Positiever in het leven staan. Zo doe je dat!

Het leven gaat niet altijd over rozen. Ieder mens krijg te maken met verschillende tegenslagen. Bij de een zijn ze iets groter dan bij een ander, maar voor iedereen brengt dit moeilijkheden met zich mee. Een beetje positief denken is daarom ook niet altijd erg makkelijk. Gelukkig is er hoop!

Positief denken valt te leren! Van thuis uit heb ik meegekregen dat in iedere tegenslag een les zit. In elke moeilijkheid zit een uitdaging en dit zorgt voor een positievere kijk op het leven. Thanks parents! Gelukkig zijn er veel meer tips and trics die ervoor zorgen dat het leven net wat makkelijker gaat.positief leven thumbnail

Be Healthy!

Misschien gooi ik hiermee een open deur in, maar een gezonde levensstijl draagt bij een gelukkiger leven. Een ongezonde levensstijl kan ervoor zorgen dat jouw hersenen niet optimaal werken. Logisch dan ook dat jouw positieve gedachtes erg snel kunnen worden omgezet in negatieve gedachten. Dit merk je misschien zelf al wel eens door de verandering in humeur wanneer je hongerig of moe wordt. Een goede basis met gezonde gevarieerde voeding, voldoende beweging en genoeg slaap zorgt ervoor dat jouw hersenen goed functioneren en dat jij je kunt focussen op je positieve gedachten!

Sport jij graag? Helemaal top! Dit brengt namelijk superveel voordelen met zich mee! Sporten is niet alleen een basis voor sociaal contact maar zorgt ook voor een voldaan gevoel. Bovendien komt er bij het sporten (vanaf ongeveer 20 minuten) een stofje vrij waar je blij van wordt. Sporten hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Ga eens lekker een rondje lopen of thuis trainen met een yogamatje of andere kleine sportaccessoires.

Slaap maakt gelukkig!😴

Niet alleen is het gevoel van uitgerust wakker worden natuurlijk heerlijk om te ervaren, slaap is ook nog erg goed voor je! Een goede nachtrust draagt bij aan een goede concentratie, minder stress, betere concentratie en meer creativiteit. Ook zorgt een dutje ervoor dat je ontspant en je gevoelens terug zet op de normale stand. Zo kan het bijvoorbeeld heel handig zijn even te gaan slapen wanneer je overstuur bent. Je merkt dan al snel dat je negatieve gevoel na een beetje slaap geneutraliseerd wordt en jij alles beter op een rijtje kunt zetten. Zo kun jij weer focussen op gelukkig zijn.

Zelf wordt ik bovendien erg gelukkig van een nieuw en gewassen dekbedovertrek. Heerlijk wanneer je na een drukke dag kan wegduiken in een zacht bedje. Ik voel me altijd meteen ontspannen en ervaar het gevoel alsof ik de wereld aan kan. Als dat geen geluksgevoel is weet ik het ook niet meer!

Tip van de gelukkige slaper: Begin de dag goed! Wek jezelf bijvoorbeeld met een van je favoriete liedjes of geniet vroeg in de morgen van een heerlijk ontspannende shampoo voor onder de douche. Dit maakt het opstaan net wat minder erg en geniet jij van een extra boost in de ochtend.

Ben eerlijk!positief leven 1

We kennen allemaal het gevoel van geluk dat je ervaart wanneer je iets eindelijk durft toe te geven. Of het nu over positieve of negatieve dingen gaat, eerlijk zijn is essentieel voor een goed sociaal contact en het geeft een goed gevoel. Ofja, oneerlijk zijn geeft vooral een slecht gevoel. En dat willen we natuurlijk ook voorkomen. Het is fijn om met mensen te praten over de dingen die er in je hoofd omgaan. Praat dus over je zorgen met je vrienden, vriendinnen, ouders, hond, kat, buurman, broertje of met wie dan ook. En geloof me, het gevoel dat er een last van je schouders valt is fantastisch. Bovendien bouw je door intieme dingen te delen waardevolle vriendschappen op. Lovely!

Gedachten maken (on)gelukkig

Belangrijk bij het focussen op een positiever leven is om te beseffen dat je jezelf helemaal gek kan maken. Of het nu is over een verliefdheid en je blijft hangen in de perfecte beelden van de ander, of het een negatieve ervaring is waar je maar aan blijft denken. Leren om je gedachten los te laten kan erg handig zijn. Over het algemeen kunnen we zeggen dat wanneer je negatieve gedachten denkt, je meer negatieve dingen aantrekt in je leven. Doordat je namelijk negatief denkt, vallen andere negatieve dingen je meer op terwijl je bij een positieve denkhouding je je vaak niet zo’n zorgen maakt over die “kleine” negatieve gedachten.  Positieve dingen en gedachten, maken je dus wel degelijk gelukkiger. Breng meer geluk in je leven door je te richten op het positieve!

Ben jezelf!positief leven 2

Misschien vind jij jezelf al helemaal geweldig, of doe je in ieder geval een poging om je dit aan te praten, maar de sleutel naar positiviteit is liefde. Liefde voor anderen, maar vooral ook voor jezelf! Mensen met een eigen idee en visie worden over het algemeen gerespecteerd. Mensen zijn het dan wel lang niet altijd eens met de mening van deze personen, wel hebben anderen respect voor het hebben van een eigen mening. Het krijgen van respect begint dus bij jezelf! Het begint bij zelfrespect! Doe gewoon lekker wat jij wil en waar jij gelukkig van wordt. Las bijvoorbeeld af en toe een klein beetje me-time in, of trek die kleding uit de kast die jij echt geweldig vindt!

De beste en belangrijkste tip die ik je kan geven is LACH! heb jij nog tips voor een gelukkig leven? Reageren mag!


Tags:  Advies Gezond Ideeën Lifestyle OTTO

Julietta van Vugt




You might also like