Tips & tricks voor een mooie huid

mooie huidEen mooie huid: wie wil dat nou niet? Wanneer je een mooie huid hebt zit je make-up het mooist, straal je zelfvertrouwen uit en kom je fris voor de dag.

Maar, hoe krijg je nou eigenlijk een mooie huid? Wij van EDITED hebben de beste tips, tricks en producten voor je op een rijtje gezet om je te helpen een (nog) mooiere huid te krijgen!

Bij OTTO vind je de fijnste producten voor een perfecte gezichtsverzorging!

Tip 1: de basis

Een mooie huid begint bij de basis. Het is geen geheim dat slapen met make-up ontzettend slecht is voor je huid. Het verstopt je poriën, waardoor de kans op puistjes en fijne lijntjes groter wordt. Zorg er daaromooie huidm te allen tijde voor dat je gezicht schoon is zodra je in bed stapt. Belangrijk hierbij is dat je producten gebruikt die je huid goed reinigingen. Make-up doekjes zijn uit den boze! Bij OTTO vind je fijne reinigingsproducten voor verschillende huidtypen.

Na het reinigen van je gezicht kun je gebruikmaken van een reinigingsborstel. Een reinigingsborstel is een fijn apparaat dat je huid grondig schoonmaakt en make-up restjes, afgestorven huidcellen en vuil verwijdert. Wanneer je je gezicht grondig hebt gereinigd is het tijd voor een fijne nachtcrème. Een nachtcrème kan ervoor zorgen dat de vochtbalans van je huid wordt hersteld terwijl je slaapt.

mooie huidTip 2: hydrateren!mooie huid

Ook deze tip is algemeen bekend, maar toch houden weinig mensen zich eraan: water drinken! Door het drinken van water wordt je huid beter doorbloed, elastischer en gladder. Ook kan je huid beter ontgiften wanneer je veel water drinkt. Daarnaast zul je minder last hebben van wallen onder je ogen. Echter kan het lastig zijn om voldoende water te drinken. Om elke dag toch die 2 á 3 liter te behalen is het handig om een drinkfles te vullen en overal mee naartoe te nemen. Stel als doel om hem een aantal keer per dag te vullen en steeds helemaal leeg te drinken.

Echter is water drinken niet de enige manier om je huid te hydrateren. Droge lucht in huis kan je huid ontzettend uitdrogen, vooral in de winter. Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt in huis! Ook worden de aanwezige bacteriën in je huis geëlimineerd door een luchtbevochtiger.

Tip 3: schoonheidsslaapje

Sweet dreams! 8 uur slaap per nacht is een must wanneer je graag een mooie huid wil. Je lichaam breekt afvalstoffen af en regenereert terwijl je slaapt. Tijd voor een schoonheidsslaapje dus!

Niet alleen het slapen zelf is belangrijk bij het krijgen van een mooie huid. Zorg ervoor dat je regelmatig je kussensloop vervangt. Een kussensloop is namelijk een broeinest van oude huidcellen en haren. Dit vuil kan ervoor zorgen dat je huid geïrriteerd of verstopt raakt.

Tip 4: blijf in beweging

Een goed voornemen voor 2018: meer bewegen! Door lekker actief te zijn en te sporten blijft je huid strak, verdwijnt vet en blijft je huid goed doorbloed. Zorg er echter wel voor dat je je huid zowel vóór als na het sporten goed reinigt. Zweetrestjes kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid alsnog verstopt raakt!

mooie huid   mooie huidmooie huid

Tip 5: bescherm je huid

mooie huidHet zonnetje in je gezicht.. Heerlijk is dat! Echter is het ontzettend belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Uv-straling kan namelijk schadelijk zijn voor de huid en zorgt voor mooie huidvervroegde huidveroudering. Kies voor een crème met hoge bescherming, minimaal factor 30!

Ook ‘s winters is het belangrijk om je huid te beschermen. Gebruik daarvoor een dagcreme met SPF. Deze crèmes zorgen voor voldoende hydratatie, houden je huid elastisch en zorgen ervoor dat je huid beschermd wordt tegen de schadelijke straling van de zon.

Tip 6: be happy!

Misschien is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar be happy! Wanneer je lekker in je vel zit zul je dit absoluut uitstralen. Stress is een groot veroorzaker van rimpels en puistjes, dus probeer dit te voorkomen. Ontspan, neem niet te veel hooi op je vork en geniet van de kleine dingen in het leven.

Op welke manier verzorg jij je huid?

liefs lisanne

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Beauty Gezond Lifestyle Make-over OTTO Tips

Lisanne de Goede
You might also like