Zo organiseer jij dat leuke kinderfeestje!

Happy birthday to you! Je ontkomt er niet aan, het organiseren van een kinderfeestje. Ieder jaar weer is je kleine jarig. Het organiseren van dat picture perfect kinderfeestje vraagt echter wel de nodige organisatie. Dit hoeft niet heel ingewikkeld en duur te zijn. Met de volgende tips & tricks en de nodige inspiratie geef jij je kind en alle aanwezigen, de dag van hun leven. Benieuwd hoe je dit het beste kan managen? Lees dan snel verder!

Kinderfeestje met spelende kinderen

Een kinderfeestje, waar begin ik?

Het organiseren van een kinderfeestje begint bij het prikken van een datum. De een kiest een datum afgestemd met andere ouders, de ander prikt een datum en hoopt dat de meeste kinderen kunnen. Wanneer de datum is vastgesteld, is het handig om te kijken naar hoe lang het feestje zal gaan duren. Een hele middag of een paar uurtjes? Voor kleinere kinderen is 2 á 3 uur vaak al lang genoeg, terwijl kinderen uit groep 8 een hele avond door kunnen! En hoeveel kinderen komen er eigenlijk? Wat is het plan? Het is handig om hierbij te overleggen met je kind en te kijken naar de weersverwachtingen van de gekozen datum.

Sommige ideeën van kinderen zullen onhaalbaar zijn, maar wellicht zitten er goede bij. Wanneer jullie er samen niet uit kunnen komen kun je ook ideeën ter inspiratie voorleggen. Een aantal voorbeelden vind je hieronder. Het weer is echter een factor waar je geen invloed op hebt. Wil je een buitenfeestje? Kijk dan goed naar de voorspellingen en blijf ze in de gaten houden naarmate de datum nadert, zo voorkom je dat je op het laatste moment je plannen kunt gaan omgooien.

Lachende jongen en meisje

Het fotoshoot feestje

Voorafgaand aan die leuke fotoshoot waarbij iedereen zijn mooiste outfit aantrekt, hoort natuurlijk ook wat getut. De meeste meiden vinden het geweldig om te tutten en een fotomodel te kunnen zijn. Zo kun je een manicure houden en de nagels lakken met de mooiste nagellak, de haren invlechten en natuurlijk wat make-up op doen. Zorg wel dat de meiden, zeker wanneer ze wat jonger zijn, niet zelf deze dingen gaan opdoen. Het handigste is om of met meerdere moeders te helpen of de meiden iets in de ‘wachttijd’ te doen te geven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan kleuren, spelletjes spelen of een fotolijstje versieren.

Om te voorkomen dat de make-up overal terecht komt en de meiden een echt modellen gevoel te geven is het handig om gebruik te maken van handdoeken. Deze kunnen onder de handen liggen bij het lakken van de nagels en wanneer de make-up sessie begint houden ze de haren uit het gezicht. Tip: het is leuk om aan het einde een foto mee te geven, zo heeft iedereen een leuk aandenken (bijvoorbeeld in het fotolijstje dat ze hebben versierd).

Wil je de fotoshoot echt goed aanpakken? Dan kun je de foto’s maken met een camera. Maar ook de meeste smartphones maken tegenwoordig goede foto’s. Het voordeel van beide apparaten is dat je ze gemakkelijk kunt aansluiten op je computer om zo gelijk de foto’s uit te printen of te laten printen. Er zijn hier zelfs speciale fotoprinters voor te koop!

Foto van fotoshoot, meisje met ballon

Let’s bake!

Wie houdt er nou niet van eten? Hoe leuk is het om je eigen cakejes, koekjes of taart te maken? Wanneer je met veel kinderen bent, zorg dan dat je voldoende bakvormen hebt. Ook is het verstandig om met een kinderfeestje, zeker wanneer dit de hoofdactiviteit is, iets te bakken met een korte tijd in de oven. Hierdoor zijn de producten sneller klaar en kun je beginnen met het versieren ervan. Iets wat meestal snel gaar is, lekker is en leuk om te versieren, zijn cake pops of koekjes. Aan het einde van het feestje kan iedereen zijn gemaakte lekkernijen (of wat daar nog van over is) meenemen naar huis. Houdt er rekening mee dat de tafel onder de glazuur en versiersels zal zitten. Een tafelkleed zal dus geen overbodige luxe zijn.

Cakepops die uit de oven worden gehaald

Een thema speurtocht

Dit feestje is geschikt voor alle leeftijden. Afhankelijk van hoe oud de kinderen zijn kun je het zo gek maken als je wil. Voor kleinere kinderen is een rondje door het bos op zoek naar lintjes al genoeg. Voor iets oudere kinderen is het leuk om opdrachten toe te voegen, zoals het verzamelen van dennenappels, een stok van precies 15 cm of slootje springen. Wanneer je een feest met een thema hebt is het ook makkelijk om een speurtocht passend te maken. Heb je een piratenfeestje? Dan eindigt de tocht bij een schat. Is het een jungle feestje? Dan zijn jullie opzoek naar een ontsnapte tijger of aap (dit kan een knuffeldier zijn). Je kunt er ook een survivaltocht van maken, waarbij je aan het einde marshmallows roostert boven een kampvuur. Hoe dan ook, je kan een speurtocht volledig aanpassen naar een thema of iets dat je kind geweldig vindt.

Het enige waar je rekening mee moet houden met dit soort feestjes is de nodige organisatie. Wanneer het regent maar je wil toch graag dit feestje organiseren zorg dan voor goede regenjassen. Tip: vergeet hierbij niet om ook een regenjas voor jezelf te kopen!

Astronauten naast meetlint

Spelletjes die altijd leuk zijn

De meeste kinderen vinden het niet alleen leuk om cadeautjes te krijgen, maar ook om te geven. Zeker de wat jongere kinderen. Voor het geven van de cadeautjes is het leuk om een spelletje te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gooien van een dobbelsteen, wanneer er 6 gegooid is mag het cadeautje gegeven worden. Duurt dit te lang? Maak er dan 2 of meer nummers van. Ben je bang dat dit te kort duurt? Maak er dan een echt spel van. Bijvoorbeeld, wanneer je 3 gooit moet je een rondje om de kring lopen of happy birthday zingen. Weet je tussendoor even niet wat je moet doen? Spelletjes zoals twister doen het ook altijd goed. Wanneer je een trampoline hebt, kunnen ze even lekker naar buiten.

Liever geen spelletjes of de kinderen wat rustiger krijgen? Dan is het slim om een film op te zetten. Kies deze dan van te voren zelf of in overleg met je kind vast uit. Dit voorkomt een splitsing in de groep waarbij de helft een voorkeur heeft voor de ene film en de andere helft iets anders wil zien.

Wat ga jij doen met het kinderfeestje?

BLOG, liefs Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Feesten Kinderen Lifestyle OTTO Verjaardag

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like