Alle mode artikelen / General / Mode / 12 juli 2018

Summertime: tijd voor hoedjes!

Yes! Het is weer zomer en dat betekent dat het eindelijk lekker weer is. Het is tijd om je weer eens in te smeren en je luchtige kleren uit de kast te trekken. De zomertip van dit jaar is: draag eens een leuke hoed! Met een leuk hoofddeksel geef jij namelijk al snel een eigen draai aan je outfit en zorg jij voor die pittige en stijlvolle uitstraling. Bovendien is het superhandig tegen het verbranden van je hoofdhuid. Wil jij je garderobe een beetje pimpen of draag jij gewoon graag wat leuks op je hoofd? Kies dan eens voor een superleuke hoed!

hoed hoofd

Een hoed voor iedereen

Het dragen van een hoed kan voor sommige nogal ouderwets overkomen. Je kent het wel… de films waarin vrouwen klassieke degelijke hoedjes op hun hoofd hebben om klasse uit te stralen. Ook het koningshuis zien wij nog vaak op tv met een leuk hoedje op. Toch hoeft het mode item niet altijd ouderwets te zijn. Het kan zelfs trendy zijn! Er zijn heel veel soorten en maten hoedjes in allerlei stijlen, waardoor dat jij makkelijk je eigen draai kan geven aan je outfit. Draag je hoed met zelfvertrouwen en het kan eigenlijk niet meer mis gaan!

Misschien heb je je nog nooit afgevraagd hoe het is om een hoedje te dragen en heb jij helemaal geen idee of het wel bij je past. Toch kan ik je met zekerheid zeggen dat er een hoed is die bij jou past! Ga voor een sportiever model of kies voor een klassieke zwarte hoed, die bij werkelijk iedere outfit past.  Het hoeft niet altijd een chique item te zijn, maar kan ook stijlvol en chique gedragen worden. Combineer hem met een mooie lange jurk of met een pantalon en creëer in een handomdraai je glamour look.

Voor iedere dag een andere hoed

Het leuke aan een hoed is dat het item zo ontzettend veelzijdig is. Op de koude winterdag houdt een vilten klassieke model je hoofd warm en heb jij dus minder last van die koude temperatuur’tjes. Nu in de zomer zorgt een hoed juist vaak voor verkoeling! Het helpt een zonnesteek voorkomen en zorgt ervoor dat jij niet verbrand. Bovendien staat het natuurlijk super bij je leuke zomerjurkjes.

Tips:

  • Let op je combinatie. Wanneer je outfit al wat kleurrijk is dan is het verstandig om je hoedje in een effen kleur te houden. Heb je een erg opvallende ? Hou dan je kleding wat neutraler en onthoud: wear it with confidence!
  • Draag als vrouw je hoed altijd naar rechts. De meeste hoeden zijn zo gemaakt dat ze het mooist vallen als je ze naar de rechterkant draagt.
  • Als je eenmaal de hoed op je hoofd hebt geplaatst, hou je hem ook op! Vooral wanneer je dunner haar hebt, kan je haar namelijk wat gaan indeuken en vervormen. Hou daarom je hoed gewoon op wanneer je er een draagt! Je kapsel ziet er anders al snel verwilderd uit.
  • Let op je maat. Passen voor een spiegel is bij de aankoop erg belangrijk. Bij een te grote hoed ontstaat er vaak een rare opening tussen het item en je hoofd, want natuurlijk niet de bedoeling is. Een te klein model ook niet fijn. Het geeft extra druk op je hoofd en heeft een beetje iets weg van een feesthoedje. Not okay!

 

hoed 1 hoed 2 hoed 3 hoed 4
Pieces strohoed 19,99 Sunflair hoedje 29,99 J.Jays hoedje 39,99 Beige hoedje 39,99

Op zoek naar meer info over het dragen van bepaalde mode-items? Kijk dan ook eens in onze tips-pagina of in onze inspiratieshops op de website.

Voor welke ga jij deze zomer?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Accessoires Advies Mode OTTO Tips Zomer

Julietta van Vugt
You might also like