Met deze tips krijg jij meer zelfvertrouwen in de zomer! 

Summer has started. Dit betekent dat de temperaturen stijgen en dat het weer tijd is om een bikini of badpak tevoorschijn te halen. Hoewel velen groot fan zijn van de zomer brengt dit voor veel vrouwen helaas ook wat onzekerheden met zich mee. Hoe zorg je er nou voor dat je die onzekerheden vergeet en je kleding, bikini of badpak rockt in de zomer? In dit artikel geven we jou een aantal tips om jouw zelfvertrouwen wat op te krikken.

Every body is a bikini body

Het klinkt cliché, maar het is echt waar. Elke vrouw mag er zijn en haar lichaam laten zien aan de buitenwereld. Het is namelijk niet van belang hoe je lichaam eruit ziet of hoeveel je weegt. Als jij je prettig voelt in je lichaam, zullen anderen mensen dit opmerken en straal jij in je bikini of badpak. Draag dus iets waar jij je goed in voelt. Een bikini of badpak waar jij de hele dag aan moet lopen trekken, omdat het verschuift is voor niemand fijn en daarnaast maakt dit jou ook nog extra bewust van het feit dat je in badkleding rondloopt. Kies bij voorkeur voor een bikini of badpak van een fijne stof, met een goede pasvorm. Wil jij nu weten welke badmode je het beste kunt dragen om je figuur het beste uit te laten komen? Lees dan onze gids en kom erachter welke badmode er past bij jouw figuur.


Mensen letten minder op je uiterlijk dan je denkt

Mensen zijn heel erg goed in kritisch kijken naar zichzelf. Dat ene pigmentvlekje dat je liever verbergt of dat ene lichaamsdeel waar jij niet tevreden over bent: je denkt dat het anderen gelijk opvalt. Vaak is dat helemaal niet zo. Mensen kijken meestal helemaal niet zo gedetailleerd naar je lichaam en zullen jouw grote onzekerheden waarschijnlijk niet eens opmerken. Als jij lekker op je handdoekje op het strand ligt, kijk jij dan naar het lichaam van iedereen die langs loopt? Waarschijnlijk niet. Veel mensen zijn namelijk druk met zichzelf en zullen niet eens merken dat jij hen passeert. Draag die mooie bikini of dat sexy badpak met zelfvertrouwen, want ook jij mag er zijn. Al voel jij je niet zelfverzekerd doe dan tenminste alsof. Loop over het strand alsof je super trots bent op je lichaam. Dit werkt namelijk aanstekelijk en mensen zullen daarnaast echt geloven dat jij zo zelfverzekerd bent.


Ga om met mensen bij wie je je comfortabel voelt dit zorgt voor meer zelfvertrouwen

Duurt het bij jou even voordat je je volledig comfortabel voelt en jouw lichaam durft te tonen, aan mensen die jij nog niet zo lang kent? Dan is deze tip voor jou. Ga het liefst naar het zwembad of het strand met mensen waarbij jij volledig jezelf kunt zijn. Met deze mensen kun je namelijk alles bespreken waaronder jouw struggles. Jouw vrienden zijn namelijk jouw supporters en zullen je altijd helpen om net dat extra stukje zelfvertrouwen te krijgen op een zomerse dag. Focus je lekker op je vrienden en het maken van vrolijke herinneringen. Waarschijnlijk ben je jouw onzekerheden dan al snel vergeten. Enjoy your day!


Meer zelfvertrouwen door dagelijks bewegen

Is het jou dit jaar weer niet gelukt om voor die afgetrainde summer body te gaan? Onthoud dat jij zeker niet de enige bent. Veel mensen zullen zich hierin herkennen en ontzettend balen dat ze weer niet het resultaat hebben bereikt, dat ze voor ogen hadden. Om je beter te laten voelen, kan het heel veel mensen helpen om dagelijks te bewegen. Dwing jezelf in de zomer om iedere ochtend of avond een rondje te gaan wandelen of hardlopen of maak tijd vrij voor de sportschool in jouw drukke planning. Bewegen is niet alleen gezond, je wordt er ook nog eens super vrolijk van. Beweeg dus niet om af te vallen, maar start of eindig je dag met positive vibes! Iets wat heel goed helpt, om in beweging te blijven is het aanschaffen van mooie sportkleding. Sportkleding is meestal niet goedkoop, daarom is het zonde om dit niet te dragen. Dus neem die mooie sportset mee in je koffer wanneer je op vakantie gaat of draag het gewoon lekker naar de sportschool.


Stop met jezelf vergelijken

Iets dat bijna onvermijdelijk is wanneer je onzeker bent is jezelf te vergelijken met anderen. We kunnen ons voorstellen dat het heel lastig is om dit niet te doen, maar het zal niks goeds doen voor je zelfvertrouwen. Je bent namelijk prachtig zoals je bent. Geniet lekker van de zon, de zee en het strand en trek je niks aan van anderen. Denk eens aan de leuke dingen die je mist, wanneer je alleen maar bezig bent met jezelf vergelijken met anderen. Voor een confidence boost is het aan te raden om voordat je de deur uitgaat om naar het strand of het zwembad te gaan, wat tijd aan jezelf te besteden. Doe een lekkere bodylotion op, lak je (teen)nagels en investeer tijd aan je haar en make-up. We kunnen ons voorstellen dat dit misschien tijdverspilling lijkt als je de hele dag in het water te vinden bent. Maar zeg nu eerlijk: als je jezelf van top tot teen verzorgt dan voel je je vaak al een stuk beter en zelfverzekerder!


Draag kleding en lingerie dat goed past voor meer zelfvertrouwen

Om je zelfvertrouwen te vergroten in de zomer, kan het helpen om goedpassende kleding en lingerie te dragen. Ga voor lingerie dat fijn aanvoelt, goed ondersteunt en er daarnaast ook nog sexy uitziet. Door lingerie te dragen waar jij je heel vrouwelijk in voelt, zul jij de kleding die je erover draagt echt rocken. Alleen jij weet namelijk wat er onder zit. Ga voor lingerie met de perfecte pasvorm die niet knelt en ook niet schuurt. Dit is heel belangrijk, want in de zomer kun je nog wel eens ontzettend zweten. Wanneer jij het perfecte zomerse setje hebt gevonden is het tijd voor die heerlijk luchtige zomerjurk. Ook voor een zomerse jurk geldt dat je meer zelfvertrouwen krijgt als de jurk je goed past. Het is daarom aan te raden om altijd twee verschillende maten uit te proberen als je een nieuw kledingstuk of lingerie aanschaft. Misschien kan kleding en lingerie met de perfecte pasvorm voor jouw lichaam wel net dat zetje in de rug zijn om jouw onzekerheden te vergeten.

Hopelijk kom jij met deze tips de zomer door, zonder al te veel na te denken over je onzekerheden. Ze mogen er zijn, maar laat dit niet je zomerse dagen verpesten. Ga er lekker op uit en make memories met de mensen waarmee jij je het meest comfortabel voelt!


handtekening liefs Charmaine

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Badmode Lifestyle Tips Zomer

Charmaine Vugts
You might also like