Schoenen opbergen: hoe kun je dat het beste doen?

Ben jij degene die elke maand een nieuw paar schoenen koopt? Of ben jij iemand die het meer dan genoeg vindt als je 5 paar schoenen hebt om af te wisselen? Beide type ervaren regelmatig hetzelfde probleem: waar laat ik mijn schoenen? Niks is zo vervelend als een opgeruimde kamer die toch rommelig oogt, vanwege jouw rondslingerende schoenen. Lees gauw verder om erachter te komen, op welke manieren je jouw schoenen allemaal netjes en mooi kunt opbergen!

Schoenenkast

De open schoenenrekken


Schoenenrek

Telt jouw garderobe ongeveer 10 paar schoenen? Dan is een schoenenrek aan te bevelen. Een schoenenrek bestaat uit een paar planken of stangen, waar je jouw schoenen op kwijt kunt. Deze rekken zijn zowel in de breedte als in de hoogte verkrijgbaar. Erg handig wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Ga je voor een schoenenrek in de breedte? Dan bestaat deze meestal uit 2 tot 4 lagen. Afhankelijk van hoeveel schoenen je hebt, beslis je hoeveel lagen je nodig hebt. Ga je voor een schoenenrek in de hoogte, dan is dit vaak een smalle kast waar je één paar schoenen per laag kwijt kunt. In zulke rekken gaan meestal maximaal 8 paar schoenen. Het nadeel van deze rekken is dat het alsnog erg rommelig kan ogen.


 

Schoenenkast

Een schoenenkast voor al jouw schoenen

Draag jij vaak verschillende schoenen? Dan is het aanschaffen van een schoenenkast waar je gemiddeld 20 schoenen in kwijt kunt, geen overbodige luxe. In zulke kasten zie je jouw schoenen niet meer zodra de kast dicht gaat. Dit zorgt voor een erg opgeruimd ogende ruimte en wie wil dat nou niet? Schoenenkasten zijn er in verschillende vormen en maten. De ene variant beschikt over een deur, terwijl de andere varianten bakken of lades hebben waar je jouw schoenen in zet. Het voordeel van deze kasten is ook dat er geen stof op de schoenen komt. Handig als je jouw schoenen maar een paar keer per jaar aantrekt.


Een boekenkast voor het opbergen van je schoenen


Boekenkast

Kun jij van jezelf zeggen dat je een echte schoenenverslaving hebt? Dan is het een idee om een boekenkast te kopen. Waarom een boekenkast? Boekenkasten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, hierdoor kun je ze dus helemaal naar jouw wens personaliseren. Ook zijn boekenkasten open aan de voorkant en dicht aan de achterkant. Je kunt er makkelijk veel schoenen in kwijt en deze kunnen zelfs gesorteerd worden, bijvoorbeeld wit bij wit en zwart bij zwart. Ook kun je een onderscheid maken tussen winter, zomer, herfst en lente schoenen. Een boekenkast is dus een múst voor de echte schoenen verzamelaars.


Opbergmanden


Opbergmanden

Heb jij in jouw huis wat minder ruimte om een kast kwijt te kunnen? Dan is het leuk om jouw schoenen op te bergen in wat leuke manden of kratten. Je kunt gaan voor leuke stijlvolle rieten manden, maar ook voor houten kratten. Deze opbergmogelijkheid creëert ook meteen een warm gevoel in de ruimte. Het oogt knus en brengt enorm veel sfeer. Wat ook handig is om te gebruiken als je weinig ruimte hebt, zijn plastic bakken. Deze bakken ogen misschien minder sfeervol, maar ze zijn wel erg handig! Deze bakken kun je bijvoorbeeld opstapelen of onder jouw bed schuiven. Op die manier staan ze niet in de weg en hoef je er niet tegenaan te kijken.


Wil jij jouw schoenenkast gaan indelen, maak dan eerst even al jouw schoenen schoon. Dan begin je met een frisse start! Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan over blog over hoe je je schoenen het beste kunt onderhouden! En heb je door dit artikel zin gekregen om jouw schoenen garderobe aan te vullen? Lees dan ons blog over de zomerschoenen trend van 2020.

Weet jij al hoe je jouw schoenen gaat opbergen?

Liefs, Ilse

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Inspiratie OTTO Slaapkamer

Ilse Nollen
Ilse Nollen
Ilse (23) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van social media, kunnen niet aan haar voorbij gaan. Ze is gek op eten en speelt in haar vrije tijd graag hockey. Daarnaast is ze ook vaak te vinden op het terras, samen met haar vriendinnen.
You might also like