Alle wonen artikelen / General / Wonen / 30 oktober 2020

Tips om je huis te beveiligen

De winter is in aantocht, de dagen worden kouder en het wordt steeds eerder donker buiten. Iedereen verheugt zich op de aankomende feestdagen maar de winterperiode brengt helaas ook gevaren met zich mee. Inbrekers maken overuren in de winter, je kunt je huis niet goed genoeg beveiligen deze dagen. In de maanden november, december, januari en februari vinden er bijna dubbel zoveel inbraken plaats als in de rest van  het jaar. Hoe korter de dagen, hoe groter de kans op een inbraak in huis. Met name wanneer families en gezelschappen elkaar opzoeken tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling slaan de inbrekers hun slag.

Waardevolle spullen

Gelukkig zijn er heel veel makkelijke trucjes om inbrekers af te schrikken. Door de juiste preventieve maatregelen te nemen verklein jij de kans op inbraak. Je hoeft het ze natuurlijk niet gemakkelijk te maken! Om jou te helpen je huis goed te beveiligen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Wel eens gedacht aan beveiligingsapparatuur? Benieuwd welke maatregelen jij nog meer kunt nemen om jouw huis beter te beveiligen? Lees dan snel verder!

Beveiligingscamera huis beveiligen

De beveiligingscamera is de meest bekende manier om je huis te beveiligen. De camera’s werken tegenwoordig met een app waardoor je live, op je smartphone de beelden kunt zien. Wanneer er opvallende bewegingen worden waargenomen krijg je een seintje. Zo ben jij op ieder moment op de hoogte van eventuele ongewenste bezoekers en kun je de politie inschakelen, óók wanneer je niet thuis bent! Er zijn beveiligingscamera’s voor binnen- en buitengebruik. Een camera buiten schrikt vaak de inbreker al af voordat hij de kans heeft gehad naar binnen te gaan. Maar ook een beveiligingscamera voor binnen heeft zijn voordelen. Zo kun jij niet alleen checken op inbrekers, je kunt bijvoorbeeld ook in de gaten houden of je huisdier binnen de boel niet sloopt wanneer jij aan het werk bent.

Videodeurbel huis beveiligen

De video deurbel, oftewel de slimme deurbel is een item dat steeds populairder wordt. De Ring deurbel heb je vast al een keer voorbij zien komen. Met een video deurbel kun je contact maken met de bezoeker die voor de deur staat, ook wanneer je niet thuis bent. Je kunt via een speciale app praten met de mensen die aanbellen. Ook stuurt een bewegingssensor een melding naar je smartphone wanneer er beweging te zien is. Via de app kun je tegen deze (ongewenste) bezoeker praten en kun je zien wie er voor de deur staat. Een erg goede manier dus om inbrekers af te schrikken. Door de ingebouwde nachtvisie kun jij ook ‘s avonds en ‘s nachts checken wie er voor de deur staat!

Er zit echter ook een nadeel aan een video deurbel. De deurbel heeft internetverbinding en een smartphone nodig om te kunnen werken. Wanneer er iemand aanbelt en je telefoon is leeg, staat uit of de internetverbinding werkt niet, kun je deze bezoeker missen en zal je geen melding krijgen wanneer er iemand voor de deur staat. Dat wil je natuurlijk niet hebben wanneer jij de pakketbezorger verwacht met jouw nieuwste online aankopen.

Alarmsysteem huis beveiligen

Het alarmsysteem is één van de beste methodes om je huis te beveiligen. Wanneer er een inbreker probeert in te breken, gaat er een luid alarm af in huis en zal jij via een app, sms of berichtje gewaarschuwd worden. Je kunt het alarmsysteem zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kunt beginnen met een alarm op de voordeur en dit kan uitgebreid worden naar bijvoorbeeld de ramen en deuren. Wanneer er  geprobeerd wordt om iets te openen zal het alarm af gaan. Een erg goede manier om inbrekers af te schrikken!

Buitenverlichting

Inbrekers worden niet graag gezien. Zorg voor buitenverlichting met een bewegingssensor of kies voor een buitenlamp met schemerschakelaar die automatisch aan staat wanneer het buiten donker wordt. Inbrekers zullen hierdoor altijd in het licht staan en worden sneller afgeschrikt. Het licht zorgt er ook voor dat de ongewenste gasten door buren of andere omstanders sneller gezien worden. Alleen maar voordelen dus! Benieuwd wat voor buitenverlichting jij nog meer rondom het huis kunt ophangen? Lees dan ook onze blog over de leukste tuinverlichting!

Extra tips!

  • Plaats waardevolle spullen in huis buiten het zicht en bij voorkeur in een kluis.
  • Zorg dat er geen ladders, vuilcontainers etc. bij uw huis staan die het inbrekers makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
  • Haal sleutels altijd uit de binnenkant van het slot.
  • Sluit alle ramen en deuren wanneer je weggaat.
  • Geen sleutels wegleggen onder bloempotten, vazen of deurmatten. Dit zijn geen ‘geheime’ verstopplekken.
  • Een meerpuntsslot en een anti-inbraakstrip zijn een must bij jouw voor- en achterdeur.

Wat doen als je op vakantie gaat?

  • Vraag aan de buren of zij uw woning in de gaten willen houden.
  • Plaats nooit op sociale media een bericht dat u op vakantie gaat, inbrekers lezen dit ook!
  • Laat wat spullen op tafel liggen zodat het huis er bewoond uitziet maar laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.
  • Sluit een tijdsschakelaar aan waardoor er ‘s avonds licht brand, zo lijkt het alsof u gewoon thuis bent!

Met deze tips kun jij voortaan met een gerust hart het huis verlaten! Welke beveiligingsmaatregelen ga jij zeker toepassen bij jouw thuis?

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Tips Wonen

Lotte van Hooijdonk
You might also like