Zo organiseer je de perfecte zomerbarbecue!

Het begint weer steeds mooier weer te worden, waar we natuurlijk maximaal van willen genieten. Een heerlijke dag in de zon zitten, waarna je lekker de barbecue aansteekt. Wie wil dat nou niet? Je kunt met je vriend of vriendin gaan barbecueën, met je gezin of met een groepje bekenden. Wil jij de perfecte zomerbarbecue voor deze mensen verzorgen? Lees dan snel verder, want wij geven je hieronder een aantal tips!

Barbecue gerechten

De voorbereiding

Allereerst is het handig om te bepalen op wat voor een barbecue je gaat barbecueën. De ene BBQ is groter dan de ander, waardoor je meer mensen tegelijkertijd kunt serveren. Nadat je hebt bepaald wat voor barbecue je hebt of gaat kopen, is het tijd om vrienden uit te nodigen. Probeer het op een speciale manier te doen, hierdoor krijgt jouw zomerbarbecue gelijk meer sfeer. Maak een leuke kaart of ontwerp een afbeelding als uitnodiging, die je verstuurt via de app. Stuur niet alleen een tekstbericht, want dat is erg saai!

Barbecue met eten erop

Wat ga je bakken: vis of vlees?

Nadat de uitnodigingen de deur uit zijn gegaan, is het tijd om te bepalen wat je wil gaan bakken op de barbecue. De meeste mensen bakken alleen vlees op de BBQ, terwijl vis ook erg goed te doen is. Bedenkt van te voren dus goed wat jij wil gaan bakken, dit is namelijk handig om te weten voordat je boodschappen gaat doen. Zijn er vegetariërs in het gezelschap? Vergeet dan niet de groentespiesjes op het lijstje te zetten.


Verschillende kleine hapjes

Een barbecue zonder brood en verschillende dipjes is natuurlijk geen echte BBQ. Maar er moet meer bij. Een zomerbarbecue organiseren is leuk, maar ook lastig! Het is de bedoeling dat je iedereen voorziet van eten wat hij of zij lekker vindt. Je moet dus rekening houden met verschillende wensen. de bijgerechten die het altijd goed doen zijn salades. Denk aan een zelfgemaakt salade met ei, tomaat, komkommer en meer. Maar ook aan een aardappelsalade. Voor een geslaagde zomerbarbecue mag aardappelsalade natuurlijk niet ontbreken!

Opengeklapte berbecue

Bepaal waar de barbecue en eettafel komen te staan

Voordat de gasten komen zet jij alles alvast klaar. Het is namelijk erg ongezellig als je de boel nog moet gaan verbouwen als jouw genodigden al zijn gearriveerd. Probeer dus een uurtje voordat ze komen de BBQ en de tafel al op de goede plek te zetten. Het servies kan ook alvast naar buiten. Het eten hoeft natuurlijk nog niet uit de koeling. Dit pak je pas zodra de barbecue opgewarmd is.


De zomerbarbecue kan beginnen!

De voorbereidingen voor het eten zijn gedaan, nu de versiering nog. Het is natuurlijk leuk om de tuin een beetje te versieren, zodat je een fijn sfeertje creëert. Heb je gezellige sfeerlampen voor buiten? Zet deze dan aan zodra het buiten wat donkerder begint te worden. Zo creëer je een extra warm gevoel. Wat ook leuk is, is een terrashaard. Deze terrashaard kan wel alleen aan wanneer het echt is afgekoeld, anders smelt je helemaal weg.

Een buitenkachel


Wil je ook weten hoe je een perfecte winterbarbecue organiseert? Lees dan gauw ons blogartikel over het organiseren van een winterbarbecue! Heb je nog wat extra ideeën nodig voor het sfeervol inrichten van jouw terras? Lees dan ons blogartikel over hoe je jouw terras sfeervol kunt inrichten!

Ben je nu helemaal ready om jouw perfecte zomerbarbecue te organiseren?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Ideeën OTTO Recepten Tips Zomer

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like