Rokkengids: welke rok past bij mijn figuur?

Kokerrokken, mini rokjes, de maxi-rok.. Tegenwoordig zijn er oneindig veel varianten op de rok! Ben jij een liefhebber van de rok of trek je eerder een comfortabele broek aan? Rokjes zijn super vrouwelijk en kunnen je de echte ‘wow-factor’geven, maar soms zijn ze ook knap lastig! Je figuur komt namelijk het beste uit wanneer je een rok draagt die je perfect past. Echter is het zeker niet altijd makkelijk om te bepalen welke rok het beste bij jou past!

Speciaal voor jou heeft OTTO een rokkengids gemaakt, zodat je eenvoudig kunt bepalen in welke rok jouw figuur het beste tot z’n recht komt!
rok

Atletische bouw (recht)

Wanneer je een atletische bouw hebt is je figuur vaak recht. Herkenbaar? Probeer dan meer vorm te creëren door middel van een speelse rok. Een rechte, strakke rok kan ervoor zorgen dat je heupen breder lijken dan ze zijn. Vooral (imitatie)leren rokken zijn super sexy! Een maxi-rok zit vaak een stuk losser en laat daarentegen een stuk meer aan de verbeelding over. Met deze rok leg je een mooie nadruk op je taille en benen.

Daarnaast is er ook nog de accordeon rok. Door de speelse stroken creëer je extra volume maar lijkt je taille nog net zo slank!

Wanneer je een atletische bouw hebt is het minder verstandig om bovenstukken te dragen die boven de heupen vallen. Ga liever voor een item dat juist net over de heupen valt, bijvoorbeeld een rechte blazer!

De kenmerken van een atletisch figuur zijn: 

– Schouders, taille en heupen zijn even breed

– Slanke benen

– Gemiddeld tot volle borsten

– Platte billen

 

Rokken die goed passen bij een atletisch figuur zijn: rechte rokken, maxi-rokken en  accordeon rokken.

Shop hier maxi-rokken rokken voor een atletisch figuur.

Rokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zandloper

Het zandloper figuur wordt ook wel gezien als het ‘ideale’ figuur, omdat de verhoudingen mooi in proportie zijn. Vrijwel alle kleding komt tijdens het dragen goed tot zijn recht als je een zandloper figuur hebt! Spaghetti tops, aansluitende tops, korsetten, het staat je allemaal prachtig! Leg de nadruk vooral op je taille zodat je rondingen nog mooier uitkomen :).

 De kenmerken van een zandloper figuur zijn:

– Schouders en heupen zijn even breed

– Welgevormde benen

– Volle borsten

– Smalle taille

 

Rokken die goed passen bij een zandloper figuur zijn: wikkelrokken, kokerrokken en klokrokken.

Shop hier kokerrokken voor een zandloper figuur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appel

Heb jij een appelvormig figuur? Kies dan voor kleding met ronde vormen. Neem dit ook mee in de accessoires van je outfit en kies bijvoorbeeld voor schoenen met een ronde neus. Combineer een top met een V-hals met je rokje, dit laat je slanker lijken. Door te kiezen voor items met ronde vormen leg je de nadruk minder op je taille.

 Kenmerken van een appelvormig figuur zijn: 

– Brede schouders en smalle heupen

– Slanke benen

– Volle borsten

– Vaak een buikje en minder taille

 

Rokken die goed passen bij een appelfiguur zijn: Korte rok, skater rok, plooi rok.

Shop hier korte rokken voor een appelvormig figuur. 

Rokken

 

Peer

Bij een peervormig figuur staan rokken die wijd uitlopen het mooiste, dit is het zogenoemde A-lijn model. Leg de nadruk vooral op de taille, deze is mooi slank en mag gezien worden! Tops met felle kleuren en uitgesproken printjes staan je goed omdat de nadruk dan op je slanke bovenlijf komt te liggen. Je zou ook gebruik kunnen maken van tops met een V-hals of jasjes met schoudervulling, zo creëer je meer gelijke proporties.

 Kenmerken van een peervormig figuur zijn: 

– Schouders zijn smaller dan de heupen

– Volle benen

– Kleine borsten

– Slanke taille

 

Rokken die goed passen bij een peervormig figuur: A-lijn rokken, skater rok, lange tule rok.

Shop hier a-lijn rokjes voor een peervormig figuur. 

rokken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard is het belangrijk dat je draagt waar jij je mooi in voelt, met zelfvertrouwen straalt iedereen!

Ontdek het grote assortiment aan rokken bij OTTO!

liefst

 

 

 

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Figuur Mode OTTO Rokken

Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.
You might also like