Alle wonen artikelen / General / Wonen / 3 september 2021

De must haves voor een complete tienerkamer

Complete tienerkamer

Er komt een tijd dat de kinderkamer omgetoverd moet worden in een complete tienerkamer. Jouw zoon of dochter gaat naar de middelbare school en is een echte tiener geworden, tijd dus om zijn of haar kamer opnieuw in te richten. Dit betekent dat de kinderachtige inrichting wordt vervangen door een groot bed, een bureau(stoel), stoere posters en nog veel meer. In deze kamer moet er namelijk voortaan ook huiswerk worden gemaakt en een plek om te relaxen mag ook zeker niet ontbreken. Met behulp van de onderstaande must haves tover jij de kamer van je kind zo om tot een complete tienerkamer dus lees snel verder!

1. De eyecatcher in een tienerkamer: een groot bed

Het belangrijkste bij de make-over van de kinderslaapkamer naar een tienerkamer is: een groter bed. Niet alleen omdat je kind ondertussen uit zijn kleine bed is gegroeid, maar ook omdat er vaak onverwachts vriendjes en vriendinnetjes zullen blijven slapen. Tieners houden nou eenmaal van logeerpartijtjes. Als je alvast een volwassen uitstraling aan de tienerkamer wilt geven dan kun je ook kiezen voor een twijfelaar. Zo hoef je over een paar jaar niet weer voor een nieuw bed te gaan. Een andere optie is een hoogslaper, dit bed is ideaal als jouw kind niet zo’n grote slaapkamer heeft. Je kunt onder de hoogslaper dan plaats maken voor een zithoek of studeerplek zodat de tiener toch op zijn of haar kamer kan relaxen en leren.

Groot bed tienerkamer


2. Een plek om te leren: bureau en bureaustoel

Een nieuwe levensfase breekt aan waarin kinderen voortaan ook schoolwerk mee naar huis krijgen. Om rustig hun huiswerk te kunnen maken is het fijn als tieners een eigen plekje hebben waar zij niet snel zullen worden afgeleid. Het beste is om een eigen werkplek voor je kind in te richten. Hiervoor moet vaak nog een bureau en bureaustoel worden aangeschaft. Zorg dat het bureau en de bureaustoel goed op elkaar worden afgestemd en dat jouw kind de bureaustoel fijn vindt zitten. Zo kan hij of zij het beste het huiswerk maken en kun jij zelf ongestoord in de woonkamer relaxen.

Houten bureau en bureaustoel


3. Meer opbergruimte: kledingkast, nachtkastje en opbergmanden

Als je dacht dat jouw kind als kleuter al veel spullen had dan heb je het mis. Tieners spelen vaak buiten waardoor er vaak kleding vies wordt. Toch wil je je kind elke keer weer iets schoons aangeven dus je hebt kleding genoeg! Ook groeien ze ontzettend snel uit hun kleren en wil jij vast en zeker te kleine kleren bewaren voor jouw jongste kind. Dit betekent dat ook de kledingkast wat groter mag zijn in een tienerkamer. Daarnaast is de aanschaf van een nachtkastje ook niet onbelangrijk. Hier kunnen spullen in opgeborgen worden en het is handig om een nachtlampje op te zetten. Ook het schoolwerk moet ergens opgeborgen worden en hiervoor zijn opbergmanden en dozen ideaal.

Ben jij benieuwd hoe je de slaapkamer van je jongste kind het beste in kunt richten? Lees dan eens ons eerder geschreven blogartikel over het inrichten van een kinderkamer.

Opbergruimte tienerkamer


4. Plek om te relaxen: in de zitzak

Waarschijnlijk het belangrijkste plekje in de de slaapkamer voor een tiener: de relaxplek. Na een lange schooldag of dag op pad met vrienden is het fijn als er een plekje is om even te relaxen. Hoe kan dit nu beter dan in een heerlijke zitzak! Dit is een echte must have voor een tienerkamer en hier kan hij/zij alleen of samen met vrienden/vriendinnen lekker even relaxen en zich weer helemaal opladen. Leuke spelletjes en leesboeken mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een zithoek!

Zitzak


5. Ook niet onbelangrijk in een tienerkamer: Raamdecoratie en verlichting

Een make-over van de kamer betekent ook nieuwe kleuren voor de ramen. Verlichting hoeft niet altijd vervangen te worden. Vaak is de verlichting van de kinderkamer ook geschikt voor een toffe tienerkamer. Als dit niet het geval is, is verlichting gemakkelijk te vervangen. Om ervoor te zorgen dat je de verlichting niet vaak hoeft te vervangen kun je het beste voor een simpele lamp gaan in een basic kleur. Hetzelfde geldt voor de raamdecoratie. Dit is makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld nieuwe gordijnen in een nieuw kleurtje. Als je voor basic verlichting en raamdecoratie gaat betekent dit zeker niet dat dit meteen saai is, in een tienerkamer is namelijk genoeg kleurrijke decoratie terug te vinden!

Raamdecoratie


6. Tienerkamer decoratie: Posters, klamboe en vloerkleed

De decoratie is iets wat vaker vervangen wordt in de slaapkamer en dat is ook niet gek. Dit is namelijk het makkelijkst en het goedkoopst om te vervangen en hierin kan de smaak van je kind door de jaren heen veel veranderen. De must haves van de decoratie in een tienerkamer zijn: toffe posters, een klamboe en een vloerkleed. Deze accessoires zorgen ervoor dat de slaapkamer af is. Een klamboe ziet er daarnaast niet alleen leuk uit maar is ook nog eens erg praktisch en houdt de muggen buiten het bed.

Vloerkleed tienerkamer


Heb jij  na het lezen van dit artikel ook zo’n zin om de slaapkamer van jouw kind om te toveren tot een complete tienerkamer? Wij zijn benieuwd!

Handtekening liefs Dide

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Inrichten Meubels Must haves OTTO Slaapkamer Tienerkamer Wonen

Dide Klerks
You might also like