Lifestyle / Tips & tricks / 9 juli 2016

Tips en tricks voor gladdere benen

Zorg dat je benen summerproof zijn! Deze handig tips en tricks bieden jou de ideale gids voor gladdere benen!

gladdere benen onder de doucheEen  goede voorbereiding is het halve werk

Nummer_1Scrub. Begin voor het ontharen van je benen altijd met een scrub. Dit kan bijvoorbeeld met een scrubhandschoen. Het scrubben verwijderd dode huidcellen en zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor neemt je huid de verzorgende producten beter op en voorkom je ingegroeide haartjes.

 

 

Nummer_2Kies voor een warme douche of een warm bad. Neem een warme douche of ga lekker languit in een warm bad liggen. Let wel op dat de temperatuur niet te heet is! Het warme water zorgt ervoor dat poriën in de huid open gaan. Dit zorgt ervoor dat het haar dichter bij het haarzakje wordt blootgesteld zodat het korter op de wortel verwijderd kan worden. Op deze manier blijven haartjes langer weg! En dat willen we natuurlijk allemaal 🙂

 

Het ontharen van de benen

Nummer_3Na de warme douche of het warme bad is het tijd voor het échte werk, het ontharen van de benen! Er zijn verschillende manieren om je benen te ontharen, met ieder een ander resultaat. Bij de ene manier blijven de haartjes langer weg dan bij de ander. Zo kun je bijvoorbeeld voor een pijnloos maar kortdurend resultaat gaan door je benen te scheren of voor een langdurig resultaat door de haartjes met wortel en al te verwijderen.

Een pijnloos, maar kortdurend resultaat

30160167_mGladde benen met het scheermes >> Je kunt kiezen om je benen te scheren met een scheermes. Deze methode is misschien wel één van de meest gebruikte methoden, maar helaas heb je binnen een paar dagen weer stoppels en weg zijn je gladde benen. Veel vrouwen scheren om deze reden hun benen op een dagelijkse basis, vooral in de zomer, want je wilt natuurlijk wel summerproof legs onder dat leuke rokje of jurkje. Belangrijk bij het scheren is dat je een goed en scherp scheermes gebruikt, wanneer je een bot mesje gebruikt zal het resultaat niet optimaal zijn. Daarnaast is het zeker een aanrader om scheerschuim te gebruiken of desnoods conditioner of shampoo. Dit zorgt ervoor dat het mesje sneller over de huid gat en helpt bij het voorkomen van een droge en geïrriteerde huid. Dit is waarschijnlijk de snelste manier van allemaal, maar het resultaat is helaas van korte duur.

Gladde benen met de ladyshave >> Een ladyshave is een soort scheerapparaat, speciaal gemaakt voor vrouwen en het vrouwelijke lichaam. Het grote voordeel van de ladyshave is dat het geen pijn doet, maar het plezier is van korte duur want net als bij het scheren van je benen, komen de haartjes ook hier weer binnen een paar dagen terug als stoppeltjes.

Gladdere benen met de ontharingscrème >> Wanneer je geen fan bent van scheren en pijn gevoeliger bent is misschien de ontharingscrème een oplossing. Ontharingscrème lost de haartjes als het ware op. Let hierbij wel op de inwerkingstijd en zorg dat je deze niet overschrijdt en lees vooral goed de gebruiksaanwijzing. Wanneer je de ontharingscrème te lang laat zitten heb je een grotere kans op een beschadigde huid. Daarnaast bevatten ontharingscrèmes vaak chemische producten waar sommigen niet goed tegen kunnen en soms zelfs een allergische reactie krijgen.

Een langdurig resultaat waarbij je 3 tot 4 weken gladde benen hebt

Wanneer je geen gevoelig type bent of de pijn best wil trotseren voor langdurige gladdere benen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een epileer- of een waxbehandeling. Beide behandelingen trekken de haartjes met wortel en al eruit waardoor ze minder snel teruggroeien dan wanneer de haartjes bijvoorbeeld worden afgesneden. Zoals ook te zien is op onderstaand plaatje groeien de haren minder snel terug wanneer deze met de wortel worden verwijderd.

epilatorGladdere benen met een epileerapparaat >> Het epileerapparaat bestaat uit een aantal roterende pincetten die de haartjes met haarwortel en al eruit trekken. Op deze manier duurt het langer voordat de haartjes terug groeien dan wanneer je bijvoorbeeld je benen scheert. Helaas is een epileerapparaat niet zo pijnloos als het scheren van je benen, maar wanneer je een waterdicht epileerapparaat kiest voor onder de douche wordt het ontharen al een stuk verdraagzamer. Naarmate went het ook en zul je ook de voordelen ervan ervaren. Na het epileren heb je langer gladde en zijdezachte benen en de donkere haartjes zullen dunner terug groeien. De haren blijven ongeveer 3 tot 4 weken weg bij het epileren. In sommige gevallen heb je een epileerapparaat met verschillende opzetstukjes, waardoor het soms ook als een ladyshave kan dienen.

Gladdere benen met een waxbehandeling >> Hetzelfde principe wordt toegepast bij het harsen of waxen, ook hierbij worden de haartjes met haarwortel en al er uitgetrokken. Deze behandeling wordt veelal toegepast bij de schoonheidsspecialiste, maar je kunt ook thuis je benen waxen. Houdt er wel rekening mee dat het een plakboel kan worden, vooral de eerste paar keren wanneer je het doet. Bij het kiezen voor de wax methode, heb je de keuze tussen harsstrips of sugarwax. Bij het gebruik van harsstrips worden er strips met hars of wax aangebracht op het been. Tijdens het opwarmen word de hars of wax zacht, op deze manier blijven de haartjes aan de wax plakken en trek je ze er als het ware uit.  Na een paar minuten is het tijd om de strips eraf te trekken tegen de haargroeirichting in. Het beste is om deze er in 1x zo snel mogelijk vanaf te trekken, net als bij een pleister. Op deze manier is de pijn beperkt. In Oosterse landen gebruiken ze al eeuwenlang suikerhars of sugarwax, dit is een goedkope manier om te ontharen omdat je het gemakkelijk zelf kunt maken. Suikerhars is een suikermengsels wat je in water oplost. De hars werkt door de plakkerigheid. Ook hierbij komen de ontharingsstrips om de hoek kijken. De haartjes blijven bij deze methode ongeveer 3 tot 4 weken weg.

Een langdurig resultaat waarbij je permanent gladde benen hebt

IPL laserapparaatGladdere benen met de IPL laser ontharingsapparaten >> De laatste en meest recente uitvinding op het gebied van ontharing zijn de IPL laser ontharingsapparaten. Waar je vroeger nog naar een specialist moest om ongewenste haartjes te laten weglaseren, kun je dit tegenwoordig ook zelf doen. De IPL laser ontharingsapparaten zijn minder sterk dan een laserapparaat, deze vind je voornamelijk in privéklinieken of in grote schoonheidsinstituten. Een IPL laser ontharingsapparaat is eenmalig een grote investering, maar uiteindelijk heb je wel het gewenste en langdurige resultaat. IPL staat voor Intense Pulsed Light en wordt ook wel de flitslichtmethode genoemd. Deze flitslichtmethode werkt het beste op donkere haren en een lichte huid. Blonde, witte, grijze en rode haren bevatten te weinig geschikte pigmenten waardoor de behandeling minder goed aanslaat. De meeste mensen ervaren de methode als relatief pijnloos, wanneer je dit bijvoorbeeld wel pijnlijk vindt kun je ervoor kiezen om een verdovende crème aan te brengen zodat je er minder van voelt. Na een aantal behandelingen heb je als resultaat haarloze benen.

 

Verzorging na het ontharen

Nummer_4Spoelen
Spoel je benen met water na het ontharen en check of je alle haartjes te pakken hebt gekregen. Het is beter om net na het ontharen erachter komen dat je nog een paar verdwaalde haartjes vind dan wanneer je bijvoorbeeld al in je leuke jurkje de deur uit bent.

Nummer_5Hydraterende crème
Smeer je benen in met een hydraterende en/of verzorgende crème om het herstelproces van je huid te bevorderen. Wanneer je snel last hebt van een geïrriteerde huid of rode plekken na het ontharen is het zeker een aanrader om je benen ‘s nachts te scheren of te ontharen. Op deze manier heeft je huid alle tijd om bij te trekken en te herstellen.Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een crème met sheabutter, aloë vera of amandelolië. Wanneer je de verzorgende crème ‘s avonds voor het slapen gaan opsmeert heeft de crème alle tijd om in te trekken en stap jij de volgende ochtend met zijdezachte benen uit bed. Wie wil dat nou niet?!

Onder die gladde benen horen natuurlijk een paar mooie voeten, al dan niet in een leuke sandaal of een paar slippers. Heb jij last van eelt op je voeten? Treur niet, ook hiervoor hebben we een oplossing! In de webshop van OTTO vind je alles wat je nodig hebt voor langdurige gladdere benen! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de ladyshaves, epileerapparaten, laser ontharingsapparaten of voetverzorging. Hieronder alvast een voorproefje van wat we te bieden hebben bij het behalen van het gewenste resultaat!

ladyshave epilator epilator philips satinelle IPL laser eeltverwijderaar
Philips Double Contour Ladyshave HP6366/00 39,99 BRAUN Epilator Silk-épil 9 9-561 159,99 Philips Satinelle HP 6540/00 Epileerset 49,99 BRAUN IPL Silk-expert IPL BD 5009 499,00 VITALMAXX Eeltverwijderaar met roterend hulpstuk 19,99

liefs_rosalie

Delen?

Reacties


Rosalie
Rosalie
Rosalie (24) is studente Communicatie- en Informatiewetenschappen en loopt deze zomer stage bij OTTO’s social team waarbij ze alles leert op het gebied van online marketing. Daarnaast houdt ze van nieuwe dingen ontdekken en van gezellig afspreken met vrienden en familie. Ook blijft ze graag op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van mode, lifestyle en interieur.