General / Hoe draag je.. / Mode / 8 november 2016

Rokkenwijzer: welke rok past bij mijn figuur?

Naar de shop

Kokerrokken, mini rokjes, de maxi-rok, tegenwoordig zijn er oneindig veel varianten van de rok. Ben jij een liefhebber van de rok of trek je eerder een comfortabele broek aan? Persoonlijk vind ik rokjes super vrouwelijk en kunnen ze een look de echte ‘wow-factor’ geven, maar soms zijn ze ook knap lastig! Je moet de hele dag je benen netjes bij elkaar houden en iedere keer als je hebt gezeten moet je het rokje naar beneden trekken. Daarnaast is het, door onder andere het ruime aanbod rokken, niet altijd makkelijk te bepalen welk type rok nu het beste bij jouw figuur past. Vandaag gaan wij van OTTO daar een einde aan maken. Speciaal voor alle dames hebben wij een rokkenwijzer gemaakt, zo kun je eenvoudig bepalen met welke rok jij de volgende keer het beste thuis kunt komen na een dag shoppen!

 

atletichebouwgoed

Vrouwen met een atletisch figuur zijn vaak recht. Zij kunnen het beste het accent op de benen leggen. Hier kan een rokje dus zeker bij helpen! Daarnaast is het niet verstandig bovenstukken te dragen die boven de heupen vallen, kies voor een top die juist net over de heupen valt. Rechte blazers en jassen zijn daarnaast perfect voor dit figuur!

Rokkenwijzer atletisch  De kenmerken van een atletisch figuur zijn: 

Rokken figuur 1

– Schouders, taille en heupen zijn even breed

– Slanke benen

– Gemiddeld tot volle borsten

– Platte billen

 

 

 

Rokken die goed passen bij een atletisch figuur zijn: rechte rokken, maxi-rokken en accordeon rokken.

Shop hier maxi-rokken rokken voor een atletisch figuur. 

 

Zandloper figuur

Het zandloper figuur wordt ook wel gezien als het ‘ideale’ figuur, omdat de verhoudingen mooi in proportie zijn. Vrijwel alle kleding komt tijdens het dragen goed tot zijn recht als je een zandloper figuur hebt. Spaghetti tops, aansluitende tops, korsetten, het staat je allemaal prima. Leg de nadruk vooral op je taille.

Rokkenwijzer zandloper

 De kenmerken van een zandloper figuur zijn:

Rokken figuur 2

– Schouders en heupen zijn even breed

– Welgevormde benen

– Volle borsten

– Smalle taille

 

 

 

Rokken die goed passen bij een zandloper figuur zijn: wikkelrokken, kokerrokken en klokrokken.

Shop hier kokerrokken voor een zandloper figuur. 

 

Appelvormig figuur

Heb jij een appelvormig figuur? Kies dan voor kleding met ronde vormen. Neem dit ook mee in de accessoires van je outfit en kies bijvoorbeeld voor schoenen met een ronde neus. Combineer een top met een V-hals met je rokje, dit laat je slanker lijken. Leg de nadruk niet op je taille.

Rokkenwijzer appel Kenmerken van een appelvormig figuur zijn: 

Rokken figuur 3

– Brede schouders en smalle heupen

– Slanke benen

– Volle borsten

– Vaak een buikje en minder taille

 

 

 

Rokken die goed passen bij een appelfiguur zijn: Korte rok, skater rok, plooi rok.

Shop hier korte rokken voor een appelvormig figuur. 

 

Peervormig figuur

Bij een peervormig figuur staan rokken die wijd uitlopen het mooiste, dit is het zogenoemde A-lijn model. Leg de nadruk vooral op de taille, deze is mooi slank. Tops met felle kleuren en uitgesproken printjes staan je goed omdat de nadruk dan op je slanke bovenlijf komt te liggen. Je zou ook gebruik kunnen maken van tops met een V-hals of jasjes met schoudervulling, zo creëer je meer gelijke proporties.

Rokkenwijzer peer Kenmerken van een peervormig figuur zijn: 

Rokken figuur 4

– Schouders zijn smaller dan de heupen

– Volle benen

– Kleine borsten

– Slanke taille

 

 

 

Rokken die goed passen bij een peervormig figuur: A-lijn rokken, skater rok, lange tule rok.

Shop hier a-lijn rokjes voor een peervormig figuur. 

 

Het advies dat in dit artikel wordt gegeven is alleen gebaseerd op de algemene figuren. Het is vooral belangrijk jouw positieve lichaamsdelen te benadrukken en kleding te dragen waar jij je goed bij voelt. Wij willen met deze rokkenwijzer hulp bieden tijdens het uitzoeken van een nieuwe rok, zodat je gemakkelijker een prachtexemplaar kunt scoren! Wil je het hele assortiment zien? Bekijk dan alle rokken.

Kies jij met behulp van deze rokkenwijzer ook wat vaker voor een rokje?

liefs_juliette

Delen?

Reacties


Juliette de Man
Juliette de Man
Juliette (19) volgt een studie Communicatie en is gek op modetrends en lekkere recepten. Als nieuw teammember van OTTO’s team social hoopt ze alle ins en outs over online marketing te leren. Wanneer ze eenmaal haar mond opendoet, kwebbelt ze er al gauw op los. Daarnaast waardeert ze de kleine dingen in het leven, probeert ze graag nieuwe recepten uit en houdt ze van leuke dingen ondernemen met familie en vrienden.