Alle mode artikelen / General / Mode / 28 september 2021

Onze beste tips voor SALE shoppen

Shoppen met korting, we zijn er allemaal dol op. De mooiste items voor een leuk prijsje, wie wordt daar nou niet blij van? Echter zijn er wel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt shoppen tijdens de SALE. Dit alles om miskopen te voorkomen. Belangrijke aspecten zijn een goede voorbereiding, het shoppen voor volgend jaar en de trends. Benieuwd naar onze specifieke tips? Lees dan vooral verder!

Icon goede voorbereiding
Een goede voorbereiding

Herken jij jezelf? Zodra je het woord ‘SALE’ ziet staan word je gelijk gelukkig. Het liefst koop je de halve winkel leeg, het is immers sonde om items voor een leuk prijsje te laten liggen. Je hoeft je er zeker niet voor te schamen, het is iets wat bijna automatisch gaat. Echter om te voorkomen dat je kleding in huis haalt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, is een goede voorbereiding van belang.

Wanneer de SALE periode er weer aankomt, is het dus belangrijk om even je kledingkast goed te bekijken. Welke items draag je niet meer en welke juist wel? Maak hiervan een overzichtelijk lijstje voor jezelf. Doe dit vooral met een kritische blik. Afscheid nemen van kleding kan lastig zijn, echter heb je er ook niets aan wanneer het stoffig in je kast blijft hangen. Denk dus even twee keer na wanneer het argument ‘Misschien draag ik dit nog wel een keertje’ naar boven komt.

Wanneer je een lijstje hebt gemaakt met kleding die je wel en niet meer draagt, kun je gemakkelijk zien welke kledingstukken je eventueel nog nodig hebt. En hoe fijn is het om deze items met korting te shoppen.


Basics in de SALE

Een leuke skinny jeans, effen shirt of zwarte blazer zijn items die niet mogen ontbreken in je garderobe. Je kunt ze bijna het hele jaar dragen en ze zijn eindeloos te combineren. Hoe handig is het dan om ze met korting te kopen. Zorg dus zeker dat je tijdens het SALE shoppen een paar leuke basics in je winkelmandje stopt.

Jeans sale

Wit effen shirt

Zwarte lange blazer


Bepaal van tevoren een budget

Iets wat online wat lastiger gaat maar wel heel belangrijk is, is een budget vaststellen. Denk van te voren goed na over hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan nieuwe kleding. Zorg hierbij dat wanneer je fysiek gaat shoppen, je ook niet meer geld meeneemt dan je ingestelde budget. Een budget zorgt er voor dat je verleidingen makkelijker weerstaat.
Tip: Laat de pinpas thuis

Met online shoppen is het gemakkelijker om over je budget heen te gaan, je betaalt immers alles met een pinpas/creditcard of je kunt zelfs achteraf betalen. Hierdoor gaat geld uitgeven vaak een stukje sneller. Probeer wanneer je je budget hebt bereikt, je laptop of telefoon gewoon af te sluiten. Hierdoor raak je minder snel verleid door nog meer leuke deals.

                                                                             

Icon budget


                                             

Icon meten

Kies de juiste maat

Belangrijk bij het SALE shoppen is om de juiste maat aan te houden. Vaak kun je wel inschatten welke maat je nodig hebt. Wanneer je twijfelt, kun je altijd twee verschillende maten bestellen en uiteindelijk de verkeerde maat terug sturen. Is dat ene leuke item er niet meer in jouw maat? Heel jammer, maar laat het dan zeker gaan. De verleiding om een maatje groter of kleiner te shoppen tijdens de SALE is vaak erg groot. Helaas eindigt het vaak in een nieuw kledingstuk wat jaren in de kast blijft hangen. Sonde!


Vooruit denken tijdens het SALE shoppen

Vaak tijdens de SALE vind je items die je niet direct kunt dragen. Echter is het wel slim om vooruit te denken. Heb je bijvoorbeeld een gave winterjas gezien? Schaf hem dan gewoon alvast aan voor volgende winter. Zo ben je op tijd voorzien én heb je flink wat geld bespaard. Ideaal toch?

Vooruit denken kan natuurlijk met alle items. Zijn toevallig de zomerse shirtjes in de aanbieding? Laat ze vooral niet liggen omdat ze ‘enkel in de zomer’ kunnen worden gedragen. Een T-shirt is namelijk super goed te combineren met een leuke blazer. Zo creëer je binnen een paar seconden een leuke herfstoutfit.

Inspiratie nodig over hoe je jouw nieuwe items het beste kunt stylen? Lees dan onze eerder geschreven blog met vier ideale styling tips.

                                                                         

Icon vooruit denken


                                             

icon trends

Denk aan de trends

Ondanks dat het slim is om voor volgend jaar alvast te shoppen, is het wel belangrijk om hier altijd even goed over na te denken. In een jaar kan veel gebeuren, verschillende trends komen en gaan. Nu hoef jij je natuurlijk niet altijd aan de trends te houden, je draagt gewoon wat je fijn vindt. Echter is het wel slim om even na te denken of je het fashionitem volgend jaar ook nog leuk zal vinden. Behalve dat trends veranderen, kan ook je mening veranderen. Natuurlijk is het nooit 100% te voorkomen dat je iets koopt wat je volgend jaar niet leuk meer vindt. Het is enkel belangrijk dat je er in ieder geval over nagedacht hebt.


Mid Season SALE

Twee keer per jaar vindt er een Mid Season SALE plaats. Wat houdt het eigenlijk in? De Mid Season SALE is een uitverkoop tussen de zomer en winter door. Hierbij kun je vaak tussencollecties scoren voor een leuk prijsje! Dit is dan ook de ideale periode om jouw kledingkast aan te vullen.
Houd natuurlijk wel onze eerder genoemde tips in je achterhoofd.

Icon Mid Season SALE


Met deze tips ben je klaar om slim te shoppen tijdens de SALE. Met welke nieuwe items ga jij je garderobe aanvullen?

handtekening Liefs Esmee

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Mode OTTO SALE Tips Vrouwen

Esmee Krijnen
You might also like