Alle lifestyle artikelen / General / Lifestyle / 30 september 2022

Me-time: 5 tips om te ontspannen

Pyjama

Me-time nodig om even te kunnen ontspannen? Zeker niet gek, iedereen heeft het soms nodig om zich even te focussen op zichzelf. Je komt dichterbij jezelf en krijgt weer nieuwe energie. Lees snel verder voor 5 tips en laat het relaxen maar beginnen!

Me-time loungewear

Me-time begint met een comfortabele outfit

Comfortabele kleding brengt je gelijk in een ontspannen stemming. Laat die jeans en strakke tops dus maar in de kast liggen en ga eens voor loungewear. Loungewear ziet er, naast dat het heerlijk zit, ook nog eens leuk uit. Geen probleem als je dus toch nog even snel de deur uit moet om bijvoorbeeld boodschappen te doen of de hond uit te laten. Plof lekker op de bank met een dekentje of kruip in je bed, doe je haar in een knot, zet je favoriete serie aan en geniet van dit momentje rust.


Kaarsen

Essentieel voor ontspanning: een fijne omgeving

Jouw omgeving heeft invloed op je humeur. Een chaotische omgeving zorgt voor onrust in je hoofd. Ruim dus regelmatig op en zorg ervoor dat je je spullen netjes kunt opbergen op een vaste plek. Nu alle rommel weg is, is het fijn om je huis aan te kleden met leuke woonaccessoires zoals sierkussens en plaids. Deze toegevoegde details geven jouw huis gelijk een warmere uitstraling. Steek ook gezellig wat kaarsen aan voor een knusse sfeer en een heerlijke geur. Met deze kleine toevoegingen zal je zien dat je je gelijk minder gestrest voelt.


Me-time yoga

Bewegen om te ontspannen: yoga it is!

Beweging is een uitstekende manier om je hoofd leeg te maken. Yoga is hier perfect voor omdat er ook gefocust wordt op ontspannen door bijvoorbeeld te letten op je ademhaling. Er zijn verschillende yogavormen dus kies er een die past bij jouw wensen van dat moment. Een extra voordeel van yoga is dat het gemakkelijk thuis kan. Trek je favoriete yogaoutfit aan, rol je yogamat uit en start jouw me-time. Hierna mag je jezelf zeker belonen door een warme douche of warm bad te nemen met een lekkere douchegel. Hiermee kalmeer je ook gelijk je spieren weer. Tip: zet rustgevende muziek op voor de ultieme ervaring.


Me-time skincare

Me-time momentje met fijne beautyproducten

Ook je huid verdient zo nu en dan wat extra aandacht. Neem een keer de tijd om een uitgebreide skincare routine te doen. Door goede gezichtsverzorging te gebruiken zal je huid weer gaan stralen en dit zal je gelijk een stuk beter laten voelen. Begin met het reinigen van de huid, gebruik een peeling of masker en eindig met een lekker serum en een crème. Geef jezelf als afsluiter een heerlijke gezichtsmassage. Je zal direct merken dat door de spanning in je gezicht weg te masseren, je je relaxter begint te voelen. Nog een voordeel: het stimuleert ook nog eens de bloedcirculatie. Je huid zal je zeker dankbaar zijn na deze verwenning!


Me-time bakken

Bakken is ook me-time

Liefde gaat door de maag’ zeggen ze niet voor niks. Geef jezelf wat extra liefde door te bakken waar jij ontzettend veel zin in hebt. Met de juiste bakspullen hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn, het werkt juist ontspannend. Jij hoeft je even alleen maar te focussen op jouw creatie. En dan natuurlijk het leukste en lekkerste gedeelte, het opeten. Maak er een theetje of koffietje bij en geniet van jouw zelfgemaakte baksel.


Een me-time momentje hoeft dus helemaal niet iets heel groots te zijn. Het draait erom dat je jezelf de tijd gunt, hoe kort ook, om te ontspannen. Het kan al zoiets kleins zijn als een comfortabele outfit aan trekken. Leuke inspiratie hiervoor vind je in dit blogartikel over perfecte relax outfits. Naast deze bewuste momenten is het ook belangrijk om je dag goed te starten. Hier lees je tips over hoe je ontspannen aan je werkdag begint. Vergeet niet om regelmatig een me-time momentje in te plannen en geniet ervan!

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Lifestyle OTTO Sporten Tips Vrouwen

Suzanne Paijmans
You might also like