Recept voor de zomer: spinaziesalade

Is jouw summerbody al ready? Dit recept is gezond en ook nog eens super lekker! Een lekker frisse salade voor in de zomer, met gebraden avocado, gepocheerd ei, spinaziesalade en geroosterde cashewnoten. Geniet ervan!

spinaziesalade

Ingrediënten

voor twee personen

2 Avocado’s

2 Eieren

2 handjes Babyspinazie

4 eetlepels fijne Griesmeel

100 gram Cashewnoten

100 ml witte Wijnazijn

Scheutje olijfolie

Zout

Suiker

Grof zeezout

Zwarte peper

 

Recept

Plaats een rooster in het midden van de oven en rooster de cashewnoten op 160 graden Celsius voor 10-12 minuten tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en hak ze ruw in stukken.

Halveer de avocado’s en verwijder de pit en het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snij vervolgens het vruchtvlees in 8 plakken, breng het op smaak met zout, dip de plakjes in het griesmeel en braad de avocado langzaam in een pan met olijfolie. Als de plakjes avocado klaar zijn met braden, haal ze dan uit de pan en laat ze draineren op keukenpapier.

Breng het water met een ruime scheut azijn aan de kook in een ondiepe pan. Breek de eieren voorzichtig en doe ze in een kleine kom. Roer vervolgens met een lepel het kokend azijnwater krachtig tot er een draaikolk in het midden van de pan ontstaat. Doe de eieren dan voorzichtig in de pan, zet het vuur uit en laat de eieren vervolgens ongeveer 5 minuten in de pan zitten. Haal ze na de 5 minuten voorzichtig uit de pan met een schuimspaan, laat ze even uitlekken en bestrooi de gepocheerde eieren met grof zeezout.

Bestrooi de babyspinazie vlak voor het serveren met een scheutje azijn, een beetje olijfolie en een snufje zout.

Leg de avocado segmenten in een stervorm in het midden van het bord, plaats de spinaziesalade erop als een nestje, leg daar vervolgens het gepocheerde ei op en bestrooi het geheel met geroosterde cashewnoten.

“Avocado’s hebben veel onverzadigde vetten, veel vitamines en antioxidanten. Ze helpen je af te vallen en ondersteunen een gezond cardiovasculair systeem.” – Alexander Herrmann

 

Met een makkelijk recept als deze hoef je geen uren meer in de keuken te staan en kun je snel weer genieten van het mooie zomerweer. Simpel, maar toch heerlijk. Probeer het snel uit!

handtekening

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inspiratie Koken Lifestyle OTTO Recepten Zomer

Noor Caris
You might also like