7 tips: zo loop je pijnloos op hoge hakken

High heals! We houden ervan! Hoge hakken geven een outfit een extra touch en maken hem helemaal af. We dragen hakken op allerlei gelegenheden. Bijvoorbeeld onder een prachtig feestjurkje of als je lekker chique uiteten gaat. Maar hoge hakken kun je ook casual aan naar het werk. De mogelijkheden met hakken zijn onbeperkt, het is een veelzijdige schoen!

Helaas staan hoge hakken niet bekend als de meest comfortabele schoenen. Lang op hakken lopen lijkt wel een klus voor gevordenen. Na een tijdje lopen op je hakken voel je al snel de eerste pijntjes opkomen. En er is niets vervelender dan met pijnlijke voeten de dag moeten doorkomen. Ondanks dat hakken pijnlijk kunnen zijn, willen we er toch graag op lopen. In deze blog zullen we je 7 tips geven, zodat jij pijnloos op je mooiste paar hoge hakken kunt lopen!

Thumbnail hoge hakken

Tips voor het lopen op hoge hakken

Tip 1: De juiste maat

Hier begint het allemaal: kies de juiste maat! Als je een hak draagt die te groot is, zal je voet gaan glijden als je loopt. En je wilt natuurlijk niet uit je hak glippen! Een te kleine hak zal voor vervelende pijntjes gaan zorgen, zoals een kapotte huid en blaren. Kies je hak zorgvuldig uit, zodat jij zeker weet dat je de juiste maat hebt. Loop ook altijd een rondje door de winkel. Als een hak niet lekker zit, merk je het meteen!

Tip 2: Oefening baart kunst

Als je van tevoren weet dat je een lange dag op hakken gaat lopen, kun je je daar het beste op voorbereiden. Loop nieuwe hakken sowieso altijd even in voordat je er een lange dag op gaat lopen of naar een feestje gaat. Als je je pumps al een paar keer hebt gedragen, gaat de hak naar de vorm van je voet staan en went je voet meteen aan de hoogte van de hak.

Tip 3: De dikte van de hak

Stiletto’s zijn prachtige hakken en zien er fantastisch uit! Maar als het om comfort gaat, zit dat toch net iets anders. Als je namelijk pijnloos wilt lopen op hoge hakken, geldt hoe dikker de hak, hoe beter het is. Een dikkere hak biedt meer steun, waardoor jij gemakkelijker op je hoge hakken kunt lopen dan op een dunne hak. Draag je voor het eerst echte hoge hakken? Kies dan voor een wat dikkere hak en maak het jezelf gemakkelijk!

Dikte hoge hakken

Tip 4: De hoogte van de hakHoge hakken

Als je ervoor kiest om hakken aan te doen, dan wil je het vaak ook goed doen en voor een hoge hak kiezen. Als je bijna nooit hakken draagt is het verstandig om te beginnen bij een iets lagere hak. Zo kun je langzaam wennen aan hakken en kiezen voor een steeds hogere hak. Bovendien ziet een vrouw er mooier uit op een hak waar ze wel op kan lopen (maar die iets kleiner is) dan een vrouw op een hoge hak waar ze niet op kan lopen!

Tip 5: Stevige hakken

Bij hoge hakken denken we snel aan een open schoen. Maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn ontzettend veel hoge hakken die dicht zijn of die bijvoorbeeld een enkelbandje hebben. Zeker als je het moeilijk vindt om op hakken te lopen, zijn deze hakken aan te bevelen. Ze zorgen voor extra stevigheid en zijn een stuk comfortabeler!

Tip 6: Zooltjes

Je zou er misschien niet meteen aan denken bij hoge hakken, maar zooltjes zijn zeker een goede oplossing om het lopen op je pumps comfortabeler te maken. De pijn op de drukpunten onder je voet kunnen middels zooltjes verminderd worden. Er bestaan niet alleen standaard zooltjes, maar ook plakkertjes die je op verschillende plekken kunt plakken. Je voorkomt hier niet per se de pijn mee, maar het lopen zal een stuk makkelijker gaan.

Tip 7: Tape

En dan de gouden tip….tape! Je zou het niet meteen geloven, maar het werkt echt. Wikkel je derde en vierde teen bij elkaar met leukoplast tape. Oftewel de middelste en een na kleinste teen. Dit zorgt ervoor dat de zenuw die de pijn veroorzaakt in de bal van je voet, wordt ontlast. Zeg maar vaarwel tegen de blaren en de pijn en hallo tegen hoge hakken!

 

Met al deze tips hopen wij dat jij nu comfortabel en pijnloos op je mooiste paar hoge hakken kunt lopen!

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Lifestyle Tips

Lisanne Mol
You might also like