Alle lifestyle artikelen / Lifestyle / 6 december 2019

Leuke dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Ben jij in verwachting van een klein wondertje? Dan kijk je vast uit naar je zwangerschapsverlof! Of misschien zit jij daar al midden in. Heerlijk uitrusten en genieten van de stilte, even geen verplichtingen. Maar zo kunnen de dagen ook lang duren. Minimaal vier weken tot de uitgerekende datum heb je eindelijk verlof! Maar wat moet je met al die tijd? Ineens heel veel tijd voor jezelf hebben, kan weleens een uitdaging zijn. Daarom zetten wij verschillende leuke ideeën op een rijtje die je kunt gaan doen tijdens je zwangerschapsverlof. Zodat jij geïnspireerd raakt en jezelf niet hoeft te vervelen tijdens deze dagen. En zodat jij helemaal klaar gestoomd bent voor jouw kleine prins of prinses. Ben jij benieuwd geworden naar welke activiteiten een echte must zijn? Lees dan snel verder!

Zwangerschapsverlof leuke dingen

 Zwangerschapsverlof me-time

Me-time

Eén van de eerste dingen die je kunt gaan doen tijdens je zwangerschapsverlof is tijd voor jezelf nemen. Rust heerlijk uit, doe even helemaal niets en geniet van de stilte om je heen. Ben jij super moe? Doe gewoon een middagdutje. Nu mag het! Heb jij even geen zin om het huis schoon te maken? Geen zorgen, je mag een extra serie kijken zonder jezelf schuldig te voelen. Verlang jij al een tijdje om die ene film te kijken? Maar jouw man wil die film niet zien. Dan is dit de perfecte kans. Maar dat stil zitten kan gaan vervelen, dus na jouw me-time wil je vast en zeker weer dingen gaan doen. Films en series zijn immers ook een keer afgelopen. Dan is het tijd om iets leuks te gaan doen. Je kunt een een soort pre-baby bucketlist maken met alle dingen die je nog wil gaan doen. Zo weet je zeker dat je er geen vergeet.


Zwangerschapsverlof uitjes

Uitjes

Je hebt nu natuurlijk ook tijd om leuke dingen te ondernemen. Ga eens lekker een dagje erop uit. Geniet van je vrije dagen! Is een vriendin of familielid ook een dagje vrij? Ga samen leuke dingen doen, dat is immers gezelliger dan alleen op pad gaan. Er zijn veel verschillende dingen die je kunt gaan doen. Kun je nog goed lopen en vind je het lekker om de frisse lucht in te gaan? Ga even de stad in, om de laatste babyitems te kopen. Heb je geen zin meer om te shoppen? No worries! Er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen. Ga eens gezellig lunchen of uiteten. Zo kunnen jullie helemaal bijpraten. En misschien is dat wel een van de laatste keren met z’n tweeën, voordat jouw kleintje op de wereld komt. Ook kun je naar de bios gaan. Gezellig samen een film kijken, die je al graag wilde zien. Een heerlijke grote bak popcorn erbij en genieten maar!


Zwangerschapsverlof zwemmen

Zwemmen

Een fijne tijdsbesteding tijdens je zwangerschapsverlof is zwemmen. Het water zorgt voor een ontspannende en verzachtende werking, waardoor het heerlijk is om jezelf te bewegen in het water met je zwangere buik. Vaak heb je in een zwembad, groepen voor aanstaande moeders. Tijdens deze lessen maak je contacten met andere aanstaande moeders en kun je verhalen met elkaar delen. Heerlijk zwemmen, nieuwe mensen leren kennen en bezig zijn. Maar dat is niet het enige waar zwangerschapszwemmen goed voor is. Door iedere week te zwemmen blijf je werken aan je conditie, wat erg fijn is. Een goede conditie kan positieve invloed hebben op de bevalling. 


Zwangerschapsverlof jezelf verwennen

Jezelf verwennen

Gebruik de tijd om jezelf lekker te verwennen. Nu kan het nog! Zet jezelf eens in het zonnetje, want straks krijg je het nog druk genoeg. Plan leuke momenten in voor jezelf. Ben je al tijden niet bij de kapper geweest? Ga eens naar de kapper. Wil je jezelf eens later verzorgen? Neem een manicure of pedicure. Je hebt al die prachtige zwangerschapsgloed over je heen. Maar wil je toch nog je gezicht een extra boost geven? Koop je favoriete masker en geniet ervan. Wil je jezelf nog meer in de watten leggen? Neem je favoriete douchegel en ga heerlijk lang in bad. En verras jezelf met de perfecte parfum, die je al een tijdje op het oog had. Een tip vanuit ons om jezelf te vertroetelen is een zwangerschapsmassage. Een massage speciaal voor zwangere vrouwen, hoe heerlijk is dat? Zo kun je jezelf perfect laten verwennen door een heerlijke massage van een professional. 


Zwangerschapsverlof praktische voorbereidingen

Praktische voorbereiding

Misschien iets minder leuk, maar toch zeker belangrijk: de praktische zaken. Er moeten vast nog een aantal dingen gebeuren voor de bevalling. En hoe fijn is het om goed voorbereid te zijn. Daarbij gaan wij jullie helpen. Waarschijnlijk is de babykamer al klaar. Dat is super! Vast en zeker hangt de babykamer vol met schattige babykleding. Maar dit moet ook schoon zijn. Nu heb je alle tijd om deze kleding te wassen.

Het is slim om alvast maaltijden te koken voor na de bevalling. Zo hoef je niet over het avondeten na te denken en je kunt het gemakkelijk opwarmen. Misschien heb je na de bevalling geen zin in of energie om te koken. Hoe fijn is het als je dan voorbereid bent? Nu heb je de tijd om rustig maaltijden te koken. En ben je een paar uur bezig.

Geboortekaartjes uitzoeken is leuk om te doen. Kijk goed rond voor de perfecte kaart. Heb je deze gevonden? Super! Dan kan het minder leuke werk beginnen, namelijk enveloppen schrijven. Het is super fijn als dat niet meer nodig is na de bevalling.

Ga je bevallen in het ziekenhuis? Dan komt de laatste voorbereiding, die zeker belangrijk is. De vluchttas inpakken voor de bevalling. Je kleine wonder kan namelijk eerder en onverwachts komen. Dan wil je natuurlijk wel alles klaar hebben staan. Je hebt absoluut geen zin om je man dan nog te moeten instrueren. 


Wat ga jij als eerste doen tijdens je zwangerschapsverlof?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Ideeën Inspiratie Lifestyle Zwangerschap

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like