General / Mode / Tips & tricks / 9 november 2016

Pumps dragen zonder pijn

dames pumps

Pumps, voor veel vrouwen een haat-liefdeverhouding. Pumps zorgen ervoor dat je langer en slanker lijkt en stralen pure vrouwelijkheid uit. Aan de andere kant zijn die blaren van een avondje jezelf pijnigen in die mooie maar oh zo pijnlijke killer heels erg vervelend. Toch zie je vaak vrouwen die dagenlang op een paar pumps vrolijk rondhuppelen, maar jij snapt nog steeds niet hoe ze überhaupt verder komen dan de voordeur met die torens. Zelf heb ik ook lange tijd pumps afgezworen. De pijn is het me vaak toch niet waard, terwijl een mooi paar hakken je outfit wel toch wel afmaakt. Om jou te laten shinen op die mooie pumps zonder dat je de dag erna alleen nog maar je ‘überhippe’ Crocs of Uggs aan kan, heb ik hier een aantal tips voor je op rij gezet!

Mijn tips tegen pijnlijke voeten bij het dragen van pumps

pumps 1

Door de plateaus lijken de hakken hoger dan dat ze echt zijn. Daarnaast heb ik zelf bij sommige hakken het gevoel alsof ik met de bal van mijn voet bloot op straat loopt door de dunne zool. Het plateau geeft dus ook wat meer comfort. Je moet welk uitkijken met de hoogte van het plateau. Als deze namelijk hoger is dan 3 centimeter, wordt het lastiger om erop te lopen.

pumps 2

Ja, echt! Naaldhakken zien er natuurlijk hartstikke sexy uit, but trust me, op deze hakken houdt zelfs een fervent hakkendrager het niet lang vol. Door de dunne hak kun je niet echt leunen op je hiel en wordt je gewicht minder goed verdeeld. Hierdoor heb je meer kans dat je bij je grand entrance je enkel verzwikt en de rest van de avond met een pijnlijke enkel (en ego) aan de kant zit. Blokhakken zijn veel comfortabeler en geven je letterlijk en figuurlijk meer steun.

pumps 3

Huh, tape? Jazeker, tape! Als je je derde en vierde teen (vanaf je grote teen gezien) aan elkaar tapet, verminder je de pijn flink die het hakken dragen met zich mee brengt. Hier bevindt zich namelijk de zenuw die de pijn onder de bal van je voet veroorzaakt. Je kan hiervoor de tape gebruiken die (bijna) iedereen wel in zijn EHBO-tasje heeft zitten, maar zelfs plakband will do the job. Als je dit vaker doet, is het wel slimmer op voor een huidvriendelijker variant te kiezen zodat je huid niet gaat irriteren.

pumps 4

Het klinkt zo simpel, maar het is óh zo belangrijk bij het kopen van pumps; het kiezen van de juiste maat. Bij pumps is dit al helemaal iets waar je goed op moet letten. Na een paar uur pumps dragen, gaan je voeten namelijk vaak een beetje opzwellen. Als je je hakken dus aan de kleine kant koopt, knellen deze na verloop van tijd.

pumps 5

Ja ja, zelfs voor het dragen van pumps heb je oefeningen! Ga op je tenen staan en beweeg langzaam met je hielen naar de grond en vervolgens weer omhoog. Als je dit ongeveer 20 keer op een dag doet, krijg je minder last van een stijve en dikke achillespees

En… durf jij na deze tips je aan een paar killer heels te wagen? De leukste pumps vind je bij OTTO!

 liefs_merel

 

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.