General / Lifestyle / Recepten / 10 maart 2016

Recept: 3x makkelijke en snelle ontbijtrecepten

Moet jij ’s ochtends ook altijd zo haasten om op tijd te komen op je werk of school en raffel je daarom vaak je ontbijt af? Je bed ligt ’s ochtends veel te lekker om uitgebreid de tijd te nemen voor je ontbijt. Dat snapt het EDITED team van OTTO, maar toch is ontbijten een goede start van de dag! Daarom is het EDITED team opzoek gegaan naar snelle en makkelijke ontbijtrecepten. Onze eisen tijdens de zoektocht waren: snelle bereiding, lekker en gezond.
Het is ons gelukt om de lekkerste ontbijtrecepten bij elkaar te vinden die ook nog eens snel en makkelijk te bereiden zijn. Hierdoor hoef je dus niet een half uur eerder je bed uit, maar krijg je toch een lekker ontbijt binnen dat jouw dag net wat energieker maakt.

1. Smoothie-ontbijt 

Krijg je ’s ochtends nog niet zoveel eten naar binnen, maar wil je toch een snel en lekker ontbijtje nuttigen? Ga dan voor een smoothie. Deze zijn er in veel verschillende smaken en is dus makkelijk om veel mee te variëren. Mijn favoriete smoothie is de yoghurtsmoothie met havermout, banaan en aardbei. Deze smoothie is snel gemaakt en geloof mij, na dit ontbijtje kan je er weer even goed tegenaan!

Smoothie_otto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingstijd: 5 minuten
Voor 1 persoon

Wat heb je nodig? 

  • 1 stuk banaan
  • 6 stuks aardbeien
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 2 el havermout
  • 1 el sesamzaad

Bereiden

Een blender is bij het maken van een smoothie een must have! Kijk eens in de OTTO webshop voor het gehele assortiment aan blenders.

– Haal de kroontjes van de aardbeien en haal de banaan uit de schil.
– Doe de yoghurt, banaan, aardbeien en havermout in de blender en pureer dit samen ongeveer 30 seconden tot een gladde smoothie.
– Voeg daarna de sesamzaden toe en blend dit nog eenmalig ongeveer 10 seconden.

Et voila!

Je kunt natuurlijk oneindig variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan je smoothie. Ook erg lekker vind ik de combinatie met meloen, appel, spinazie en banaan of de combinatie kiwi, banaan en mango.

2. Havermoutontbijt  

Havermout mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje van snelle ontbijtjes. Alle recepten die te maken zijn met havermout zijn tegenwoordig helemaal hip. Ook niet zo raar, want havermout werkt erg verzadigend en is ook nog eens erg lekker! De havermout pannenkoeken vind ik het lekkerste en het makkelijkste om te maken. Ze zijn makkelijk een avond van te voren te maken zodat het ’s ochtends alleen nog maar een kwestie is van opwarmen in de magnetron of koekenpan.

Havermout_otto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 5 stuks

Wat heb je nodig?

  • 35 gram havermout
  • 1 stuk banaan
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • klein scheutje melk
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • olie (kokosolie of roomboter)

Bereiden

Bij dit gerecht is een keukenmachine erg handig om de havermout te vermalen tot meel. Neem eens een kijkje in de OTTO webshop voor het gehele assortiment aan keukenmachines.

– Vermaal de havermout in de keukenmachine tot meel.
– Snij de banaan in stukjes en mix deze samen met het havermoutmeel. Voeg daarna ook een losgeklopt ei samen met bakpoeder, honing, kaneel en zout toe. Mix dit opnieuw in de keukenmachine tot een gladde substantie.
– Voeg een klein scheutje melk of water toe om het beslag wat vloeibaarder te maken. Het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

Bakken maar! Verhit wat olie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Tip: draai het vuur niet te hoog. Bak al je beslag op en smullen maar!!

Naast havermoutpannenkoeken kan je ook snel een havermoutpapje maken. Ook lekker zijn havermoutcakejes of havermoutkoeken.

3. Bagelontbijt 

OOeehhhh bagels! Dat vind ik echt zo een smulfestijn. Het is even iets anders dan altijd maar brood en net wat knapperiger dan brood. Ook met bagels kan je oneindig variëren met verschillende soorten beleg. Alles smaakt, maar mijn lievelings is toch wel de bagel met roomkaas en zalm.

bagel_otto

Bereidingstijd: 5 minuten
Voor 1 stuk

Wat heb je nodig?

  • 1 bagel
  • 25 gram gerookte zalm
  • 20 gram roomkaas of zuivelspread light
  • dille

Bereiden

– Snij de bagel doormidden, zodat je twee helften krijgt.
– Rooster de twee helften in een broodrooster of in een koekenpan.
– Bestrijk de onderste helft met de roomkaas en verdeel de zalm over de bagel.
– Om wat extra smaak te geven is het lekker om de zalm te garneren met de dille. Strooi de dille nonchalant over de zalm.
– Leg de bovenste helft erop en klaar!

Hou je niet van zalm, dan kan je ook zelf een tonijn- of eiersalade maken. Kies je liever voor gemak? Dan kan je natuurlijk ook gewoon voor kant-en-klare salades gaan!

Hmm, ik heb nu al zin in mijn ontbijt morgen. Opstaan? No problem!
Voor welk snel ontbijtrecept ga jij morgenvroeg?

liefscleo_otto

Delen?

Reacties



Cleo
Cleo
Cleo (24) houdt van het zoeken naar de nieuwste woon- en modetrends online. Naast deze fanatieke hobby is ze ook druk bezig met haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Bij OTTO's social team leert ze de fijne kneepjes van het vak. Na het harde werken gaat ze graag met vriendinnen een drankje en/of hapje doen, gezellig samen sporten of natuurlijk weer op zoek naar woon- en modetrends.