Alle wonen artikelen / General / Wonen / 29 juli 2022

Verschillende eetkamerstoelen aan de tafel combineren!

Het is steeds populairder om verschillende eetkamerstoelen aan de tafel te schuiven. En wij snappen waarom: er zijn zoveel mooie eetkamerstoelen, waarom zou je dan zes dezelfde stoelen kopen, als je ook voor zes verschillende eetkamerstoelen kunt kiezen? Een mix aan kleuren, materialen en ontwerpen geven je eethoek extra pit. Het allerbelangrijkste hierbij is consistentie, we willen namelijk niet dat je eethoek eruit ziet als een grote puinhoop. Maar welke kleuren en materialen kun je goed met elkaar mixen en matchen? In dit blog geven wij je tips, zodat jouw eethoek een mooi geheel wordt.

Experimenteren met kleur

Eén van de makkelijkste manieren om verschillende eetkamerstoelen te combineren, is door één soort stoel te kiezen en deze in verschillende tinten uit dezelfde kleurgroep op elkaar af te stemmen. Voor deze manier gebruik je dezelfde vorm in verschillende kleuren. Bepaal eerst welke en hoeveel kleuren je terug wilt laten komen in de eethoek. Voor een rustig geheel kies je verschillende eetkamerstoelen in dezelfde kleurgroep, dat maakt het combineren makkelijker. Wil je een speels effect creëren? Combineer dan verschillende kleuren met elkaar. Of kies voor één stoel die er tussen uit springt. De verschillende kleuren zorgen voor contrast en trekken de aandacht.
Verschillende eetkamerstoelen kleurgebruik


Verschillende vormen

Zweefstoelen, 4 poot stoelen, kuipstoelen: varieer erop los met verschillende vormen stoelen. Verschillende gestoffeerde stoelen met leuningen en een flinke zitting kunnen voor een zwaar geheel zorgen. Wissel daarom ook eens af in dichte en open stoelen en verschillende hoogtes van rugleuningen. De vorm is dan ook één van de belangrijkste factoren als het gaat om het combineren van verschillende eetkamerstoelen. Zorg voor afwisseling en balans. Dat bereik je door verschillende stoelen om en om te plaatsen. Plaats een gestoffeerd model naast een luchtiger hout model. Heb je een toffe stoel gezien die je vaker terug wilt laten komen? Dat kan! Kies er dan bijvoorbeeld voor om diezelfde stoel in een andere kleur neer te zetten. Hiermee creëer je gelijk een rustig geheel. Weet je nog niet wat de perfecte eetkamerstoel voor jouw interieur is? Lees dan ons eerder geschreven blog en vind jouw perfecte eetkamerstoel in 4 stappen!

Mix materialen van verschillende eetkamerstoelen

Verschillende eetkamerstoelen materialen

Wil je echt opvallen? Dan kun je verschillende materialen gebruiken en deze eindeloos combineren. De materiaalkeuze van de verschillende eetkamerstoelen kan zorgen voor contrast, maar ook voor samenhang. Hoe meer verschillende stoelen aan tafel, hoe drukker het oogt. Hou je van een drukker interieur? Combineer dan verschillende materiaalsoorten met elkaar zoals hout, kunststof, leer, rotan of fluweel. Als een materiaalsoort in meer stoelen terugkomt, dan kun je lekker losgaan qua kleurkeuze. Hou je het liever bescheiden qua kleur? Dan kan het materiaal van de verschillende eetkamerstoelen juist voor contrast zorgen. Kies een mix van hout, metaal, rotan of stof in een kleurgroep. Op deze manier creëer je een kloppend geheel.


Eetkamerstoelen met en zonder armleuningen

Een veel gekozen manier om te combineren is door stoelen met en zonder armleuning te combineren. Buiten dat dit er natuurlijk speels uitziet, is het ook nog eens hartstikke praktisch. De ene keer eet je snel en de andere keer wil je liever wat langer tafelen. Wanneer je kort aan tafel zit heb je niet persé armleuningen nodig, maar bij het langer tafelen is dat wel fijn. Wanneer je dus verschillende eetkamerstoelen met en zonder armleuningen combineert, kun je kiezen op welke stoel je gaat zitten tijdens het eten. Je kunt ervoor kiezen om om de beurt een stoel met armleuning te plaatsen. Vind je dat niet handig? Plaats dan de eetkamerstoelen met armleuning aan de uiteinden van de tafel en gebruik normale stoelen in het midden.

Combineer verschillende eetkamerstoelen met een bank

Als laatst een echte sfeermaker: de eetbank. Combineer verschillende eetkamerstoelen met een smalle bank aan de eettafel. Dit is de perfecte oplossing voor een kleine ruimte, of om juist leegte op te vullen in een grote ruimte. Een bank aan een kant van de tafel, met aan de andere kant stoelen biedt veel zitruimte. Je kunt kiezen voor een losstaande bank maar een eetbank tegen de muur kan ook. Het nadeel van een vaste bank is dat je vast zit aan dezelfde opstelling. Een eetbank heeft veel voordelen: deze zorgt ervoor dat één kant van de eettafel rustig oogt, het is perfect als je kinderen hebt, ze schuiven zo makkelijk met meerdere aan de eettafel. En heb je extra opbergruimte nodig? Dan kies je gewoon voor een kist die je tegen de muur plaatst!
Verschillende eetkamerstoelen met bank


Nu je weet hoe je verschillende eetkamerstoelen aan de eettafel combineert, kun je aan de slag! Op welk gebied ga jij stoelen combineren met elkaar? Wil je eerst een leukere eethoek creëren? Lees dan hier hoe je de leukste eethoek creëert.

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Interieur Keuken Tips Wonen

Lisa Maas
You might also like