Welke stofzuiger past het beste bij jou en bij je huis?

Het kopen van een stofzuiger blijkt nog niet zo’n eenvoudige klus. Er zijn zoveel verschillende modellen, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Een stofzuiger die niet precies aansluit bij jouw behoeftes, kan voor grote irritatie zorgen. Ga daarom zeker voor gebruiksgemak en kies voor een stofzuiger die tenminste alle functies heeft die jij belangrijk vindt. Hieronder bespreken we een aantal modellen. Lees snel verder als je wil weten welke stofzuiger het beste bij jou behoeftes past!

Man aan het stofzuigen

De verschillende modellen met hun voor- en nadelen

Informatie stofzuiger met zak Informatie stofzuiger zonder zak Informatie steelstofzuiger Informatie robotstofzuiger Informatie nat- en droogstofzuiger

Traditionele stofzuiger voor grote huizen

Icoon groot huis
Als je een kast van een huis met grote kamers hebt, doe je vaak relatief lang over stofzuigen. Je kunt er voor kiezen om een stofzuiger met accu te kopen, maar als je ervan verzekerd wil zijn dat de accu niet leeg raakt, kun je beter kiezen voor een stofzuiger met snoer. Dan kun je gegarandeerd het hele huis schoonmaken en er zo lang over doen als je zelf wil! Daarnaast heeft een groot huis waarschijnlijk ook meer stof. Ga daarom voor een model met een grote stofcapaciteit. Je komt dan waarschijnlijk uit bij een traditionele stofzuiger met stekker en zak.


Steelstofzuiger voor kleine huizen

Icoon klein huis
Een iets kleiner stekkie? Super fijn, want je hebt dan meer modellen die geschikt zijn om je huis stof- en kruimelvrij te maken! Je hebt namelijk minder oppervlak dat vuil kan worden, dus je apparaat heeft een minder grote capaciteit nodig. Je kunt daarom een stofzuiger kopen zonder zak, waarbij het stof opgevangen wordt in een stofreservoir. Deze reservoirs raken vaak iets sneller vol, maar je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen! Kies voor een wendbaar model met accu. Je hebt op deze manier geen last van snoeren die ongemakken met zich meebrengen. Deze accu’s gaan vaak lang genoeg mee om je huis van stof te verlossen! De steelstofzuiger past daarom perfect bij kleine huizen. Deze stofzuiger heeft namelijk een accu en reservoir en is toch sterk genoeg om je paleisje schoon te maken!


Robotstofzuiger voor gadgetfreaks 

Icoon robotje
Voor de echte gadgetfreaks onder ons mag een zelfrijdende robotstofzuiger natuurlijk niet ontbreken! Deze robots werken vrijwel hetzelfde als klassieke stofzuigers, alleen zien ze er compleet anders uit. Ze hebben namelijk geen slang, stekker of handvat. Dit is een voordeel, want hierdoor kunnen ze ook stof verwijderen onder bijvoorbeeld kasten, bedden en banken. Deze stofzuiger kan jouw vloeren helemaal voor je schoonmaken. Hoelang je robot er over doet, hangt af van het model dat je koopt. Je moet je alleen wel realiseren dat deze robot de normale stofzuiger niet kan vervangen. Eén robotvariant kan namelijk niet alle kamers bereiken en kan bijvoorbeeld ook de bank niet schoonzuigen. Dit model kan het werk dus zeker verlichten als je een hekel hebt aan stofzuigen, maar je ontkomt er niet aan om zelf ook nog eens de vloer aan te pakken zo nu en dan.


HEPA-filter voor mensen met huisdieren of allergieën

Icoon hond
Zowel voor huisdiereigenaren als voor mensen met een allergie geldt: koop een traditionele stofzuiger met zak en snoer. Deze stofzuigers zijn namelijk krachtiger dan de varianten met accu, wat ervoor zorgt dat er meer stof en haren worden opgezogen. Daarnaast is een zak belangrijk, want dat zorgt ervoor dat er minder vuil ontsnapt. Dat is natuurlijk een no go voor iemand met een allergie. Alle stofzuigers bevatten diverse stoffilters, die voorkomen dat kleine stofdeeltjes de stofzuiger via de lucht weer verlaten. Een goede filter, ook wel HEPA-filter genoemd, is daarom extra belangrijk voor mensen met een stofallergie. Voor mensen met een stofallergie moet je eigenlijk ook altijd je huis goed schoonhouden. Wil je weten hoe je dit kan doen? Lees dan onze blogpost over hoe je je tapijt goed schoon kan maken of over hoe je je hele huis een goede voorjaarschoonmaak geeft!


Nat- en droog stofzuiger voor de doe-het-zelvers

Icoon klusgereedschap
Ben je een echte klusser of gewoon een hobby doe-het-zelver? Dan heb je waarschijnlijk vaak last van puin en grove stofdeeltjes die je met de stofzuiger even goed wil opzuigen. Dit type stof is alleen slecht voor ‘gewone’ stofzuigers. Er zijn daarom speciale nat- en droog stofzuigers ontwikkeld die een puinzooi eenvoudig brandschoon zuigen! Het zijn echte professionele apparaten met meer zuigkracht en de mogelijkheid om de vloer met water te reinigen. Op deze manier glimt je vloer weer, als je er met dit apparaat overheen bent gegaan.


 

Welke stofzuiger haal jij in huis om je vloeren stofvrij te houden?

Liefs, Renske

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Elektronica Huishoudelijk Lifestyle OTTO Schoonmaken Stofzuiger Tips

Renske van Stratum
Renske (21) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en stagiaire bij Otto. In haar vrije tijd sport ze veel, zodat ze volop van haar andere passie, eten, kan genieten. Ze houdt van winkelen en kletsen met vriendinnen, maar kijkt ook graag naar reality tv shows en alle woonprogramma’s op televisie.
You might also like