Alle mode artikelen / General / Mode / 14 december 2018

What to wear: Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is de dag van het jaar waarbij alle scholen paars kleuren. Studenten en scholieren in Nederland tonen door middel van paarse kleding hun respect voor homoseksuele, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Om te laten zien dat jij ook solidair bent met de LGTB community, hebben wij de leukste paarse kleding uitgezocht. Lees verder en kom erachter hoe jij in paarse stijl jouw respect kunt tonen.

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een initiatief van een groep scholieren genaamd: GSA. GSA is van mening dat iedereen de vrijheid moet krijgen om te kunnen zijn, wie ze willen zijn. Het is belangrijk dat zij zich zich hier niet voor hoeven te schamen of te verantwoorden. Om hier extra aandacht voor te vragen hebben ze Paarse Vrijdag in het leven geroepen. Paarse Vrijdag is ieder jaar op de tweede vrijdag van december. Tijdens deze dag wordt er aan alle scholieren en studenten in Nederland gevraagd om paarse kleding te dragen. Met deze paarse kleding laten zij zien dat zij solidair zijn met LGTB-ers en dat ze gender en seksuele diversiteit steunen.

Sfeerbeeld paarse outfit

Girls

De kleur paars is eigenlijk het kleine en minder bekende stiefzusje van roze, rood en blauw. Dus laten we met zijn alle deze kleur bekender maken. Want zeg nu zelf: “Er is toch niks mis met een paarse kleding?” Om jou te helpen met je kleding op Paarse Vrijdag, hebben we twee outfits samengesteld. Een outfit met een vleugje paars en een gehele paarse outfit. Zo kun jij kiezen wat je het leukste vindt en jouw respect tonen op Paarse Vrijdag!

 

Vleugje paars

Een vleugje paars in je outfit kan nooit kwaad. Het geeft, net als andere kleuren, net dat beetje extra aan je outfit. Ga bijvoorbeeld voor een leuke paarse top, trui of blazer.

Girls: vleugje paars

Op en top paars

Wanneer je denkt aan een volledige paarse outfit, zul je wel schrikken en jezelf afvragen: “Is dat niet een beetje too much?” Nee zeker niet, want met een paars jurkje heb je al bijna je hele outfit compleet. Draag er paarse laarsjes en accessoires bij én jij bent op en top paars gekleed.

Girls: op en top paars

Boys

De meeste mannen zullen denken: “Paars? Nee dat is een vrouwenkleur en ga ik echt niet dragen!” Echter dacht een groot gedeelte van de mannen dit een aantal jaar geleden ook nog over de kleur roze. Ondertussen is dit een hele populaire kleur onder jongens en mannen. Dus waar wacht je nog op? Kleed jezelf in de kleur paars én wordt de nieuwe trendzetter onder de mannen. Natuurlijk hoeft je outfit niet geheel paars te zijn, maar kun je ook gaan voor één kledingstuk in deze kleur. Hieronder kun je inspiratie opdoen voor jouw ultieme paarse outfit!

Vleugje paars

Paars is een prima kleur voor jongens en mannen.  Een beetje kleur kan namelijk nooit kwaad en fleurt je outfit zeker op! Ga voor een paarse blouse, sweater of t-shirt. Deze kledingstukken zijn namelijk altijd leuk in het paars.

Boys: vleugje paars

Op en top paars

Mannen let allemaal goed op, want jullie hebben geluk! Je kunt in je favoriete trainingspak de deur uit. Trainingspakken zijn namelijk op dit moment erg trendy. Je kunt een trainingspak dan ook gewoon aan naar school of een dagje uit. Én laat FC Barcelona nou net een paars trainingspak hebben. Dit is dus een win-win situatie voor elke man!

Boys: op en top paars

 

Wat ga jij dragen op Paarse Vrijdag om jouw solidariteit voor gender en seksuele diversiteit te tonen?

Liefs, Paula

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Mode OTTO Outfits Paars

Paula Pijnenburg
You might also like