Alle wonen artikelen / General / Wonen / 22 oktober 2021

Opbergruimte in de woonkamer: tips voor meer ruimte

sfeerbeeld opbergruimte

De woonkamer opruimen en dan ook daadwerkelijk opgeruimd houden: we proberen het allemaal, maar het is nog erg lastig met de beperkte opbergmogelijkheden en ruimte. Vaak zijn het onnodig veel dekens en prulletjes die ervoor zorgen dat de woonkamer een chaos wordt. Dit kan eenvoudig opgelost worden door de juiste meubels en opbergmogelijkheden aan te schaffen voor je woonkamer, zodat je deze spullen super eenvoudig kunt opbergen. Zo kun je er voor zorgen dat je woonkamer altijd goed opgeruimd is! In dit blogartikel geven we je vier tips over hoe je meer opbergruimte kunt creëren in je woonkamer, zodat je jouw woonkamer zo efficiënt mogelijk kunt indelen.

1.     Opbergruimte in je meubels

Een erg eenvoudige manier om voldoende opbergruimte te creëren in je woonkamer is door middel van je meubels. Ondertussen beschikken ontzettend veel meubels over extra opbergruimte die verwerkt is in de meubels zelf. Zo zijn er banken die vakken hebben in de bank zelf, waardoor je heel eenvoudig je dekens onder de bank kunt gooien, zodat je woonkamer al minder chaotisch oogt. Je kunt ook kiezen voor een salontafel met verwerkte lades, waarmee je alle prulletjes, snacks of onderzetters aan het einde van de avond razendsnel kunt opruimen.

Er zijn vandaag de dag dus voldoende opbergmogelijkheden die verwerkt worden in meubels zelf. Hierdoor kun je, wanneer je nieuwe meubels aan gaat schaffen, ervoor kiezen om meubels te kopen die extra opbergmogelijkheden bieden.

Hoekbank met opbergruimte


2.     Open of dichte kasten

sfeerbeeld dichte kast
Als het aankomt op het verschaffen van extra ruimte in je woonkamer, zijn kasten de beste oplossing. Er zijn ontelbare verschillende soorten kasten om uit te kiezen voor je woonkamer, zodat je alles zo goed mogelijk kunt opbergen. Waar je voornamelijk over na moet denken is of je een open of een dichte kast wilt aanschaffen. Zelfs als je exact dezelfde maten neemt, biedt een dichte kast in de realiteit meer opbergruimte dan een open kast. Bij een open kast is namelijk alles zichtbaar, waardoor je de vakken netjes moet indelen om de rust in de ruimte te kunnen bewaren. Bij een dichte kast kun je zo veel mogelijk in je kast zetten zonder je zorgen te maken over hoe het eruitziet, aangezien de deuren toch dicht zijn. Zo kun je elk kastje indelen zoals je wilt en kun je vaak meer kwijt, omdat je niet hoeft op te letten over hoe deze indeling er precies uitziet.

Als je een open kast toch mooier vindt dan een dichte kast, is het van belang dat je deze optimaal inricht. Wil je tips over hoe je een open kast het beste kunt inrichten? Lees dan ons eerder geschreven artikel met 3 tips voor het inrichten van een open kast!

3.     Opbergruimte met opbergmanden

Opbergmanden zijn hele makkelijke items voor in je woonkamer. Zo komen ze in heel veel verschillende vormen en maten, waardoor een opbergmand eigenlijk altijd wel in je woonkamer past! Opbergmanden zijn ideaal voor dekens, speelgoed dat rondslingert of voor spullen die je maar heel soms nodig hebt. Ondertussen zijn opbergmanden ook niet meer wat ze vroeger waren. Zo heb je vandaag de dag ontzettend veel soorten en kun je altijd de juiste opbergmanden voor je woonkamer vinden.

opbergmanden met ruimte


4.     Extra mogelijkheden voor opbergruimte

Naast meubels met opbergruimte, kasten en opbergmanden zijn er ook nog andere mogelijkheden om de spullen uit je woonkamer op te kunnen bergen. Begin allereerst met het uitzoeken van alle spullen die je in je woonkamer hebt om zeker te weten dat je geen onnodige spullen bewaart. Zodra je dit hebt gedaan, kun je in je woonkamer op zoek gaan naar extra opbergmogelijkheden.

woonkamer met opbergruimte
Dressoirs of zitbanken zijn bijvoorbeeld ideaal om spullen in op te bergen. Als je tv nu aan de muur hangt, kun je er over nadenken om hier een dressoir onder te plaatsen. Zo heb je een hele extra kast, en geeft het de illusie van een televisie-dressoir. En wat dacht je van de lege ruimte boven je bank? Door hier kastjes of planken op te hangen, creëer je ontzettend snel en eenvoudig extra plek in je woonkamer, die eerst vergane ruimte was! Zonde om niks met deze ruimte te doen en mega makkelijk om te gebruiken. Ook ziet het er super leuk uit! In je woonkamer kun je in principe altijd extra opbergmogelijkheden vinden, zolang je maar blijft zoeken!

Ben je na het lezen van dit artikel ook zo geïnspireerd om je woonkamer op te ruimen en alles goed op te bergen? Zo ja, waar ga jij mee beginnen?

Handtekening liefs Elisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Tips Wonen Woonkamer

Elisa van Doorn
You might also like