opvallende kleur. De kleur wordt geassocieerd met energie, een nieuw begin, kennis, volwassenheid, creativiteit en fantasie. Wanneer je bijvoorbeeld een toffe gele trui draagt straal je een en al happiness uit. Je bent een optimistisch persoon. Een van jouw pluspunten is het motiveren van anderen. Ook zit je altijd vol inspiratie voor creatieve opdrachten en oplossingen. Een stralende persoonlijkheid wil iedereen om zich heen hebben!


Wit ♥

Kleding kleur wit

Wit is de lichtste kleur die er bestaat. Draag jij graag witte items? Dan ben jij een puur persoon. De kleur wit staat symbool voor een nieuw begin. Hierbij kun je denken aan een trouwjurk op een fantastische bruiloft. Maar natuurlijk ook gewoon aan de ochtend dat je een witte broek of shirt uit de kast trekt. Je hebt dan het gevoel dat je de dag begint met een schone lei. Als persoon heb jij altijd een frisse en optimistische blik op de nieuwe dag. Tot slot nog een kleine tip voor de mama’s: wit stimuleert tot opruimen!


Groen ♥

Kleding kleur groen

Ben jij helemaal fan van de kleur van de natuur? Dan ben jij een persoon waar mensen op kunnen vertrouwen. Je straalt veiligheid, evenwicht en balans uit. Draag je bijvoorbeeld een gave groene jas? Dan zeg je dat je creatief denkt en bereid bent om samen te werken. Draag je vaak groene kleding? Dan ben je een charismatisch persoon en geef je veel om de gevoelens van anderen. Daarnaast is het natuurlijk een hele frisse kleur. Mensen worden helemaal blij als ze jou zien paraderen in je favo groene items!


Wat is jouw favo kledingkleur? En herken je jezelf in de eigenschappen die daarbij horen?

Liefs, Loes

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Kleuren Lifestyle Mode

Loes van de Pas
Loes van de Pas
Loes (19) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze wil altijd van alles op de hoogte zijn, zo kunnen ook de nieuwste mode en lifestyle trends niet aan haar voorbij gaan. Daarnaast houdt ze van hockeyen, lekker eten, shoppen, kletsen met vriendinnen en een wijntje drinken op een terras.
You might also like