General / Wonen / 27 september 2017

In de spotlight: Landelijk wonen

Landelijk wonen is een woontrend die inmiddels ook zijn plaats heeft ingenomen in de interieurwereld. Bij landelijk wonen denk je natuurlijk meteen aan het leven buiten de stad, op het platteland in alle rust. Dat is ook precies waar deze woontrend op gebaseerd is. Landelijk wonen is gericht op rust en gezelligheid, waarbij veel ruimte ook een belangrijk kenmerk is. Ik ga je vertellen wat de kenmerken van het landelijk wonen zijn en hoe jij deze trend in huis kan halen!

De kleuren van deze trend zijn vooral rustige natuurtinten. Wit, lichtgrijs en lichte houtkleuren zijn de belangrijkste basiskleuren. Deze kleuren creëren de natuurlijke, rustige uitstraling die je met de landelijke stijl in huis wil halen. Alleen deze kleuren gebruiken zou natuurlijk een beetje saai worden. Blauw en groen zijn mooie, natuurlijke kleuren die toch wat extra sfeer en gezelligheid in huis halen. Donkergrijze tinten zijn ook geschikte kleuren om je landelijke interieur mee af te maken.

De basis van landelijk wonen wordt gelegd met het materiaal hout. Hout komt in veel verschillende kleuren voor, dus voor ieder wat wils! Denk aan de echte bruine houtkleur, maar bijvoorbeeld ook without of grijshout wordt tegenwoordig erg veel gebruikt. Glad hout staat natuurlijk prachtig, maar onbewerkt hout creërt de optimale landelijke uitstraling. Materialen als linnen, wol en riet passen ook echt bij het landelijke interieur. Linnen banken, wollen kleden en rieten manden zijn mooie voorbeelden van meubels en accessoires die het landelijk wonen uitstralen.

Accessoires komen in alle soorten en maten en kunnen op veel verschillende manieren de finishing touch aan je interieur geven. Kussens, lampen en een klok zijn de meest voor de hand liggende accessoires en kunnen ook zeker niet ontbreken. Maar accessoires als kaarsen en manden creëren echt een landelijke sfeer. Een warm, wollig kleed valt niet weg te denken en zorgt voor een optimale landelijke ervaring.

 Accessoires landelijk

  1. HOME AFFAIRE 5-delige eethoek 679,99 – 2. Apelt kussenovertrek 17,09 – 3. Vloerkleed 354,99 – 4. Staande lamp 109,99 – 5. LED-kaars, set van 2 in schorsenlook 39,99

Zo haal je landelijk wonen in huis!

Als basis voor het landelijke interieur is een lichte, houten vloer altijd goed. Een withouten vloer is hier erg geschikt voor, maar een lichtbruine houtkleur kan ook zeker! Zorg ervoor dat niet alle meubels dezelfde kleur zijn als de vloer. Bij een witte vloer bijvoorbeeld kun je mooie bruine of lichtgrijze meubels plaatsen. Bij een bruine, houten vloer zijn witte meubels weer heel mooi. Gebruik niet te veel kleuren en tinten door elkaar, want dat neemt de rustige sfeer weer weg.
Planten stralen echt de natuur uit, dus voeg er zeker een paar toe aan je landelijke interieur. De groene kleur zorgt voor gezelligheid, maar houdt ook de rust erin. Landelijk wonen kenmerkt zich door de ruimtelijke uitstraling, dus als je accessoires gaat uitzoeken, zet er dan niet te veel in een ruimte.
Kort samengevat: Bij het landelijk wonen gaat het om rust, gezelligheid en ruimte. Wanneer je jouw huis landelijk gaat inrichten,is het belangrijk om niet te veel kleuren door elkaar te gebruiken, maar het juist bij de natuurlijke kleuren te houden. Rustige accessoires met een landelijke touch passen perfect in jouw landelijke interieur.

Inspiratie landelijk wonen

Shop hier mooie items die perfect passen bij jouw landelijke interieur.

 

Liefs

Delen?

Reacties


Lisanne Mol