General / Recepten / 13 augustus 2016

Recept: Frosé, het zomerdrankje bij uitstek!

Waarschijnlijk heb je dit hippe nieuwe drankje al voorbij zien komen, dit is naast de bekende gin en blauwe wijn het zomerdrankje van 2016! Na een avondje hard werken heb jij wel een drankje verdient, maar met het warme zomer weer snak je ook naar verkoeling, dan is hier de oplossing! De FROSÉ! Frosé is de benaming voor frozen rosé, dit is een soort crushed ijs gemaakt van rosé. In plaats van de zoete slushpuppie heb je een verkoelend drankje met alcohol! De New Yorkers zijn al helemaal om en hebben dit drankje omgedoopt tot it-drankje.

Een Amerikaanse ijsmaker besloot om de rosé in een ijsmaker te gooien er en een heerlijke slushie van te maken. Deze wijn slushie kun je op verschillende manieren zelf maken. Hieronder hebben we vier verschillende recepten voor je op een rijtje gezet. Vind hier jouw favoriete frosé!
froseNummer_1

Frosé met extra alcohol

 

 • 1 fles droge rosé (750 ml)
 • 250 gram verse aardbeien
 • 1 eetlepel kristalsuiker
 • 50 ml wodka
 • 2 eetlepels grenadine of siroop

Schenk de rosé in een ijsblokjes tray en zet deze in de vriezer. Het bevriezen van de alcohol is een langdurig proces waardoor de rosé zeker minimaal 8 uur tijd nodig heeft om te bevriezen. Maak de aardbeien in met suiker in een bak en laat de suiker ongeveer 10 minuten intrekken tot de aardbeien hun sap afgeven. Meng de aardbeien met de wodka, grenadine of siroop en de bevroren rozé blokjes in de blender tot een glad mengsel. Schenk vervolgens de frosé in glazen en je bent klaar om te genieten van het zomerse drankje!

Nummer_2

Frosé met aardbeienfrosé met aardbeien

 

 • 125 gram suiker
 • 125 ml water
 • 250 gram aardbeien
 • 375 ml rosé

Maak suikersiroop door de suiker en het water in een pannetje te koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat het mengel van de suikersiroop afkoelen en meng het daarna met de aardbeien en de rosé tot één egaal geheel in de blender, giet het over in een bakje en laat het een nachtje in de vriezer staan. Als het goed is kun je het de volgende dag doorroeren met een vork of desnoods nog eens in de blender en voilà, de rosé is een frosé!

 

Nummer_3

Frosé met vlierbloesemsiroop13741015_1081938308526575_16764428_n

Wanneer je een ijsmaker hebt kun je het volgende recept gebruiken:

 • 600 ml gekoelde rosé
 • 360 ml gekoelde vlierbloesemsiroop
 • EXTRA: verse aardbeien, meloen of frambozen naar keuze

Schenk het mengsel van de rosé en de vlierbloesemsiroop in de ijsmachine en laat de machine draaien tot er een goede dikke structuur ontstaat, je kunt het drankje gelijk serveren of overscheppen in een bakje en bewaren in de vriezer. Houdt er wel rekening mee dat de alcohol niet bevriest waardoor de frosé eerder op een sorbet lijkt dan wanneer je ijs maakt. Ter versiering kun je bijvoorbeeld verse aardbeien, meloen of frambozen toevoegen.

 

Nummer_4

Frozé met spritefrosé

 

 • 1 fles rosé
 • 350 ml sprite of 7-up
 • 225 gr bevoren aardbeien of frambozen

Schenk de sprite of 7-up in een tray ijsblokjes en zet het in de vriezer. Wanneer de sprite of 7-up bevroren is kun je deze samen met de bevroren aardbeien of frambozen en de gekoelde rosé in de blender mixen. Dit recept is goed voor zes glazen frosé. Hoewel de rosé als enige niet wordt ingevroren is het toch een verfrissend drankje en wordt de kleur van de rosé niet aangetast door het vriesproces 😉

Kijk ook eens op onze site voor bijvoorbeeld een ijsmachine of een blender om het proces van het maken van de frosé te vergemakkelijken! Ook zo’n zin in de zomer gekregen en een dorstlessend drankje? Neem dan ook eens een kijkje op ons Pinterest vol met zomerse drankjes!

liefs_rosalie

Delen?Rosalie
Rosalie
Rosalie (24) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en loopt deze zomer stage bij OTTO’s social team waarbij ze alles leert op het gebied van online marketing. Daarnaast houdt ze van nieuwe dingen ontdekken en van gezellig afspreken met vrienden en familie. Ook blijft ze graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van mode, lifestyle en interieur.