Alle wonen artikelen / General / Wonen / 19 maart 2018

Verhuistips: maak verhuizen zo gemakkelijk mogelijk

Ken je dat gevoel als je op vakantie gaat dat je iets vergeten hebt? Of als je bureau rommelig is en je daardoor niet geconcentreerd kunt werken? Stel je dat eens voor, maar dan honderd keer zo erg. Zo kan de stress van verhuizen aanvoelen, constant bang om iets belangrijks te vergeten en dagenlang tussen de rommel zitten. Daarom hebben wij voor jou deze handige tips opgesteld, om zo ervoor te zorgen dat jij deze stress niet gaat meemaken. Met deze tips wordt verhuizen bijna leuk!

verhuizen

Orde en organisatie

Orde en organisatie zijn de twee keyterms bij elke verhuizing. Des te meer orde je bij het opbergen van al je spullen aanhoudt, des te makkelijker het later is om al je spullen terug te vinden. Pak de spullen uit elke kamer apart in. En doe geen spullen uit verschillende kamers in één doos, zo kun je bij het uitpakken niets terugvinden! Nummer vervolgens de dozen en maak een lijst per kamer met welke dozen erbij horen. Schrijf naast een nummer ook op de doos wat voor spullen erin zitten. Zo kun je de spullen op goede volgorde uitpakken en bijvoorbeeld gemakkelijk je servies vinden als je het nodig hebt in je nieuwe huis.

Zorg ook dat je de dozen netjes inpakt. Gooi niet alles klakkeloos erin, want daar ga je later spijt van krijgen. Zorg dat je om breekbare spullen papier doet en gebruik dekens of kleren om schokken op te vangen. Als je dan ook nog op de dozen zet dat er breekbare spullen in zitten, zouden al je spullen heel aan moeten komen op hun nieuwe plek! Zwaardere spullen horen onderin de doos en de lichtere bovenin. Des te zwaarder de spullen zijn die je in de doos doet, des te kleiner de doos moet zijn. Zo voorkom je dat de doos doorscheurt en zorg je ervoor dat alles makkelijker te tillen is.

Meten is weten

Als je de grote meubels gaat verhuizen is het belangrijk om ze eerst op te meten en te kijken of ze door de deur passen. Anders kom je pas tijdens het tillen erachter dat het niet past en dat is natuurlijk zonde van je tijd en energie! Mocht het niet door de deur passen kun je met een verhuislift ook via het raam meubels verplaatsen. Zorg dus dat je tijdig gaat meten of het past, dan kun je op tijd een verhuislift huren. Plan daarnaast ook alvast hoe je de meubels in je nieuwe huis neer wilt gaan zetten. Zo kunnen de verhuizers de spullen al op de goede plek neerzetten en hoef je zelf niet meer met je bank of kast te gaan sjouwen. Om zo min mogelijk schade te krijgen tijdens het verhuizen kun je meubels met lades en deurtjes het beste inpakken met beschermfolie. Zo gaan er tijdens het verhuizen geen deurtjes klapperen en vallen er geen lades uit.

Uitpakken!

Als al je spullen eenmaal veilig zijn aangekomen op de juiste plek van bestemming kun je gaan beginnen met het uitpakken van de dozen en inrichten van je huis. Zorg ervoor dat je de verhuizers de zware meubels naar binnen laat tillen. Zij hebben hier veel ervaring mee en zorgen ervoor dat alles veilig binnen staat. Laat ze eerst de belangrijkste meubels in huis plaatsen zoals je bed en een bank. Dan heb je altijd plek om uit te rusten tijdens alle drukte. Begin zodra de essentiële dingen in huis staan per kamer het huis in te richten. Zo hou je goed overzicht en wordt het huis steeds een stuk minder rommelig.

Denk je eraan om hulp in te schakelen bij het uitpakken? Think again. Bewaar de hulp van vrienden en familie eerder voor het oppassen op de kinderen zodat je rustig kan uitpakken. Of vraag ze om te helpen met grote taken als de muren schilderen of planten in de tuin plaatsen. Het inrichten kun je beter zelf doen. Je weet zelf het beste hoe je de inrichting eruit wil hebben zien en uiteindelijk zal je waarschijnlijk alles wat vrienden hebben neergezet nog gaan aanpassen of verplaatsen naar hoe jij het wil.

Extra tips bij verhuizen

  • Pak je belangrijkste spullen die je de eerste dagen nodig gaat hebben in een aparte doos, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden. Denk hierbij aan een toilettas of wc-papier.
  • Zorg dat je op de dag van het verhuizen nog een aantal lege dozen over hebt waar je nog spullen in kan doen. Je komt namelijk altijd wel weer wat spullen tegen die je nog mee wilt nemen!
  • Huur een verhuisdienst in als je wil dat het verhuizen zo snel en effectief mogelijk gaat. Een extra pluspunt hiervan is dat het verhuizen volledig verzekerd is.
  • Huur van te voren ook een parkeerplaats of plek op de stoep, zodat er gegarandeerd plek is voor de verhuiswagen in de straat.

Het belangrijkste bij het verhuizen blijft nog wel het nemen van je rust. Ook al wil je misschien dat je huis er zo snel mogelijk helemaal perfect uit gaat zien moet je jezelf niet te veel tegelijk willen doen. Voel je de stress opkomen en wil je hier graag vanaf? Lees dan onze tips tegen stress. Veel succes met verhuizen!

handtekening

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Advies Tips Wonen

Noor Caris
You might also like