Alle wonen artikelen / Wonen / 11 oktober 2019

Onze woonkamer favorieten

Iedereen met een voorliefde voor interieur heeft vast wel favoriete woonitems. Dat toffe schilderij aan de muur, die mooie vaas op tafel of die heerlijke bank. De woonkamer is de centrale plek in huis. Het is een plek waar je rustig op de bank zit na een zware werkdag. Waar je gezelschapsspelletjes speelt met vrienden. Of waar je goede gesprekken voert onder het genot van een lekker drankje. Het is fijn om dit te kunnen doen in de woonkamer, waar het toch een huiselijk geheel vormt. Zodat je graag thuiskomt en trots bent op je woonkamer! Maar ben je toch toe aan verandering? Alleen heb je geen inspiratie? No worries! Met onze woonkamer favorieten geef ik jou de inspiratie die je nodig hebt om je interieur een boost te geven! Ben jij al benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Onze woonkamer favorieten

 

Tips voor woonkamer favorieten

Iedere dag spenderen we veel tijd in de woonkamer, daarom is het van belang om deze ruimte de aandacht te geven die het verdient. De afmetingen van je woonkamer bepalen vaak de inrichting. De uitdaging is om slim om te gaan met de ruimte. Een kleine woonkamer is goed in te richten met functionele meubels zoals een salontafel met opbergruimte. Terwijl het bij een grote woonkamer vaak zoeken is naar een goede balans tussen functionaliteit en sfeer. Om rust en warmte uit te stralen zorg je ervoor dat de basis rustige tinten zijn. Daarna kun je uitpakken met accessoires. Zodra de basis van je interieur staat, is het tijd om te bepalen welke woonstijlen je wil zien en hoe je sfeer gaat creëren. Accessoires zetten de puntjes op de i en zijn echte sfeermakers. Wij hebben onze woonkamer favorieten voor je op een rijtje gezet!

Bank

Heerlijk neerploffen op de bank na een zware dag, wie kijkt daar niet naar uit? Er zijn zoveel verschillende banken, maar ons favoriet is toch wel de hoekbank! Met een hoekbank benut je optimaal te ruimte. Een groot voordeel is ook nog dat er veel zitplaatsen zijn. Heerlijk met het gezin op de bank film kijken of kletsen met vriendinnen! Wie wil dat niet? Om het extra gezellig te maken kun je sierkussens en plaids toevoegen voor de finishing touch! 

Bank onze woonkamer favorieten

Salontafel

Een salontafel mag natuurlijk niet missen in de woonkamer! Een tafel waar je eten en drinken op plaatst. Maar het is ook een tafel waar je mee pronkt om je mooiste kaarsen, vazen en andere accessoires te showen. Je salontafel kan een echte eyecatcher zijn! Wij zijn fan van ronde salontafels. En jij? Het creëert speelsheid in de woonkamer en doorbreekt de rechte strakke lijnen.

Woonkamer favorieten ronde salontafel

 

Wanddecoratie

Heb je het gevoel dat je iets mist in je huis? En wil je het allemaal wat spannender maken? Dan is wanddecoratie de beste oplossing! Wanddecoratie maakt je huis af. Het geeft rust, warmte, kleur én dimensie aan je woonkamer. Omdat wanddecoratie smaakgevoelig is, is het van belang dat je kijkt naar wat bij jou als persoon past. We zullen onze favorieten voor je op een rijtje zetten om inspiratie uit te halen. Wil je nog meer inspiratie op doen? Bekijk dan ons blog over wandinspiratie.

Wanddecoratie onze woonkamer favorieten

Accessoires

Accessoires zijn niet weg te denken! Het maakt je woonkamer gezelliger, knusser, mooier en persoonlijker. Je kunt er je eigen draai aangeven en helemaal jouw style van maken. Accessoires met een mooi verhaal of bijzondere herinneringen zorgen ervoor dat je van je huis je thuis maakt. Erg belangrijk dus! Denk aan fotolijsten met een foto’s erin van personen die belangrijk zijn voor jou. Een vaas die je van iemand speciaals hebt gehad. Of kaarsen die mooie herinneringen opbrengen.

Woonkamer favoriete woonaccessoires

Wat zijn jouw woonkamer favorieten?

Liefs Denise

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Interieur Tips Wonen

Denise Slegers
Denise (21) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO's team Social. Ze heeft een passie voor mode en interieur. Naast shoppen gaat ze het liefste met vriendinnen uiteten, festivals bezoeken en op reis om de wereld te ontdekken.
You might also like