Alle wonen artikelen / General / Wonen / 9 augustus 2022

Tips voor de indeling van de kinderkamer voor school

De zomervakantie is een periode van ontspanning, maar ook een moment om je kind voor te bereiden op een nieuw schooljaar. Hoe fijn is het om het nieuwe schooljaar te starten met een verfrissende nieuwe kinderkamer. Je hoeft natuurlijk niet alles te vervangen, maar met een paar tips kun je de kinderkamer upgraden voor school. Bij de start van het nieuwe schooljaar hoort ook een eigen plekje om huiswerk te maken. Maar ook een plek om te kunnen spelen gaan je kinderen nodig hebben! Maak het je kind en jezelf wat gemakkelijker door een flinke opfrissing van zijn of haar kamer in te plannen. Hoe je de indeling van de kinderkamer klaar maakt voor het nieuwe schooljaar? Lees je in dit artikel boordevol tips!

Handige indeling van de kinderkamer

Niet alleen ouders kunnen in de stress schieten tegen het begin van het nieuwe schooljaar. Ook voor kinderen kan het een erg hectische periode zijn. Kinderen worden groter en ouder en daar hoort tenslotte ook een ander type kamer bij. Om alles wat makkelijker te laten verlopen, kun je de kinderkamer opdelen in een aantal zones. Denk aan een slaapzone, met weinig afleidingen. De schoolzone, met een bureau en boeken. En een speelzone, waar ze hun fantasie kunnen stimuleren. De kinderkamer is echt een plek waar je als kind jezelf terug kunt trekken. Een kamer die inspireert, gezellig is en past bij je leeftijd is tevens net zo belangrijk.
Handige indeling van de kinderkamer


De slaapzone

Sommige kinderen slapen heerlijk in een donkere slaapkamer. Rolgordijnen houden binnenvallend daglicht buiten, om makkelijker in slaap te vallen. Maar dit geldt niet voor alle kinderen. Als jouw zoon of dochter bang is in het donker, dan is het verstandig om een geschikt lampje aan te schaffen voor de nacht. De nachten verlopen rustiger met een nachtlichtje: kinderen voelen zich zo meer geborgen. Maar het hoeft niet de hele nacht te blijven branden. Als je een draadloze sensor aan het lampje koppelt, gaat het licht automatisch aan wanneer het kind beweegt.

De schoolzone in de indeling van de kinderkamer

Indeling van de kinderkamer schoolzone
Misschien wel het belangrijkste hoekje van de kinderkamer voor schoolkinderen: de schoolzone. Idealiter staat het bureau bij het raam: natuurlijk licht is namelijk prettiger om te werken en het helpt je kind zich te concentreren op zijn huiswerk. Net zoals het schoolmateriaal, is ook de plek waar het huiswerk gemaakt wordt van groot belang. Is het bureau klaar voor het nieuwe schooljaar? Heb je alle benodigdheden voor het huiswerk? Dit is het moment om alles nog even na te lopen en om nog snel langs de winkel te gaan om op-en-top voorbereid aan het nieuwe schooljaar te beginnen. Is er weinig ruimte in de kinderkamer? Kies dan voor wandplanken en hang ze boven het bureau, zo kunnen je kinderen altijd bij hun spullen.

De speelzone

Het is prettig voor kinderen om een eigen speelhoek te hebben. Kinderen kunnen daar helemaal opgaan in hun eigen spel wanneer ze aan het spelen zijn. Een mooi moment om even te ontspannen aan de drukte van weer een dag op school. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat het speelgoed niet door het hele huis slingert. Door de speelzone in de indeling van de kinderkamer te integreren, biedt je je kinderen een beetje privacy. Geborgenheid is voor ieder kind heel prettig. Kies daarom voor een plekje, bijvoorbeeld aan het voeteneind van het bed.

Sfeer en gezelligheid in de indeling van de kinderkamer

Een kinderkamer is natuurlijk niet alleen een domein om te slapen en huiswerk te maken. Het is het eigen kleine paradijsje van jouw kind. Het moet hoe dan ook echt een plek zijn waar hij of zij zich volkomen op zijn gemak voelt en waar het lekker gezellig is. Houten speelgoed is erg duurzaam, maar ook ontzettend mooi als accessoires voor de kinderkamer. En als we het dan toch over speelgoed hebben, wil je natuurlijk ook een handige manier hebben om het op te ruimen met een handige opbergmand. Wil je gezelschap in de kamer? Kijk dan eens naar een leuke hangstoel, schattige dieren en genoeg kussens. Vloerkleden in de kinderkamer hebben een positieve werking op het interieur van deze ruimte. De zachte kleuren zoals roze, lichtblauw en grijs hebben een rustgevend karakter. Kleed de kamer aan met leuke spulletjes zodat opstaan, gaan slapen, spelen en leren een feest wordt voor je kind.
Indeling van de kinderkamer gezelligheid


Met deze tips kun je de kinderkamer klaarstomen voor het nieuwe schooljaar. Met welke tips gaan jullie gelijk aan de slag? Is jouw kind de kinderkamer uitgegroeid? Dan is het tijd om de indeling van de kinderkamer om te toveren naar een tienerkamer. Lees in ons eerder geschreven blog wat de must haves zijn voor de complete kinderkamer.

Handtekening liefs Lisa

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Kinderen Slaapkamer Tips Wonen

Lisa Maas
You might also like