Alle lifestyle artikelen / General / Lifestyle / 30 september 2019

Tips voor een betere concentratie!

Of je nu een tentamen hebt of moet blokken voor je theorie examen, concentratie is a real problem voor de meeste mensen. Het is altijd een spannende periode rondom een tentamen, examen of ander toetsmoment. Je bent zenuwachtig en je enige doel is die ene toets halen. Er is niks vervelender dan dat je geen concentratie hebt of deze verliest na een tijdje. Er zijn 101 artikelen over HOE je moet studeren, maar hier lees je hoe je je het beste kunt concentreren. In dit artikel staan een aantal tips die jou gaan helpen bij een betere concentratie. Heb jij een spannende periode voor de boeg of ben je gewoon heel benieuwd hoe jij de volgende keer je tentamen kunt halen en hoe je meer concentratie kunt hebben? Lees snel verder!

Blog OTTO - tips voor een betere concentratie

De juiste ruimte voor een goede concentratie

Icoon bureau

Een plek om te studeren is misschien wel het allerbelangrijkst. Of jij liever onderuit geploft op de bank met je studieboek ligt, of toch liever aan een bureau zit met veel markeerstiften en post-its: een goede ruimte is erg belangrijk. Eerder schreven wij een blog over hoe jij de perfecte studieruimte creëert. Hier staan een aantal belangrijke onderwerpen in zoals de perfecte bureaustoel, het perfecte licht en nog meer handige tips. Een goede ruimte om te studeren is erg belangrijk. Heb jij in je huis nergens een rustig plekje om een studieruimte te creëren? Dan is de bibliotheek natuurlijk ook een oplossing. Hier is het altijd rustig en mocht je je studieboeken vergeten mee te nemen, is de kans dat ze hier te vinden zijn erg groot :).

Opgeruimd staat netjes

Icoon wasmand

Een opgeruimde plek is ontzettend belangrijk voor een goede concentratie. Wanneer er veel rommel rondzwerft word je heel snel afgeleid en ga je toch sneller frutselen aan al het rondslingerende wat je tegenkomt. Tip 2 is daarom om te zorgen dat je studieplek opgeruimd is. Er zijn heel veel manieren om te zorgen dat jij snel en gemakkelijk alle zooi opruimt. Om bijvoorbeeld je sieraden op te ruimen is een sieradenkistje heel handig! Er zijn heel veel verschillende; met kleine lades, hangmogelijkheden en een ringendoosje.

Voor het grotere werk is onze gouden tip: EEN OPBERGMAND! Een opbergmand hoeft zeker niet duur te zijn en is heel handig. Je kunt al je spullen erin gooien, deksel erop en klaar is Kees. Je kamer ziet er gelijk een stuk opgeruimder uit en jij zal minder snel afgeleid worden.

Muziek

Icoon muziek OTTO

Niet iedereen vindt dit fijn, want muziek kan ook zorgen voor afleiding. Toch is muziek soms erg fijn, vooral rustige muziek of muziek zonder tekst kan ervoor zorgen dat jij langer geconcentreerd kunt blijven. Wanneer jij je koptelefoon op zet, word jij zeker niet afgeleid door omstanders. Vooral in een bibliotheek waar meerdere studenten zitten, kan een koptelefoon erg fijn zijn om even helemaal in je eigen wereldje te zitten en te genieten van de volledige concentratie.

Sporten

Sport icoon OTTO

Sporten zal ervoor zorgen dat jij je hoofd helemaal kunt legen. Je kunt even alle stress eruit gooien en je gedachten op nul zetten. Zorg voor een paar goed zittende sportschoenen en goede sportkleding. Of jij nou een echte fitgirl bent en alle attributen in de sportschool afgaat, of toch liever een rondje in het bos gaat hardlopen, sport is een ontzettend goede uitlaatklep. Wil jij wel sporten maar weet je niet hoe je de apparaten gebruikt? No excuses! Wij schreven een blog over hoe je de fitnessapparaten in de sportschool moet gebruiken, dus pak je sportschoenen en ga ervoor! 

Pauze

Pauze icoon OTTO

NEEM OP TIJD PAUZE. Het heeft écht geen zin om uren achter elkaar te studeren. Niemand heeft zo’n lange concentratieboog. Ook zal heel lang lezen resulteren in hoofdpijn en dat wil je natuurlijk niet hebben. Je hersenen zijn spieren, waardoor continu concentreren een echte topsport is. Het beste is om elke drie  kwartier/elk uur een korte pauze te nemen (vijf minuutjes). Ook is het goed om na 3 uur concentreren en half uurtje pauze te nemen. Probeer in deze pauze NIET aan studeren of de stof te denken en ga bewegen. Een wandeling is erg goed en zal ervoor zorgen dat je hersenen niet helemaal afdwalen (wat wel gebeurt wanneer je gaat gamen of Netflixen, helaas..). Probeer in deze pauze even te genieten en rust te pakken. Treat yourself met een lekker kopje thee en je favo snacks.

Slapen

Slaap icoon OTTO

En als laatste, een goede nachtrust. Wanneer jij genoeg slaapt zul je merken dat je veel meer energie hebt. Hoe zorg je voor een goede nachtrust? Ook daar schreven wij een blog over, namelijk tips om energiek wakker te worden. Ook is een goed matras erg belangrijk. Dit zal ervoor zorgen dat jij opstaat zonder rug-, nek- en andere lichaamsklachten. Een goed matras zal ervoor zorgen dat jouw lichaam de rust krijgt die het verdient (vooral wanneer je daarna een hele dag moet studeren, zitten en concentreren). Na een dag studeren is er ook niks fijner dan slapen, lekker liggen en helemaal niks doen!

 

Wij wensen je veel succes met je examen, toets of tentamen!

Wat is voor jouw de ultieme tip?

 

Otto blog Liefs Anouk

 

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Bureaus Lifestyle OTTO Studenten Tips

Anouk Mols
Anouk Mols
Anouk (20) is studente Commerciële Economie en stagiaire bij OTTO. Ze is gek op lekker eten, heeft een passie voor mode én gaat ontzettend graag op vakantie! In het weekend gaat ze het liefst shoppen of met vriendinnen lekker wijntjes drinken op het terras.
You might also like