Alle wonen artikelen / General / Wonen / 23 oktober 2019

Tips voor het inrichten van die leuke leeshoek

Nu het weer wat kouder en vroeger donker wordt, is het verleidelijk om jezelf terug te trekken in je huis. Hoe leuk is het om dit te kunnen doen in je eigen leeshoek met een goed boek of tijdschrift? Een lekkere warme kop thee erbij en ontspannen maar. Met de volgende tips en inspiratie creëer jij in een handomdraai die lege hoek of kamer om tot een rustige leeshoek waar je heerlijk kunt ontspannen. Lijkt dit jou wel wat? Lees dan snel verder!

Leeshoek met fauteuil, kleedje en kussens

In welke kamer komt jouw leeshoek?

Allereerst is het goed om een plek te kiezen in huis waar de leeshoek mag komen. Lees je graag bij het raam? Kies dan een plek bij het raam. Zit je het liefst in de woonkamer op de bank, dan kun je daar een leuk hoekje van maken, zonder heel veel nieuwe meubels aan te hoeven schaffen. Een andere optie is het vrij maken van ruimte om jou ideale leeshoek te creëren. In principe heb je niet veel meubels en ruimte nodig om een plekje voor jezelf te maken. Wanneer je een lege kamer in huis over hebt kun je daar ook een leeshoek van maken. Wil je liever iets anders doen met die lege kamer en heb je daar nog inspiratie voor nodig? Lees dan 6 leuke ideeën voor die lege kamer.

Woonkamer met knusse bank


Een knusse zitplek

De ideale leeshoek begint natuurlijk bij het creëren van een goede zitplek. Hierbij heb je de keuze uit een hoop modellen en kleuren. Het leuke hiervan is dat er altijd wel wat bij je past. Wanneer je wat meer ruimte hebt kun je bijvoorbeeld gaan voor een 2-zitsbank. Hierdoor kun je afwisselen tussen zittend en liggend lezen, zodat je geen last van je rug krijgt. Wanneer je iets minder ruimte hebt of liever een fauteuil wil, kan dit natuurlijk ook. Wat dan goed past in een leeshoek is een relaxfauteuil. Hierbij heb je een heerlijke stoel waarbij je je voeten in de lucht kunt gooien. Sounds good, right? 

Vele printen gecombineerd in een leeshoek


Om de leeshoek wat meer aan te kleden is het ook leuk om dekentjes en kussentjes toe te voegen. Hierdoor oogt het gelijk wat gezelliger en voelt het knusser aan. Het leuke is dat hierbij keuze is uit diverse sierkussen en plaids. Hierdoor zit er altijd wel wat tussen wat bij jou past! Ook zijn er super leuke hockers. Hier kun je je benen opleggen tijdens het lezen, een extra zitplekje creëren of als leuke eyecatcher toevoegen aan je leeshoek.

Waar komen de boeken?

Iets wat niet mag ontbreken in een leeshoek zijn de boeken! Hiervoor kun je een boekenkast plaatsen. Deze zijn er in smallere als bredere, hogere als lagere modellen. Wanneer je geen ruimte hebt hiervoor of niet genoeg boeken hebt om een gehele kast te vullen, kun je ook gaan voor wandplanken. Hierdoor heb je een overzicht van de boeken die je hebt en heb je ze makkelijk en snel bij de hand. Lees je liever tijdschriften? Ook deze kun je leuk uitstallen in een tijdschriften rek of op een plank.

Boekenkast in een leeshoek


De finishing touch, leeshoek musthaves

Iets wat ook zeker bij een leeshoek hoort én handig is nu het vroeger donker is, is een lamp. Hierbij kun je kiezen uit zowel een hanglamp als een vloerlamp. Het voordeel van een vloerlamp is dat je de complete leeshoek kunt verlichten en het licht op je boek kunt schijnen. Ook geeft het gelijk een stukje sfeer aan de kamer. Een ander item dat echt niet mag ontbreken is een bijzettafel. Hierop kun je je kop thee neerzetten tijdens het lezen en je boek of tijdschrift kun je er opleggen op de momenten dat je niet leest. Ook hiervan zijn er vele modellen die kunnen passen bij jouw leeshoek. Zo zijn er ook bijzettafels met een tijdschriftenrek aan de zijkant, lades of een extra plank. Voor welke items ga jij?

Kleurrijke leeshoek met fauteuil


Welk boek ga jij lezen in jouw leeshoek?

Liefs Vivian

Deel deze blog met je vrienden:

Tags:  Inrichten Tips Wonen

Vivian van Dam
Vivian van Dam
Vivian (21) is communicatie studente en stagiaire bij OTTO's social team. Ze is gek op alles met mode, trends en eten. Het liefst zou ze de hele wereld over reizen en iedere dag broodjes gezond eten. Ze schrijft graag over mode of is (online) aan het shoppen.
You might also like