General / Lifestyle / 21 oktober 2016

Tips om je koffer in te pakken

Gelukkig hoeven we niet 52 weken per jaar te werken en is er soms ook tijd voor ontspanning. De meeste Nederlanders gaan tenminste een keer per jaar op vakantie. Voor sommige begint dan de vakantiestress. Want wat moet je allemaal meenemen? En hoe past dat nou in een zo klein mogelijke koffer? Misschien zit jij wel over de aankomende herfstvakantie in de stress, don’t panic, ik ga jou helpen met het inpakken van je koffer!

Allereerst de basics. Ga je met de auto? Dan kun je hoogstwaarschijnlijk meer spullen dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Als je met het vliegtuig gaat, is het ook slim om van te voren op te zoeken wat je wel en niet mee mag nemen. Het is toch zonde als je dure parfum flesje wordt weggegooid omdat hij te groot is, geen goed begin van je vakantie…

koffer inhoud

Wat voor soort koffers zijn er?

Als je met het vliegtuig gaat, is het belangrijk dat je weet welke afmetingen je reiskoffer mag hebben. Zo heeft een handbagagekoffer meestal een afmeting van 55 x 40 x 20 cm. Per luchtvaartmaatschappij verschilt het welke afmeting je handbagagekoffer mag hebben. Check dit op tijd zodat je niet op het laatste moment hoeft te stressen! Ook is het belangrijk om te weten hoe zwaar je koffer mag zijn. Vaak is het maximale gewicht 10 kilo maar ook dit moet je van tevoren checken.

Zorg ook voor een goede koffer; vliegtuigmedewerkers gaan hier niet altijd even voorzichtig mee om. Je kunt kiezen voor een harde of zachte koffer. Een harde koffer zorgt voor een goede bescherming van je spullen maar de koffer zelf beschadigt sneller. Zachte koffers zijn flexibeler en vaak lichter, maar als je breekbare spullen in je koffer hebt, is dit wel een risico. Na al deze verschillende soorten koffers moeten we ook de reistas niet vergeten! Als je met de auto op vakantie gaat, is dit een goede optie. Als hij namelijk niet helemaal vol zit, neemt de tas minder ruimte in beslag dan een koffer, die zijn vorm altijd behoudt.

Mijn tips om je koffer slim in te pakken

Hieronder heb ik een aantal tips op een rij gezet voor jou en je koffer, zodat jij een echte inpak-pro wordt!

  1. Stem af op je bestemming

Ga je lekker de zon opzoeken voor een week? Dan is het waarschijnlijk niet nodig om 4 lange broeken mee te nemen. Bekijk van te voren naar de weersverwachting en stem hier de inhoud van je koffer op af. Niets zo vervelend als verwachten dat je de hele week in je bikini op het strand ligt en er vervolgens achter komen dat je niks hebt ingepakt voor de lagere temperaturen.

  1. Rol je kleding op

Om je kleding maar gewoon in je koffer te gooien, is zonde van de ruimte. Als je je kleding oprolt, neemt het veel minder ruimte in je koffer. Zo kun je nog verrassend veel in je kleine koffertje proppen. Nog een bijkomend voordeel: door je kleding op te rollen is de kans op kreukels en vouwlijnen ook een stuk kleiner. Een echte win-winsituatie als je het mij vraagt! Ook is het slim om je sokken en andere kleine spullen in je schoenen te stoppen; zo vul je mooi de lege ruimte op in de schoen.

  1. Kies gericht

Je kunt van te voren je setjes kleding al samenstellen. Zo bespaar je op je vakantie tijd om andere leuke dingen te doen en neem je geen onnodige kleding mee. Je moet jezelf afvragen; “Ga ik dit echt aan dragen?” Als je dat roze topje thuis al nooit draagt hoe groot is de kans dat je dit op vakantie dan wel ineens aantrekt? Een goede voorbereiding is het halve (inpak)werk!

  1. Begin op tijd

Niets is zo stressvoller dan de dag voor vakantie nog snel alles in te moeten pakken. Op deze manier vergeet je waarschijnlijk toch wel een paar spullen die je later nodig blijkt te hebben. Maak voor jezelf een paklijst zodat je niet meer hoeft na te denken over wat je mee wil nemen en extra kunt checken of alle noodzakelijke spullen in je koffer zitten.

  1. Combineren is key

Neem kleding mee die je makkelijk kunt combineren. Zo kun je een rokje met allerlei verschillende tops dragen om een nieuwe look te creëren, veel slimmer dan 4 verschillende rokjes mee te nemen! Ook accessoires kunnen dezelfde outfit een heel andere look geven, die nemen toch iets minder ruimte in dan shirts. Om te zorgen dat je kettinkjes niet in de knoop raken, heb ik een handige tip voor je: Maak de sluiting open en doe je ketting door een rietje. Maak de sluiting vervolgens dicht en voilà; Nooit meer gefrustreerd door het uit de knoop halen van je kettinkjes.

  1. Vakantie aankopen

Bijna niemand gaat op vakantie en koopt helemaal niks. Na een dagje shoppen neem je al snel een nieuwe outfit voor jezelf en souvenirtjes voor de thuisblijvers mee terug naar huis, hou hier van te voren rekening mee. Toch zonde als je je koffer zo propvol hebt ingepakt, dat je die leuke souvenirs moet laten staan omdat je ze niet mee terug kan nemen.

koffer TRAVELITE koffer DELSEY koffer AMERICAN TOURISTER koffer TRAVELITE2 koffer TITAN
TRAVELITE Trolley Colosso 69,99 DELSEY harde trolley »Belfort« 119,99 AMERICAN TOURISTER Harde trolley Palm Valley 119,99 TRAVELITE Trolley Orlando 39,99 TITAN® Trolley X2 129,99

 

Wil jij als echte fashionista met een trendy nieuwe koffer reizen tijdens je aankomende vakantie? Bekijk dan snel onze uitgebreide koffercollectie.

 

liefs_merel

Delen?

Reacties


Merel Tielen
Merel Tielen
Merel (19) is eind augustus begonnen bij OTTO om alles te leren over online marketing. Dit doet zij voor haar studie Commerciële Economie International Events, Music & Entertainment Studies (een hele mond vol dus). Naast deze studie is Merel gek op tennissen, borrelen met haar (tennis)vrienden en festivals bezoeken. Als ze in dit drukke schema nog een gaatje vrij kan vinden, gaat ze het liefst koopjes jagen in de stad.