Picknicken: Wat moet je meenemen in je picknickmand?

Hoe gezellig is het om lekker ergens in een park te picknicken met je beste vriend(in) of familie! Een picknick organiseren kan toch wel wat tijd kosten wanneer je niet weet wat je allemaal precies moet inpakken in je picknickmand. Want met welke producten krijg jij je picknickmand gevuld? Vandaar dat ik in dit blog eventjes praktische en leuke picknick ideeën onder elkaar heb gezet.

picknick

Picknickmand

Voordat je natuurlijk allemaal spulletjes kunt gaan verzamelen om mee te nemen naar de picknick moet je natuurlijk een geschikte picknickmand hebben. Vaak is deze van riet en zitten er verschillende vakjes in waar jij bijvoorbeeld jouw borden, bestek etc in op kunt bergen. Je hoeft natuurlijk niet per se een picknickmand te gaan kopen, mocht je deze nog niet hebben. Je kunt bijvoorbeeld ook gewoon een mand gebruiken die je al hebt.

picknick mand

Koelbox

Tegenwoordig wordt er ook vaak een koelrugzak, koeltas of koelbox meegenomen naar een picknick. Het meegenomen eten blijft in een koelbox namelijk langer vers. Als je bijvoorbeeld veel vleeswaren mee wilt nemen naar de picknick is het wel belangrijk dat deze goed koud blijven. Je kunt bijvoorbeeld ook koelelementen in de picknickmand stoppen. Bovendien blijft je drinken zo lekker gekoeld! Mocht je juist warme dranken mee willen nemen, dan adviseer ik een thermosfles. Zo blijven je warme drankjes, denk bijvoorbeeld aan thee of koffie, lekker warm. Tip: stop je eten in ieder geval altijd in afsluitbare doosjes, zo is de kans op bederf ook al kleiner.

Picknickkleed

Het leuke aan picknicken is dat je lekker gezellig kunt eten op het gras, in het park, of in het zand. Het is dan wel fijn als je op een picknick kleed, matje of badhanddoek kunt zitten. Je kunt natuurlijk ook nog zitkussens meenemen voor extra comfort. Heb je geen zin om op de grond te zitten? Dan kun je altijd een simpel kampeerstoeltje meenemen. Deze zijn vaak opbouwbaar en passen dus ook goed in de auto!

picknick kleden

Picknick hapjes

Het allerbelangrijkst zijn natuurlijk de picknick hapjes! Want wat is een picknick nu zonder eten? Denk bij het meebrengen van voedselwaren altijd goed na of het bijvoorbeeld niet extreem veel insecten aantrekt, bijvoorbeeld jam is erg zoet en hier zullen veel beestjes op af komen. Je gaat namelijk meestal picknicken in de zomer en dan zitten er nou eenmaal meer insecten. Bovendien zorgen deze zoetigheden voor plakkerigheid en dat is ook niet fijn als je niet zomaar eventjes je handen kunt wassen. Zoals ik al zei, zorg dat je je eten goed opbergt in voedselopbergboxen. Zo blijft je eten goed vers en zorg je er ook voor dat niet heel je tas onderlekt.

picknick

Afval

Ruim altijd je afval netjes op. Het is heel belangrijk dat we de natuur netjes en schoon houden. Je wilt namelijk zelf ook het liefst picknicken op een gras dat niet vol ligt met afval en rotzooi. Wanneer je dit doet zullen de mensen na jou ook genieten van een fijne, schone picknick.

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Activiteiten Lifestyle Tips

Evie van den Berg
You might also like